Wat je moet weten over de nieuwe Ford Transit Custom

Branded content, 10 Reacties

Sinds kort op de markt.

Ford Transit Custom

De nieuwe versie van de Ford Transit Custom werd ongeveer een half jaar geleden onthuld, maar staat pas sinds kort bij de dealers. En ja, deze frisse vervoerder kunnen we wel waarderen. Aan de buitenkant vallen meteen de LED-dagrijverlichting en xenon koplampen op, tevens ligt er onder de kap een nieuwe 2-liter EcoBlue-dieselmotor. Dit blok is beschikbaar in drie verschillende configuraties. Men kan kiezen uit 105 pk, 130 pk en 170 pk sterke varianten. Naast het feit dat de motor verschillende prestatievoordelen heeft t.o.v. Ford’s vorige dieselmotor, is hij vooral flink wat zuiniger; 13 procent om precies te zijn. Bij lage snelheden beschikt hij ook over 20 procent meer koppel. Kortom, hij gaat er in elk opzicht op vooruit.

Naast de keuze qua krachtbron biedt de Transit ook veel andere keuzes. Zo zijn er twee verschillende dakhoogten en wielbasissen, evenals een gevarieerde keuze uit maximum bruto voertuiggewichten, waarbij maximaal 1.450 kg aan laadvermogen tot de opties behoort. Rijden met de aanhanger kan zelfs tot 2.850 kg. Daarnaast is de Transit Custom verkrijgbaar als bestelauto-, kombi- en dubbel-cabinevariant.

De Ford Transit Custom maakt echter pas écht grote stappen aan de binnenzijde. Ford wilde het interieur van zoveel mogelijk handigheden voorzien, en dat is gelukt.

Ford Transit Custom

Binnenin de auto laat zich dit vooral vertalen in allerlei dingen die het leven een stuk minder langdradig en irritant maken. Om te beginnen past er 25 liter, ofwel een héél klein paardje, in het dashboardkastje. Dankzij allerlei praktische vakken kun je de boel eenvoudig sorteren. Daarnaast zijn er voldoende bekerhouders voor een klein gezin—of een opstelling waarmee je een veelvoud aan drankjes kunt mixen. Dit raden we echter ten zeerste af.

Zoeken we het iets technologisch geavanceerder op dan hierboven, dan zul je zien dat diezelfde handigheden evengoed aanwezig zijn. De bestuurder krijgt nieuwe displays en bedieningspanelen, waarmee de eenvoud van het beestje nog groter wordt. Kies je voor een hoger uitrustingsniveau, dan krijg je er zelfs een 8″ touchschreen bij. Niet onbelangrijk is dat dit touchscreen beschikt over het SYNC 3-systeem, waarmee bestuurders het geluid, de navigatie en de warmte kunnen regelen. De allerbeste functie van het systeem komt in de vorm van een spraakfunctie, waarmee je het systeem kunt commanderen koffie voor je te zoeken, simpelweg door “ik heb zin in koffie” te roepen.

Meer info? Check ford.nl.
10 reacties

Altijd handig om te weten dat er een klein paardje in het dashboardkastje past.
@berlinetta: hoe stoer de bouwvakker ook is, een gevoelige kant en een “my little pony” in het dashboardkastje hebben ze allemaal.
@berlinetta: een paar kilo coke is wel erg opzichtig
Zoveel beter dan al die Vivaro klonen, zien er niet uit om van de gebrekkige afwerking maar te zwijgen.
@toniominestrone: Vind je? Ik ben groot fan van Ford, maar de laatste generatie Transit kan mij juist het minst bekoren van alle bestelbusjes. Ik vind dat de willen in alle gevallen optisch te klein zijn. Nou verwacht ik bij een bestelbusje ook geen 18 inch velgen of iets dergelijks, maar bij de concurrenten lijken die kleine wielen veel meer te passen. Bij de Ford oogt het alsof je kruiwagenwieltjes onder je bestelwagen hebt gemonteerd. En de verhouding vind ik vooral ook aan de voorkant ver te zoeken. Wanneer je de Transit van de zijkant of schuin van voren bekijkt, lijkt het alsof de hele carrosserie een paar centimeter te ver naar voren op het onderstel staat, waardoor je in mijn ogen het idee krijgt dat de carrosserie harder wil dan de rest van de auto.
@toniominestrone: Vivaroklonen? Traficklonen bedoel je!
@volvov70: Traficklonen? Primastarklonen bedoel je!
Wat is er dan zo custom?
@remko_toet: Alles, dat zie je toch zo?!
1450 laadvermogen zal waarschijnlijk de korte lage versie zijn. Ben benieuwd naar het laadvermogen van de chassis cabine.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).