Waarom vrouwen een hekel hebben aan beursbabes

Auteur: , 55 Reacties

Een interessant en super voor de hand liggend inkijkje in belevingswereld van de andere sekse.

Waarom vrouwen een hekel hebben aan beursbabes

Babes en (auto)beurzen horen bij elkaar, daarom heten het ook beursbabes. Zijn er ook babesbeurzen? Geen idee. In elk geval, op HLN.be staat een mooi verhaal dat glashelder uiteenzet waarom vrouwen een hekel hebben aan andere vrouwen die in hitsige pakjes de ambiance op autobeurzen verzorgen.

Eerst wat cijfers, om er lekker in te komen. Maar liefst 46% van de vrouwen schijnt zich te ergeren aan de popkes die de Autosalon van Brussel opleuken. Vreemd genoeg ligt het percentage mannen nog steeds op 19%, zo blijkt uit rondvraag onder maar liefst 1.000 Vlamingen. We gaan er maar vanuit dat de vraag niet begrepen werd (GRAPJE). Daar staat wel tegenover dat 20% van de mannen een autobeurs minder leuk vindt zonder vrouwen en dat 7% vindt dat een autoshow niet zonder vrouwen kan. Kijk, dá’s de spirit!

Terugkomend op de titel, want daar klikte je waarschijnlijk voor. Volgens Ellen Provoost herinneren (smaakvol geklede) beursbabes aan een tijdperk dat intussen zo’n 40 jaar geleden is, waarin de man de broek aan had en de vrouw, euh, niet. Vrouwen komen tegenwoordig echter ook naar autobeurzen om zich op auto’s te oriënteren, want ze werken ook en willen ook auto’s kopen, enzovoorts.

Onze visie: de dames die je terugvindt op autobeurzen zijn net zo goed aan het werk en verdienen daar bovendien een hoop poen mee. Dus eigenlijk zegt Provoost dat werkende vrouwen niet tegen werkende vrouwen kunnen. Met andere woorden: prijs je gelukkig als je niets van vrouwen begrijpt, want als je dat wel doet heb je pas écht reden om je zorgen te maken. Een goed weekend alvast.

Foto: de Abarth-dames, uit een grijs verleden.55 reacties

Tja, geen speld tussen te krijgen!
Flauw van die vrouwen.. mannen zitten gelukkig zo niet in elkaar. Wij mannen hebben totaal geen probleem met beursdudes in strakke leren broeken en visnet shirtjes.
Hoera voor ons mannen.
@baasbas: Sterker nog, dat voegt nog iets toe. Daardoor ga je je nog meer focussen op de auto want dat beeld van die kerel in die kleren wil je niet op je netvlies hebben. Dat is precies wat de autofabrikanten moeten hebben.
@berlinetta: het wel of niet gebruiken van de 2e keer het woordje “die” maakt veel uit voor je geaardheid in deze tekst.
@baasbas: jij snapt het niet. Beursbabes is een compliment aan vrouwen. Wij mannen zijn zo simpel en primitief dat een paar lekkere meiden naast de auto gewoonweg beter verkoopt. Vrouwen daarentegen zijn dusdanig ontwikkeld dat een half naakte man daar geen invloed op heeft. Zie daar het compliment!

Dan blijven er over de homo’s*. Niks op tegen voor de rest**, maar een homo* steek nou eenmaal net ff wat anders in elkaar als een hetero man. Anders had hij wel op vrouwen gevallen enzo. Eigenlijk zijn homo’s* dus ook meer ontwikkeld.

*wees aub niet beledigd, ik ben nou eenmaal niet wijzer.
**eigenlijk erg dat ik me ervoor moet verontschuldigen. Maar zo schijnt de maatschappij tegenwoordig te werken en ik heb geen zin in gezeik vandaag.
@lekbak: Je gaat me toch niet vertellen dat jij die bullcrap gelooft??
Vrouwen checken mannelijke ‘hapjes’ ook gewoon. Ze zijn er alleen beter in en kunnen dat veel onopvallender dan mannen om zo de perceptie dat ze ontwikkeld [sic] zijn in stand te houden. :-)
@baasbas: Kuch Magic Mike

onopvallender ja haha
https://youtu.be/raPYo902wgQ
@baasbas: geloven? Keiharde feiten jonge!

