Wat voor weer krijgen we dit weekend in Albert Park?

Auteur: , 17 Reacties

Is er reden om vochtig te worden van de weersvoorspelling?

storm

Het is bijna zover! Morgen op dit tijdstip zitten de eerste F1 vrije trainingen van het jaar er alweer op en zondag weten we of Max écht een kans maakt op het kampioenschap. Maar willen we dat eigenlijk wel weten? De kans is namelijk groot dat we in diepe mineur zullen verkeren, omdat blijkt dat we weer een jaar tegen HAM/Mercedes-dominantie aan moeten kijken…Laaaaame.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om de droom, al dan niet tegen beter weten in, een beetje langer levend te houden. Bijvoorbeeld door onszelf te overtuigen van het feit dat Newey een paar konijnen uit de hoge hoed tovert gedurende het seizoen, of Renault een paar paarden.

Een ander, wat eenvoudiger rookgordijn, kan gevormd worden door een flinke bak water over de baan in Melbourne. Als het regent, is het immers moeilijker om de prestaties van de auto’s echt op waarde te schatten. Zo kunnen we zelfs wanneer Hamilton wint omdat Max van de baan schuift, blijven volhouden dat Red Bull wel degelijk de snelheid heeft. In ieder geval totdat de volgende race in Bahrein zich aandient. Bijkomend voordeel: in het verleden hebben we al vaker briljante Australische GP’s gezien in het natte. Meestal werden die overigens gewonnen door Jenson Button.

Albert-Park

Met dit alles in het achterhoofd, hebben we goed nieuws voor je: er worden dit weekend wat malse druppels voorspeld boven Albert Park. Vooral tijdens de kwalificatie op zaterdag wordt het waarschijnlijk vochtig, maar ook op zondag ligt zompigheid op de loer. Wie weet, misschien komt het wel meteen van zo’n hete nieuwe staande herstart. Wij doen alvast een regendansje.

Nog even de tijden op een rijtje:

Vrijdag
Eerste vrije training: 02.00-03.30 uur.
Tweede vrije training: 06.00-07.30 uur.

Zaterdag
Derde vrije training: 04.00-05.00 uur.
Kwalificatie: 07.00-08.00 uur.

Zondag
Race: Vanaf 07.10 uur. (let op: zomertijd)

Image-Credit: Weatherzone via Twitter en de conventionele webz17 reacties

Jep, het gaat zondag direct regenen zodra de finishvlag tevoorschijn komt en lil Lewis als eerste met een grijns op z’n smoelwerk over de streep komt…
Misschien kunnen ze een stuk plastic over de Halo spannen, blijven de coureurs lekker droog
@lekkerlinksrijden: Ja, dat brandbestendige pak laat water door.
@Jochempie: *brandvertragende pak.

@87sandyd: *brandwerende pak. Het vertraagt de brand niet.
Zolang het hier maar droog blijft vind ik alles prima.
Nog niet zo lang geleden deed het weer er nog toe in de F1…

De wedstrijden waren op hun mooist als het meer dan tropisch warm.was…

Want dan was er minder kleding en des te meer van de pitspoezen te zien…
@moveyourmind: Dus eigenlijk deed het weer er niet aan toe in de F1…
@alfaxa: weer deed het we niet toe in de formule 1
Ik ga echt wel hopen op regen, dan is Max top en moeten we wachten op de race in Bahrein om vast te stellen welk team zijn zaakjes het beste voor elkaar heeft. Zodoende blijft het weer een paar weken sudderen, wie weet is RB of Ferrari het te kloppen team. Wat heb ik weer zin in de F1!!!
@barry355gtb: hee Barry, je haalt de woorden uit mijn mond! Regen is mooi, zeker na die histo/hyste -rische race in Brazilië. Man wat kan ik daar nog van nagenieten!

Zin in F1!
@barry355gtb: max kan best wel een aardig potje sturen in de regen maar Lewis kan dit eveneens dus reken jezelf nog niet rijk beste noorderbuur
@chrisvis: tweede plaats is ook geen straf.
Haha komt mijn hoop toch uit i.v.m. die domme 3de DRS zone!
Het heeft hier in Melbourne in geen weken geregend. En als het regent dan is het vaak een lokaal buitje dat na een paar minuten over is. Dus verwacht niet te veel.
Normaal gesproken heb ik geen zin meer in een biertje als ik kijk maar aangezien ik nu in de vs zit is de race toch wel op het perfecte tijdstip. Heerlijk
Mijn natte droom

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).