Wat als de Jaguar F-Type vier deuren zou hebben

Auteur: , 20 Reacties

Dan krijg je dit. Een mini-Fisker.

Jaguar F-Type Saloon/Sedan/Sedancoupé

Jaguar is de laatste jaren absoluut van de modeluitbreidingen. En binnenkort komen de Britten nog met een SUV en een 3 Serie-concurrent. Of dat ook bij de F-Type zo’n vaart zal lopen? Nee, we mogen al blij zijn als er een Targa-uitvoering komt. Een versie met vier deuren, waarbij de complete carrosserie en de bodemplaat voor aangepast dient te worden, no way hosay. Die ingrepen zijn te duur, en de afzetmarkt is te klein.

Historisch gezien zouden ze er echter wel mee weg kunnen komen. Van de aloude E-Type is immers ooit een vierdeurs sedan gemaakt (foto), maar die schopte het nooit tot de productielijn. Net zoals bij deze Jaguar F-Type Sedan van RM.Design het geval zal zijn.

Afbeelding HIER in het groot.20 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Laat maar komen zou ik zeggen. In tegenstelling tot de Fisker, maakt deze Jag wel een super geluid.
Alsjeblieft niet.. Met dit soort uitmelkgedrag verwatert het image van een F-type heel rap
@baasbas:
Ach, het is maar een nietszeggend photshopje van een ene Remco.
Ga er maar vanuit dat Jaguar never nooit met zoiets komt. Hoogstens als een conceptje/schetsje ofzo, wat over 20 jaar op AB in de rubriek “vergeten concpets” terecht komt….
@Rob: Nou, Aston Martin kwam ook zomaar met die graflelijke Rapide op de proppen… je weet nooit :-)
@baasbas: 4 deurs coupé is tegenwoordig hip, jaguar heeft een succesvolle auto, 4 deuren er in plaatsen en verkopen is geen grote stap, en aangezien er markt voor is verbaasd het mij niets als ze de stap nemen. Of ik het mooi vind is een 2e, maargoed.
@baasbas: Gelukkig ben ik niet de enige die zo denkt. Die auto heeft al die modellen niet nodig. En ik vind dit helemaal niks toevoegen. Net als die foeilelijke targa.
@E34M5Touring:
Yep, Jaguar heeft dit niet nodig, maar stel dat hij er ooit zou komen, dan ben je wel een enorme blinde fanboy als je nog voor een A5 of 4GC kiest.
@tupperware: Vallen bij mij onder de noemer nutteloze modellen. Dus die zou ik nooit kopen. Vind persoonlijk dat de CLS de enige is die het trucje goed doet omdat het qua styling een op zichzelf staand model is. Dit is gewoon goedkoop je folder/prijslijst wat langer maken. En ik vind het totaal niet passen bij een auto als een F Type.
Ik wilde zeggen dat het op een Fisker lijkt, maar iedereen is me voor zie ik..
Soort van panamera, maar dan mooier
Ik zeg doen! Een mogelijke concurrent voor alle premium merken met een Panamera lijkende model.
Leuk dat mijn Photoshop hier op autoblog staat. Het is inderdaad meer een wishful thinking dan een werkelijke impressie.

Remco

@remco:
Mijn complimenten voor het Photoshoppen
De F-type heeft me nooit overtuigd, maar als deze komt.. :-O
Dan heeft ie 2 deuren teveel…
“Relevante artikelen: Jaguar F-type Shooting Brake, Jaguar F-type Sportbrake, Jaguar F-type Targa” het wordt natuurlijk niet allemaal gemaakt, maar de F-type lijkt toch een beetje een melkkoe te worden.
Die vierdeurs op basis van de E-type heeft dan wel weer model gestaan voor de eerste XJ, zo te zien. Dus wie weet waar zo’n F-type modelletje toe kan leiden…
Dan zou ik het een prachtige auto vinden! (nadeel is alleen dat de prijsstelling verkeerd is)
Het zou mooi zijn. Maar de F-Type hoeft niet zo uitgemolken te worden. IMO is het gewoon logisch als een cabriolet een coupe versie heeft en omgekeerd. Net zoals nu het geval is met de XK.
Zou wel mooi worden een Targa en nog een 5-deurs derbij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).