We gaan het liefst met de auto naar Frankrijk

Auteur: , 31 Reacties

Hop, de hond en 1,7 kinderen op de achterbank en gaan!

Mini + caravan = WIN!

Hoeveel van jullie zijn dit jaar naar Frankrijk op vakantie gegaan met de auto? Waarschijnlijk een heleboel. Wij Nederlanders houden van het land, de reis ernaartoe en het verblijf. Alleen files, vertragingen, haast en autopech zorgen ervoor dat we de smartphone pakken en ons beklag doen op Autoblog social media.

Clipit social media monitoring en Van Hulzen Public Relations hebben deze vakantieperiode onze berichtjes goed in de gaten gehouden. Ruim 600.000 stukjes tekst over vakanties werden tussen 15 juni en 15 augustus opgevangen en binnenstebuiten gekeerd om te zien wat wij zoal in het buitenland uitvreten.

De top vijf landen op social media zijn Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en Turkije; onafhankelijk van eindbestemming. Zo is de toppositie van Frankrijk met 20.000 berichtjes te verklaren, want richting het zonnige zuiden is er bijna geen ontkomen aan dat je een Péage tegenkomt.

Naast de favoriete vakantielanden is onderzocht op welke manier Nederlanders het liefst op vakantie gaan. Hoewel wij het liefst met de auto gaan, klagen wij hier ook het meeste over. Het zijn vooral de files, gevolgd door pech onderweg, dat het bloed onder de nagels vandaan haalt.

Hebben we de eindbestemming eindelijk bereikt, dan zijn er bijna net zoveel mensen die hun tent of caravan opzetten dan wel een knus hotelkamertje inchecken. In beide gevallen zijn we voor 75% van de berichten positief over het verblijf. Voor een volkje dat zo graag klaagt zijn we dus eigenlijk best wel tevreden.

Klik op onderstaande infographic voor de volledige versie.

KLIK voor volledige versie31 reacties

Dat 7/10de kind geeft altijd zo’n rotzooi, kan je er nog beter 2 meenemen.
Vakantie wat is dat?
Ik ga niet op vakantie. Een dagje ontstressen op de Nordschleife, Zandvoort, Spa of Zolder is vakantie voor mij.
@toroloco: Eifel, Noordzeekust, Ardennen en de Kempen zijn inderdaad prima vakantiebestemmingen.
Clipit en VHPR hebben dan ook niet echt een leuke zomer gehad.
Ik blijf erbij dat vakanties ontspannender worden als de “sociale media” thuisblijven.
Gaaf met de mini op vakantie! Haha ben zelf ook al eens met de mini naar the UK geweest is echt gaaf!
Probeer maar eens met de auto naar turkije te gaan
Haha echt mooie foto met die mini!
Ik ben nog nooit met de auto naar Frankrijk geweest.
Wel om de volgende reden, omdat er Fransozen wonen.
Ben wel een keer naar Parijs geweest met school. Lijkt me wel een mooi land!
Fransozen zijn:
a/ racisten
b/ chauvinisten
c/ betweters
Fransozen houden niet van:
a/ Nederlanders
b/ andere talen dan Frans
c/ andere huidskleuren

En daarom ga ik niet in de file staan, veroorzaakt door mijn buurmans sleurhut, die net als vele andere Nederlandse lemmingen op weg zijn naar de camping in zuid Frankrijk, waar ze door stortregens verrast worden, en hun claims indienen bij de verzekering, waardoor mijn premie omhoog gaat.
@audicoupe84: Ah gezellig, de aloude vooroordelen. Lekker mopperen vanaf de stoel in de voortent op de bakker die begon te brommen omdat de Nederlander totaal geen moeite doet om ook maar enigszins probeert iets op te pakken van de rijke cultuur, waaronder de taal.

Stap diezelfde bakker eens binnen en begroet hem op zijn minst in het Frans, zodra ze merken dat je het in elk geval probeert proberen zij het in het Engels of elke andere methode om toch te zorgen dat je met het goede de deur uit loopt. En tsja, het Engels is gebrekkig, maar het wordt beter en beter. Vergelijk het nu maar eens met enkele jaren geleden.

