Neêrlands beste voetbalclub hengelt naar Max Verstappen

Auteur: , 46 Reacties

Het komt goed uit dat Max Verstappen zelf ook groot fan is van de club.

Max-Verstappen

Als je Max vraagt voor welke club hij is geeft hij niet als antwoord ‘Helmond Sport’. Max blijkt namelijk toch een verstandig man te zijn, dus zijn loyaliteit ligt bij die andere parel uit Zuid-Oost Brabant: PSV. De regerend landskampioen staat momenteel derde in de eredivisie, achter de traditionele concurrentie uit 010 en 020.

Een beetje extra morele steun kunnen ze dus wel gebruiken in Eindhoven. Daarom heeft directeur Toon Gerbrands Max na zijn briljante race in Brazilië uitgenodigd om bij een thuiswedstrijd van PSV op de tribune in een skybox plaats te nemen. De man die ‘NO!’ zei tegen een aanbod van de KNVB om de eerste prestatie-innovatiemanager (PIM) te worden stelt dat het mooi is om fans als Max te hebben. In navolging van bovengenoemde concurrenten kent de rustige provincieclub tegenwoordig namelijk ook een ander soort fans.

“Het is mooi om dit soort fans te hebben. Na de laatste F1-wedstrijd in Abu Dhabi is hij van harte welkom in Eindhoven bij een thuiswedstrijd van PSV.”

Max zelf had na goede optredens in de verschillende benefiet-voetbalwedstrijden die de F1-coureurs plegen te spelen misschien gehoopt op een proefcontractje, maar daar wordt voorlopig met geen woord over gerept door Toon en de zijnen. De geinponums van Omroep Brabant stellen wel dat Max de vleugelspelers van PSV wellicht wat passeerbewegingen kan leren.46 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Die lampies ’s lands beste?? Proest…..
@406_v6: Wat een trieste gebeurtenis is heel dat voetbal toch ook… Vorig jaar wonnen ze, en dit jaar wint weer iemand anders… Niemand binnen heel die voetbalwereld geeft ook maar iets om zijn eigen club, maar alleen om de centen. Ieder jaar is de complete club samenstelling anders. Waar juich je eigenlijk voor? En vanwaar die ontzettend afgunst tegen andere clubs.

Bij bijna alle anders sporten kunnen fans gewoon door elkaar op de tribune zitten, maar als het op voetbal aankomt kan dat niet, want als je sub-70 IQers bij elkaar zet, slaan ze elkaar de hersens in…

Maar och och, de naam PSV (of Ajax, of Feyenoord) wordt genoemd, en gelijk moet de andere 66% van Nederland weer gaan roepen…
@oversoft: *slow claps*
@oversoft: Het enige wat ik leuk vind aan voetbal is het spelletje (ik vind het een prachtige sport), de gezonde en sportieve rivaliteit zoals tussen een vriend van mij als Feyenoorder en ik als Ajacied. Tijdens De Klassieker zitten we samen op de bank met een pils en bitterballen. Hij een Feyenoordshirt aan en ik een Ajaxshirt. Als Ajax wint (doen ze lekker vaak), pest ik hem er een weekje mee en lacht hij als een boer met kiespijn mee. Als Feyenoord wint (zelden vertoond), pest hij mij een weekje en lach ik als een boer met kiespijn mee. We gaan ook wel eens samen naar de sportschool. Hij een Feyenoordshirt aan en ik een Ajaxshirt. De gezichten van de medesporters zijn priceless!

Ik ben een aantal keren naar het buitenland geweest om wedstrijden te bezoeken. Onder andere El Clasico in Spanje (Barcelona tegen Real Madrid), The Merseyside Derby in Engeland, (Liverpool tegen Everton) en The Old Firm in Schotland (Celtic FC tegen Glasgow Rangers). De sfeer die er dan heerst op de tribunes is fenomenaal. Kippenvel krijg ik van al dat gejuich en gezang. Vooral in Engeland en Schotland. We konden de waardering van de locals voelen als we zeiden dat we uit Nederland kwamen om voor hun club te juichen in de wedstrijd van het jaar. Ik heb nog nooit zo veel gratis bier gehad als toen.

