Wat je moet weten over de miljoenste Porsche 911

Auteur: , 39 Reacties

Dit is 'm dan. Letterlijk de miljoenste Porsche 911.

Soms hoor je wat flauwe grappen over de plethora aan verschillende varianten die je kan krijgen van de Porsche 911, of over het feit dat je er in sommige gebieden op iedere straathoek een kan vinden. Je verwacht nu misschien dat we deze dingen gaan ontkrachten, maar niets is minder waar!

Om de exclusiviteit van het succesnummer nog maar eens te onderstrepen, maakt Porsche vandaag wat heugelijk nieuws bekend. De miljoenste 911 is van de band gelopen. Voor de haters vormt dit ongetwijfeld de definitieve bevestiging dat de 911 ‘de Volkswagen Golf van de rijken’ is. Maar laten we eerlijk zijn: slechts weinig auto’s zijn zo iconisch als de 911.

Om de mijlpaal te bereiken heet Porsche 54 jaar nodig gehad. Dr. Wolfgang Porsche (zoon van) was er bij vanaf het eerste begin:

“54 years ago, I was able to take my first trips over the Grossglockner High Alpine Road with my father. The feeling of being in a 911 is just as enjoyable now as it was then.”

Enfin, na 999.999 exemplaren kan er natuurlijk maar eentje het officiële feestnummer zijn. Porsche zal er toch wel wat speciaals van gemaakt hebben? Is het misschien een extra 911R, een GT3, een Turbo? Neen! Porsche heeft het stijlvol en ingetogen gehouden door voor een gewone Carrera S (rijtest) te kiezen, zij het met een vermogensupgrade naar 450 pk.

Qua looks zijn er de nodige verwijzingen naar de originele 911-jes uit vervlogen dagen. De lak heet ‘Irish Green’ en lijkt op de kleur van Ferry Porsche’s eerste 911. Tevens doet de tint mij een beetje denken aan die van de klassieke 911 waarmee Robert Redford wegscheurt aan het einde van de film ‘Spy Game’. In het interieur zijn de stoelen bekleed met een kek ruitjesmotief. Het stuur is voor de helft van hout gemaakt en getooid met een old skool Porsche badge uit 1964, net als de neus van de auto.

Het enige wat minder mooie detail vind ik persoonlijk de speciale baaaaadge die je er aan herinnert dat dit écht de miljoenste 911 is. Die hadden ze wat mij betreft achterwege kunnen laten. En nu ik erover nadenk, mag die chromen raamlijst ook wel weg. Voor de rest mogen ze ‘m zo voor de deur zetten…

…Maar dat gebeurt helaas niet. De miljoenste 911 blijft in handen van Porsche AG. Hij gaat op wereldtournee langs onder meer de Schotse Hooglanden, de VS en China. Uiteraard doet nummer 1.000.000 ook de Nürburgring aan. Daarna wordt de auto opgenomen in de collectie van het Porsche Museum.

Mocht je door de nostalgische looks overigens meer trek hebben gekregen in speciale Porsche’s uit het verleden, kunnen we je nog deze video aanraden.

UPDATE: Porsche maakte zelf ook een video over de zeven generaties 911, check het op autojunk.nl.39 reacties

T is iig een best smaakvol uitgevoerde exemplaar!
@toyotafortuner: ja leuk, vind ik ook!
Die is echt heel mooi!
Die velgen, dat stuur, die kleur en de stoelen, nehhh.
Is toch leuk zo’n badge… Niet zo miepen
Alleen nog PDK
@abdoelklapstoel555: Nee joh, als je ziet hoe de rest van de auto is samengesteld, móet hier wel een handbak in ;)
@granlusso: nee schakelen deden ze 100 jaar geleden
Het is geen ruitjesmotief maar heet pied de poule patroon.
@sezz: de voeten van paul?
@pixeltrooper: nein nein nein. Hahnentrittt! Voetjes of pootjes van de haan!

Classic. óók mooi als rok.
Gaat heel veel waard worden, de kleur is echt heel dik en tijdloos
Mooie uitvoering en die chromen raamlijst zou ik juist wel laten zitten, of eigenlijk kiezen, het is een optie.
Zwart is er al meer dan genoeg (lees veel te veel) in autoland, dus elke auto zonder obligate (goedkoop uitziende) zwarte accenten en een interieur dat niet concurreert met de andere zwarte gaten in het sterrenstelsel is weer een stap in de goede richting.
@erwh: in principe met je eens, maar ik vind de chromen lijst in dit specifieke geval niet passen. Hij is ook een beetje te dik aangezet IMO. Enfin, each his own!
@jaapiyo: true!
@erwh: Eensch ! Het enige wat ik aan deze auto anders zou willen zien is het stuur. Begrijp de verwijzing naar het verleden, maar een geheel zwart stuur – desnoods met het nu houten deel bakeliet(kleurig) om toch nog een beetje bij de mode van een halve eeuw terug aan te sluiten – vinnik mooier.
Door die badge is dit alleen nu direct 1 miljoen euro waard
Die velgen hadden wat mij betreft wel een zwart hart mogen hebben als verwijzing naar de originele fuchsen.
Dat donkergroen kan misschien een beetje tijdloos zijn… Een houten stuur is dat niet.. Hup, terug naar de ’90s..
Eventjes terloops het einde van de film Spy game verklappen, leuk hoor.
@mashell: hij gaat deaud!
Ziet er niet uit, is een oude polizei kleur, tannengrün
Hou maar !
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/6e/0e/42/6e0e42d363303a8da02f2eb081492206.jpg
@desjonnies: wat een slecht smaak
Erg mooi exemplaar van een iconische automobiel. Wat niet weg neemt dat veel varianten uit het verleden inmiddels ernstig overprijsd zijn.
Alleen nog Fuchs velgen alla 997 Speedster en hij is af!
Als je deze auto naast een zeg maar 83’er ziet, heeft die nieuwe niets gemeen met een oude, het is een trompe de l’œuil, een optisch bedrog. We denken dat we een 911 zien net zoals er wordt gezegd dat we een echte van Gogh zien; simpelweg omdat het ons wordt verteld.
Is de Mona Lisa een mooi schilderij, nee absoluut niet t is broddelwerk maar de meester was da Vinci
Je schaamt je onmiddellijk voor de enorme afmetingen van de moderne 911.
@desjonnies: Dat geld ook voor de 500 (319) en de BMW Mini.
Dat zijn ook reuzen in vergelijking met hun illustere voorgangers.
Hebben ze nu ook een glasplaatje voor het navigatiescherm gezet zodat het op een oude beeldbuis lijkt, of vertekenen de foto’s gruwelijk?
Dit interieur doet mij echt watertanden, het hout icm. met deze bekleding op de stoelen, geeft echt een heerlijke sfeer. Maar ik heb dan ook een soort allergie voor carbon-stripjes in een auto. Boswachtergroen op een 911 is zowiezo een dikke+ én dan is het ook nog eens een Carrera, dus niet van die te brede heupen.
gaat zeker ook 1milj. kosten.
@menno: niet te koop he
Saaie wagen, ga. Als het een porsche moet zijn doe dan maar een dauer 962c of een ruf
Een setje Fuchs had de wagen afgemaakt.
Onzin ..
Waren er in de jaren 90 al 27 miljoen van de band gerold ..
Smaakvol ding zo
51.000.000ste kever!
Er zijn alweer best veel specials van de 991. De R, 50th anniversary, Club, Exclusive Design Edition, e.d. Misschien leuk voor een artikel.
Boswachtersgroen van buiten i.c.m. wat hout binnen: logisch!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).