Om te eindigen nog een mooi voorbeeld van hoe stug de Fransen zijn: krap twee weken terug kocht ik in de trein in het binnenland van Frankrijk wat te eten. De serveerster maakte een opmerking en merkte dat hij me ontging, waarop zij uit zichzelf in het Engels toelichtte dat het een Franse grap was. Toen zij weg was vroeg de vrouw aan de andere kant van het gangpad in het Engels waar ik vandaan kwam, vervolgens heb ik een gesprek gehad voor de rest van de rit van 2 uur. Kom daar in het egocentrische Nederland maar eens om, waar iedereen schuw achter de telefoon verscholen zit om maar niet met anderen te hoeven praten.
@RoT___: Joh, laat hem lekker z’n vooroordelen over Fransen en Frankrijk hebben! Op zich vind ik het wel grappig om z’n reactie te lezen, heeft nogal een hoog pot-verwijt-de-ketel-gehalte.
@RoT___: Hoezo vanuit de voortent? Ik heb geen tent, en ik mopper niet op de Franse bakker, simpelweg omdat ik niet naar Frankrijk ga.
@audicoupe84:
nee man, Duitsland is HET racistische land waar ik ooit geweest ben.
Voor het eerst in mijn leven voelde ik mij daar “niet europeaan” ondanks ik volledig belg ben met misschien een iets donkerder dan “normaal” kleurtje. Iedereen kijkt jou daar aan. De polizei viseert jou vanaf ze jou nog maar zien. En om hun racisme nog wat duidelijker te maken is dit nog steeds het symbool van hun leger hun bundeswhehr
http://lillian.ejago.com/body-language-blog/wp-content/uploads/2010/04/Nazi-Iron-Cross1.png
@shiva:
Toen mijn broertje (bijna 2 meter lang, blond haar, blauwe ogen) in een klein Spaans dorpje rondliep werd ie ook daar alles en iedereen aangekeken. Idem dito in Turkije, de V.S. en ik weet zeker dat exact hetzelfde zou gebeuren in China, Zimbabwe, Japan en India.
Maakt dat die landen dan ook allemaal hartstikke racistisch??? Zoja, dan is de hele wereld racistisch. Kunnen we dat woord net zo goed afschaffen.

En trouwens; het hakenkruis is allang niet meer te vinden in het logo van de Bundeswehr
http://ifg.rosalux.de/files/2011/03/ek.png
@Rob:
Ben al in India, gans zuid Amerika en de meeste landen van midden Afrika geweest en heb enkel in Duitsland problemen gehad hier door, zelf toen ik een paar dagen later in Denemarken was werd ik niet speciaal aangekeken en daar liep het vol blonde mensen.