Vrouwen zijn veel meer ontwikkeld dan mannen. Maar ‘meer is minder’ is niet voor niks een populair gezegde. Dus mannen zijn beter ;-)
@lekbak: niet ontwikkelder maar mannen grijpen sneller terug op primitieve gedachten/instincten. Is schijnbaar handig voor de voortplanting ofzo
@lekbak: Minder is meer bedoel je…
@baasbas: Klopt, en vrouwen laten zich ook nog eens niet zo makkelijk beïnvloeden door mannelijk schoon. Bij mannen is dat nog wel eens anders. Als er een lekker wijf op ze af stapt om ze iets aan te smeren, maakt ze grote kans. Ik ben er het levende voorbeeld van. Ik mag mezelf trotse ambassaseur van Unicef noemen dankzij een leuk koppie.
@berlinetta: haha hier precies zelfde van de week, leuk koppienheeft me voor het eerst ooit weten om te lullen
@baasbas: Exact, vrouwen hebben hun ogen echt niet in de broekzak zitten hoor. Ik denk dat de enige reden waarom vrouwen beursbabes zogenaamd ‘erg’ vinden , is omdat ze dat in een of andere discussie die 5874 dagen later plaats vindt kunnen zeggen “en toen zat je ook enkel te loeren naar andere vrouwen”.

Is mijn mening hè na jarenlang onderzoek en intensief speurwerk.. Pin mij er niet op vast.
@olivier420: “Pin mij er niet op vast.”

Nee, dat hoeft niet, dat doet je vrouw al.
@lekbak: een paar beursknapen erbij dus en iedereen heeft een leuke beurs
@lekbak: jouw naam komt wel goed van pas bij het zien van deze dames… Prachtig hoor.
Draai bij ieder percentage de uitkomst om en je hebt ineens een heel anders verhaal… Desalniettemin: beursbabes kom maar door!
@rijnounsdoor: dit is het toppunt van statistiek!

De getalletjes die er staan maken niet uit. Je kunt er altijd wel de wending aan geven die je voor ogen had.
@lekbak: nee. De woorden die er staan maken niks uit, de getallen maken alles uit. Je moet er, zoals met alles wat je leest, wel zelf over nadenken. Zag laatst nog een filmpje waarin een online nieuwsproduct vol trots vertelde dat volgens verschillende uitgebreide pewpolls wel 90% van de moslims in het midden oosten tegen isis zijn, “zie je wel dat de meeste tegen isis zijn!” Riep ze vol trots. Zelf een beetje nadenken geeft dat een aantal van 120 miljoen die het wél met isis eens waren.
@lambo4all: de statistieken zelf kloppen wel. Maar de conclusies die er vaak uit getrokken worden zijn zo belachelijk. Net wat jij zegt, en net als wat er in dit artikel gebeurt. Al ligt hier het sarcasme gelukkig wel heel dik op.
@lekbak: Eens met Lekbak. Statistieken kloppen wel, interpretatie die eraan wordt gehangen zegt alles. Helaas zijn er zoveel voorbeelden in de media waar resultaten zo krom worden geïnterpreteerd. Significantie niveaus, frame biases, te kleine samples etc etc. En nu pak ik enkel de meest voor de hand liggende..
@lambo4all: het is te kort door de bocht door te stellen dat de getalletjes alles uitmaken.. Je moet namelijk weten aan wie de vragen zijn voorgelegd, hoeveel mensen er gevraagd zijn etc.
De mening van de schrijver is duidelijk :P
Ik vind het altijd wel aardig, de dames, al zijn die strakke pakkies wel ontzettend ordinair. Snap ook niet dat een vrouw zo met zichzelf te koop wilt lopen, maar dat is aan henzelf.
Als een vrouw ervoor zorgt dat ze er goed uitziet, heeft ze geen reden om zich aan de beursdames te ergeren (want jaloezie). Het zegt dus meer over de angst van de vrouwen in kwestie, omdat ze onbewust bang zijn dat hun reeds aanwezige vermoeden misschien door manlief wordt bevestigd.

