Wat is beter dan een Tesla Model 3 met één motor?

Auteur: , 31 Reacties

Repelsteeltje.

Model-3

Een Tesla Model 3 met twee motoren natuurlijk! Hoewel, nadeel is wel dat je er met de extra motor ook aandrijving op de twee voorwielen bijkrijgt. Dat is dan weer minder goed nieuws voor wat betreft die E46 M3esque rij-eigenschappen van Tesla’s kleinste aangaat. Doch veel klanten vinden vierwielaandrijving tegenwoordig tof, zeker bij auto’s die flink wat vermogen hebben en in het geval van een EV natuurlijk ook instant torque. Bijkomend voordeel in het geval van Tesla is dat de versies met twee motoren mogelijk een betere actieradius hebben. Dat was in ieder geval wel zo bij de Model S. Tenslotte zijn er natuurlijk ook nog wat plaatsen op de wereld waar er regelmatig een bak sneeuw valt en AWD echte meerwaarde heeft.

Zodoende lag het is de lijn der verwachtingen dat de Tesla Model 3 ook geleverd zou gaan worden met vierwielaandrijving. Op de Model S en Model X is AWD inmiddels immers standaard. Tot op heden was echter nog niks bevestigd. Een update in Tesla’s configurator Design Studio voor de Model 3 heeft daar echter onbedoeld (waarschijnlijk) verandering in gebracht. Oppernerd Eaer op Reddit heeft even zitten pielen met de code en kwam al doende bovenstaand plaatje tegen van de Model 3 met twee motoren.

Inmiddels heeft de nerdgasm alweer het volgende niveau bereikt. Een Twitterpagina die zich bezig houdt met het gluren naar Model 3 VIN-nummers, heeft ontdekt dat Tesla al negentien VIN-nummers geregistreerd heeft voor Model 3’s met twee motoren. Tesla heeft zelf in het verleden een VIN-decoder naar buiten gebracht zodat iedereen de features van elke Model 3 kan ontcijferen. Het achtste nummer had echter nog geen omschrijving gekregen. Naar nu blijkt geeft dit nummer prijs of de Model 3 in kwestie voorzien is van twee motoren, want in dat geval is het achtste cijfer een ‘2’.

De verwachting is dat de eerste Model 3’s met AWD in de lente op de markt komen.31 reacties