Helaas zit er ook een maar aan. Er heerst een hoop (negatieve) rivaliteit tussen deze clubs en natuurlijk meerdere clubs. Ik heb een hoop nare dingen gezien tussen supporters wat gewoon hooligans zijn. En dat is het vreselijke aan de sport voetbal, daar walg ik echt van. Helaas verbroedert voetbal niet zoals autosport wel doet. En dat is jammer aangezien voetbal wereldwijd gezien de meest beoefende sport is.
@viezefreddyw: Het is en blijft gewoon een trieste sport die voornamelijk door simpele zielen gespeeld en bekeken wordt.
@dragspert: dus jij ben ook een fanatieke supporter?
@dragspert: En alle Marokkanen moeten het land uit of niet?
@viezefreddyw:

Wat heeft op de bank zitten met bier en bitterballen dan met “sport” te maken ??
@lincoln: Als ik kijk hoe mijn pens groeit vrijwel niets eigenlijk. Daar heb ik maar een sport van gemaakt.
@viezefreddyw: netjes gepareerd hoor.
@viezefreddyw: Nou, als het even kan?
@dragspert: de enige simpele ziel op deze site ben jij droeftoeter
@e36m3gt: Heb jij ooit gehoord van korfbal rellen, harde kern pingpong supporters of waterpolo onlusten?
Als je voor een spelletje in een stadion de ME neer moet zetten om het volk (of domme apen?) in toom te houden geeft dat wel een beetje aan wat her gemiddelde niveau is van een supporter.
@oversoft: er zijn toch ook ferrari/mclaren/mercedes/red bull fans? juichte toch ook voor massa en nu voor vettel?
@gwnbmw: zijn er mensen die voor Vettel juichen????
@roppp: 90 procent van duitsland, omdat die het nog steeds niet zo met mr nico hebben?
@gwnbmw: die juichen voor andere Nico ;)
@OverSoft: de drogreden; ‘overhaaste generalisatie’ is zeer aanwezig in jouw comment
@OverSoft: amen!
@OverSoft: geef het volk brood en spelen….
@OverSoft: nou sorry hoor maar ik hou toch echt van mijn club (feyenoord) een van de weinige connecties die ik nog heb met Nederland nu ik in het buitenland woon
@406_v6: haha lampies, Eindhoven, Philips, schitterend!
@406_v6: Als je kampioen bent, ben je de beste van het land. Zo simpel is het. Misschien historisch gezien niet, maar zoals men altijd zegt ‘in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’. Dat kun je ook als Ajacied, Feyenoorder of Cambuursupporter moeilijk ontkennen.
Da vink seunt da hij gin fan is van Helmond Sport
Nou, hoera. Rijd je de race van je leven, wordt je beloond met een kaartje voor een voetbalwedstrijd. Ik zou het wel weten als ik hem was; gewoon lekker thuis blijven.
@bart_v: ik haij um gér gezien in ut hellemondse!
Nou, weten we dat ook weer.
Heee wouterrr 010…?!?!?! Hahah
Ach, voetbal is voor mietjes.
@dutchdriftking: Aldus Vettel.
Als je puur naar de feiten (aantal gewonnen prijzen) kijkt, dan is Ajax de beste club van dit land. Wanneer stoppen we trouwens eens met dat infantiele 010/020 etc. gedoe?
@poursuivant: En zo is het. Alle andere ‘beste clubs van Nederland’ kunnen ergens in de rij gaan staan
@poursuivant: voetbal is infantiel. Postcodes niet zo zeer.
@str8six: 010 en 020 zijn geen postcodes maar netnummers voor vaste telefonie.
@erik2907: over infantiel gesproken… *facepalm*
De enge link tussen voetbal en F1 zijn de fans ..
@lincoln: hoe? Heb nog nooit gehoord van f1 fans die gaam rellen?
@banaan7:

Rellen is niet de essentie van fan zijn ..
@lincoln: Ben het niet altijd met je eens, maar in deze heb je 100% gelijk.
@lincoln: ik bedoel, ze hebben wel allebei fans, maar die bij f1 zijn een stuk beschaafder dan die bij voetbal. Of begreep ik ‘link’ verkeerd?
Nog niks over max zijn gecustomised broeken
PSV? Ik dacht dat Max voor Racing Club Genk zou zijn (de Smurfen).
@pomoek: Zouden Kimi en Vettel dan voor Racing Santander zijn?
Kijk eens aan! Een F1 rijder met goed verstand en inzicht! Al het goede komt van onder de rivieren!
Je verwacht het niet he aan z’n accent te horen
Neerlands beste voetbalclub? Heeft iemand een emmer voor me #kots

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).