En of die swastika er nu opstaat of niet het is en blijft het symbool van Hitler zijn ridder orde en dit nog steeds gebruiken zegt genoeg. Waarschijnlijk zullen ze wel zeggen dat het een Duits symbool is dat al voor Hitler gebruikt was maar dat is Bull Shit dan konden ze even goed het swastika ook gebruiken dat dateert immers ook van voor Hitler
@shiva:
Het ijzeren kruis is al sinds de 19e eeuw een symbool van het duitse leger. Als je zo gaat beginnen kun je net zo goed wielen nazi symbolen noemen omdat de nazis in autos met wielen reden.
@shiva:
Ik kan je verzekeren dat Denen een stuk racistischer zijn dan Duitsers, de naoorlogse generaties (zoals ik) hebben plaatsvervangende schaamte voor wat onze voorvaderen hebben gedaan. Natuurlijk heb je ook in Duitsland racistische elementen maar die vindt je in heel Europa.
Het feit dat je het verschil tussen het ijzeren kruis en een swastika niet weet zegt mij dan al genoeg. Je generaliseren maakt het beeld er zeker niet beter op.
@audicoupe84:
Denk je dat Nederlanders zo makkelijk zijn? Altijd op hun strepen gaan staan en problemen maken waar er geen zijn, en dat is wel het laatste waar Fransen tegen kunnen.
@super: Dat is mijn 2e reden niet naar Frankrijk te gaan: het stikt daar van de Nederlanders, dan kan ik net zo goed thuisblijven.
Ik ben dan blijkbaar één van de weinige Nederlanders die helemaal niks met Frankrijk heeft. Ik ben er wel een aantal keer doorheen gekomen op weg naar andere bestemmingen maar meer hoeft van mij ook niet. Het land zelf is op zich mooi maar Italië en Spanje vind ik mooier. De mensen die er wonen vind ik tot zover vreselijk, erg arrogant. Dat ze vertikken Engels te spreken als je ze wat vraagt is ook vreselijk irritant.
@ej20g:
Nee hoor, ik heb ook een hekel aan Fransozen en ga ook veel liever naar Italië (Dolomieten, jummie) Zwitserland of Oostenrijk.
Corsica is dan wel weer humor, die delen mijn antipathie jegens Fransen en het is een prachtig eiland waar de petrolhead zich helemaal kan uitleven.
@ej20g: Zodra er meteen in geknald wordt met een vraag in het Engels kan je inderdaad niet verwachten dat er een antwoord komt. Zie mijn bovenstaande reactie, eerst even in het Frans excuseren dat je de taal niet spreekt en dan zijn ze graag bereid om te helpen.
@ej20g: Als je bij die Fransman nou eens begint met “Bonjour” en/of “Pardon, parlez-vous Anglais?” – moet je eens kijken hoe goed ze Engels praten en er nog trots op zijn ook!
@potver7: Wij spreken Frans tegen Fransen in onze winkel in Amsterdam. En trekken ook geen zure kop als mensen wat willen kopen, maar in het Engels beginnen en geen woord NL kunnen. Dat verwachten we niet….

Domme Fransen begrijpen het niet. Nederlanders geven miljarden uit, maar een woordje NL kan er niet van af.
Hier in Amsterdam, geen NL? dan direct Engels. Fransman ? dan Frans natuurlijk, hier zijn zij wel welkom !
@ej20g: Ik heb ook niks met Fransen, 1000X liever Spanjaarden. Fransen zijn een naar volk. Gross gaat al flippen als ze die gele kentekens zien.
Zoals James May ooit zei: ‘France is only usefull to arrive in Italy’ (of zoiets).
Frankrijk was dit jaar weer mijn bestemming, alhoewel Italië mij vorig jaar meer kom bekoren.
heerlijk met de auto op vakantie of dit nu maar frankrijk is of niet
Vanwege de 24 uren van Le Mans kom ik nu al zo’n kleine twintig jaar in ‘La France’ en al hebben die fransozen zo hun grillen, ik heb er altijd fijne vakanties gehad(na Le Mans) aan de Bretonse of Normandische kust, de franse alpen of de Bourgogne.
Altijd heerlijk eten, fantastisch drinken, schitterende natuur en een rijke historie.
Uiteraard blijven we weg van de ubertoeristische plekken in Zuid Frankrijk alwaar het plebs op de campings z’n broodjes hagelslag zit te eten en het liefst nog de zak aardappels uit de caravan vreet. Hun jeugd zuipt zich een slag in de rondte en heeft een grote bek tegen de locals. Niet gek dat de fransen dat soort hollanders niet kunnen waarderen…
@lemans96:
Dat kan best zijn, maar tijdens mijn werk op Le Mans heb ik toch andere ervaringen meegemaakt.
Nooit heb ik, ervoor noch erna zulke horken meegemaakt, nooit heb ik het meegemaakt dat een official een rijdster (Japanse) vol op haar bek sloeg omdat ze hem niet begreep.
Voor het juiste beeld, het was 3 uur ‘s-nachts en de auto stond al netjes achter de rail, alleen niet exact op de plek waar hij hem wilde hebben.

Ook heb ik nooit meer met officials hoeven werken die om 11 uur ‘s-ochtends voor de race al stomdronken waren.
Nee, mijn ervaring met Fransen is niet best.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).