Nou was het laatste nieuws omtrent de achterstand van de Model 3 problemen in de accufabriek dus binnenkort problemen in de elktromotorenfabriek? Spannend!!!
@rhellema: Doe eens niet zo kinderachtig man. Vanaf het begin is er al gezegd dat het erg lastig zou gaan worden. Noem jij even een klein beginnend merk dat ineens aan massaproductie begon en dat het in 1x goed ging. Tesla onderneemt tenminste wat, met vele risico’s. En ze blijven tenminste doorontwikkelen. Dat kan prima naast opstartprobelemen. Alsof iedereen maar in de fabriek werkt daar.
@stfu: vanaf het begin is er gezegd dat de Model 3 de markt zou gaan laten opschudden. En sorry dat ik jou als fanboy op je tenen heb getrapt maar als een fabrikant zulke woorden gebruikt fan moeten ze er ook niet raar van staan te kijken dat er reacties op volgen zodra die woorden niet waargemaakt worden. Dat jij er voor hebt gekozen om het merk Tesla door dik en dun te verdedigen wil nog niet zeggen dat ik er geen kritiek op mag hebben. Heeft niets met kinderachtig te maken maar alles met de berichtgeving welke Tesla zelf doet omtrent de achterstanden betreffende de Model 3. Tesla blijft maar om de waarheid heen draaien en dat jij dat accepteert vind ik prima maar mijn cup of tea is het niet.
@stfu: Hou toch eens op met tesla een beginnend merk te noemen. Het bedrijf is 15 jaar oud, er zijn maar weinig bedrijven die na 15 jaar hun hoofdtak nog niet op orde hebben.
@robert110: danku. Tesla beginnend merk. Word wel flauw nu idd. En bij elke tesla waren wel problemen beginnend bij de roadster. Het blijft een amerikaans merk. Mja toen ik in een model S reed was k wel verkocht XD
@robert110: Ze zijn eigenlijk pas echt begonnen met de Model S qua zelf bouwen he. Dat was 2012.
@stfu: Wie doet er nu kinderachtig? Telkens als er iemand iets minder positiefs reaguurt over dat gehypte Tesla, reageer je als de eerste de beste kleuter die z’n speelgoed wordt afgepakt. Feit is -en vooralsnog blijft- dat Herr Musk z’n beloftes over de leveringen van de 3 niet kan waarmaken. Diverse gerenommeerde beleggers waarschuwen ook voor de bubble die gaat knappen bij Tesla; of ze gelijk hebben? De tijd zal het leren, maar die beleggers verdienen bakken méér geld dan alle Autoblog reaguurders bij elkaar, dus helemaal er naast zitten zullen ze wel niet.
@406_v6: Ik zeg toch niet dat het niet klopt dat ie de verwachtingen nog niet waar kan maken? Maar om daarom nou gelijk af te branden dat ze met meer dingen bezig zijn is gewoon flauw.
De voorspelde vanaf prijs van 35000 euro zullen de meesten niet halen als ze gaan configureren.
Het gaat snel richting 75000 euro dus blijft voor de meesten onbereikbaar.
Her wachten is op de Koreanen en Japanners om EV’s te leveren onder de 40.000 euro met een bereik van 400 echte kilometers.
@kobus1967: er is nooit 35000 euro voorspeld maar 35000 dollar. Dat je ‘m ook kan krijgen met een grote batterij zoals in de S is daarmee logisch dat je de prijs flink omhoog kan krijgen.
@kobus1967: dan blijft de vanafprijs toch gewoon 35K? En dus weer een stuk beter bereikbaar?
@kobus1967: Tja, dan moet je maar wat rustiger aan doen in de configurator, net als bij de Duitse drie.
Tesla, a never ending story in the press. Kunnen we nu eens een weekje vasten wat betreft dat Tesla verhaal. Of publiceren jullie elke sheet die Musk lanceert om zijn marketingverhalen gratis te publiceren. Het lijkt wel of jullie er aandelen van hebben.
@dwfc: Als het aan Jaapiyo ligt vliegt Tesla er zo snel mogelijk uit, aangezien 95% van de artikelen een negatieve toon heeft hier. Dus snap je niet zo goed. Nieuws is nieuws.
@stfu: en zonder Tesla content valt er voor jou ook niet meer te reaguren!
@dwfc: Kijk even hoeveel berichtjes er over BMW, Audi of Alfa Romeo gemaakt worden en alles wordt relatief.
@alfapeter: maar nooit over Dacia :-(((
@alfapeter: ik denk dat er meer Focussen dan Teslas verkocht worden. Heb jij de nieuwe hier al voorbij zien komen?
@davelepeef: gelukkig niet, lelijk ding. De hele nieuwe serie van Ford is mij te Aziatisch. Niks mis mee, tenminste als je Aziaat bent…
Misschien kunnen we dan eens een poll houden over Tesla
“Tenslotte zijn er natuurlijk ook nog wat plaatsen op de wereld waar er regelmatig een bak sneeuw valt en AWD echte meerwaarde heeft.”

Tegen de tijd dat die Model 3 AWD eindelijk eens een keer op de markt komt is sneeuw iets uit verhalen over vroeger en heb je meer aan een boot.
@moveyourmind: dus toch maar goed dat Elon naar Mars wil dan .
@moveyourmind: Kijk maar uit met wat je zegt. Start komt tesla nog met een snorkel optie.
@robert110: Dan hoop ik wel op de Model X, want een echt SUV heeft een snorkel!
“Ze komen in de lente op de markt.” Welk jaar dan?
@utregcity: jaar 3000
@robert110: katsjing! Wéér een $5000 optie in de Tesla configurator.
“motor”
Gelukkig zit de concurrentie niet stil. Anno 2018 lijkt Tesla wel het “voorbeeld voor velen” , en dan komt er 2019, 2020….. en kan de markt er wel eens heel anders uit zien. De consument wil dat, maar ook de aandeelhouders van vele fabrikanten. Geld moet rollen….
Een BMW
@snellerdaneenaudi: HAHAHAH, je hebt me dag gemaakt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).