Leer mij vrouwen kennen *gniffel*.
Vrouwens vinden het niet leuk omdat ze dan twijfelen aan hun eigen figuur. Van mij mag het best, maar liever niet van die ordinaire toestanden. Skoda weet altijd mooie dames naast hun auto’s te zetten met een behoorlijke hoeveelheid kleding om het lijf.
Laten we wel wezen heren, wij vinden het natuurlijk leuk dat er mooie dames naast de auto’s staan te shinen, maar wat @baasbas al aangeeft, wij hebben toch ook geen behoefte om gespierde mannen in strakke pakjes te zien staan op de beursvloeren?
@viezefreddyw: Spreek voor jezelf.
@clarkson: Dus jij hebt behoefte om gespierde mannen in strakke pakjes re zien op de beursvloeren?
@viezefreddyw: Nou echt wel!
Zal wel aan mij liggen maar ik lees: vrouwen komen naar autobeurzen want ze ‘twerken’ ook.
Wij mannen twerken toch niet.
Joh, doe toch niet zo moeilijk. Op zo’n opgepompte barbie bij een of andere tuner na staan de dames er altijd smaakvol gekleed bij, en krijgen goed betaald om af en toe eens vriendelijk te lachen. Bovendien wordt niemand gedwongen beursbabe te zijn en zijn het allemaal meiden die er zelf voor kiezen. Mag dat tegenwoordig niet meer of zo?
@Edge: Precies dat. De dames staan er uit vrije wil en verdienen er geld mee. Ik zie het probleem niet.
@berlinetta:
Jij niet nee. Maar hoe zit het met je vrouw/vriendin?
Mix van heren en dames is prima. Bovendien lopen de meeste dames er gewoon netjes (zakelijk) bij, zoals een hostess betaamt. Alleen die tuningstands met die vrouwen met strakke jurkjes is een beetje ordinair. Ik stoor me er niet aan (ghehe), maar professioneel komt het niet over.
Bovendien zijn de reguliere automerken altijd voorzien van representatief standpersoneel, dus daar kunnen de vrouwen zich niet aan ergeren lijkt me? Of vinden ze zelfs een meisje van de IVA al te gek?
@granlusso: sommige vrouwen zien overal seksisme in. Net zoals dat sommige negers/zwarten/allochtonen, hoe je het ook wilt noemen, gelijk ‘racisme’ schreeuwen als ze hun zin niet krijgen.

Gelukkig zijn er ook mensen die wel normaal kunnen denken, de meeste zelfs. Vandaar dat de score bij vrouwen ook niet 100% is.
@lekbak: True story ‘bro
@baasbas: oh dat is wel een hele leuke!

Vrouwen (eigenlijk alleen de feministen, maar ze over één kam scheren is leuker) moeten niet zo zeiken. Ze willen wel een schone plee in het restaurant, ook willen ze graag winnen met sport. Om dat mogelijk te maken in er zelfs een speciale klasse gekomen. Maar ze willen wel gelijk behandeld worden hoor!
@lekbak: Dat is dan ook het hele probleem. De basis van het feminisme (gelijke behandeling tussen man en vrouw) is een nobel streven en daar zal, op een paar slechte geïntegreerd personen uit het Midden-Oosten na, niemand iets op tegen hebben. De problemen ontstaan echter wanneer wanneer die irritante feminazis aan het woord komen die er blijkbaar een sport van hebben gemaakt om achter alles een seksistische of feministische invalshoek te zoeken. Dat artikel over de airco toont dat maar weer mooi aan. Als je koude benen hebt, trek je toch lekker een broek aan? Er bestaan ook gewoon pantalons voor dames, dyus wat is het probleem nou?
Eigenlijk zouden ze juist blij moeten zijn. Een vrouw met kantoorbaan kan in de zomer wel met deels ontblote benen (een rok) lopen, maar een man mag geen korte broek aan. Waar is dan die gelijkheid? Waarom maken ze daar geen probleem van? En dat brengt me bij het volgende kritiekpunt dat ik heb op een groot deel van de feministen: ze zijn alleen feminist als het hunzelf uitkomt. Als gelijktrekking betekent dat het nadelig uitpakt voor de vrouw zijn ze ineens fel erop tegen of hoor je ze niet.
@Edge: dat laatste zinnetje van jou denk eigenlijk de hele lading. Daarom is het erg makkelijk om feministen zichzelf hypocriet te laten verklaren. Dat zijn ze namelijk.

Maar om nog ff op dat ‘airco artikel’ terug te komen: die blote benen in de zomer kunnen dus niet omdat die airco zo koud staat. Dat is haar hele probleem. Ook in de zomer moet ze winterkleding aan.
Dat mannen het hele jaar door lopen te zweten als ze het kantoor op standje feminist zetten hebben ze het niet over. De oplossing zal ergens in het midden hangen. Zoals bij alles wat dat onderwerp betreft.
@baasbas: wat een heerlijk artikel. Airco’s, breek me er de bek niet over open, heb ‘m gelijk doorgestuurd naar m’n vriendin.
@lekbak: AMEN! Waar sommige zich druk om kunnen maken echt waar pff..
Zet dan bij de twingotjes en de Fiat 500 een knappe kerel neer. Zijn de vrouwtjes ook weer blij.
@ippy: je moet mokkels geen vrouwtjes noemen daar houden wijven niet van!
Geen gallery van beursbabes bij dit artikel? :-(
Mag ik even lachen… ze gaan wel soppen bij de chippendales, magic mike en lezen al soppend 50 shades of gray.

Alles wordt van ons afgepakt!

Laat ons lekker na de prachtige beursbabes kijken, langs prachtige auto`s. Gun elkaar wat!
Haha, kansloos weer dit. Al denk ik dat wanneer ik de cijfers zie ik als fabrikant het fenomeen beursbabe nog eens zou herzien. Voegen ze daadwerkelijk wat toe, of kosten ze meer dan dat het oplevert? Gelukkig weten wij hier bij AB dat Skoda, Alfa Romeo en Lamborghini over het algemeen de merken zijn die contracten hebben met de beste modellen bureau`s. Of ze hebben een interne smaakpolitie. Dat kan natuurlijk ook.
Ik had een paar jaar geleden een beurs voor industriële machines, een B2B beurs met voornamelijk mannen. Twee leuke poppetjes op de stand neergezet voor de koffie en foldertjes…..dat is gewoon super voor de sfeer, vinden de inkopers geweldig.

Als ik een auto wil kopen ga ik met niet orienteren op een auto beurs, met tienduizenden anderen , wachten totdat je achter het stuurtje mag zitten. Dat doe ik wel bij de dealer. Ik ga naar een kwalitatieve beurs zoals “Goodwood’ of “Geneve” waar ik bijzondere auto’s wil zien, of concepts etc. En het is altijd fijn als er mooie dames naast staan. Het vrouwelijk publiek is overigens zwaar in de minderheid.

De vrouwen gaan mee met de man en worden jaloers als hij naar een strak kontje kijkt in een latex pakje…..tja.

De vrouwen die naar de RAI gaan om te zich te orienteren op een nieuwe auto zijn op een hand te tellen
Doe mij die linkse maar en laat die auto maar even zitten…
Wat interesseert mij nu wat mijn vrouw/vriendin denkt als ik naar een autobeurs ga. Als je hele dag rekening met die wijven moet houden heb je geen leven..
@schellekens006: En ken een kerel die ook zoiets riep, maar dan tegen zijn vriendin. Die vriendin vertrok die zelfde dag nog naar haar ouders, in zijn auto, en hij heeft ze allebei niet meer terug gezien.
@robert110: je moet het ook niet zeggen maar wel doen ;-)
Persoonlijk vindt ik dit soort artikels ’n beetje overbodig, het is nu éénmaal zo hoe de geldwereld draait, iedereen werkt tenslotte van zijn boterhammen of wat dan ook . . .
Wat wil je nou als zeug met een kortpittig kapsel. Natuurlijk worden die jaloers.
deze kleren zijn te warm voor jullie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).