Welke getunede zakenlimousine staat hier op de brug?

Auteur: , 47 Reacties

Hint: het is groot, zwart, en als het papier zou zijn, dan waren de afmetingen 74 x 52 mm. De onderkant is bovendien om door een (paar) ringetje(s) te halen. Ra-ra, wat is het?

Jazeker, het is een Auwdie A8, het slagschip uit Ingolstadt, volgens ‘een recente studie’ (onder Audi A8-rijders?) one of the absolute dream cars for Germans – way ahead of the Porsche 911.

Het Duitse Senner zette de auto rondom op 22 inch lichtmetaal van Oxigin, en pepte het vermogen van de atmosferische 4,2 liter V8 (jazeker, ’t is een pre-faceliftmodel) op van 372 pk/445 Nm tot 397 pk/477 Nm. Nu heb je nooit meer een excuus om te laat te zijn voor een directievergadering op de parenclub. Bovendien werd de motor door de conversie 1,5-2 l/100 km zuiniger, zo beweert de tuner. Dat willen we wel eens zwart-op-wit zien, stelletje Pinokkio’s.

Tot slot, zoals je al aan de kopfoto kon zien: er ligt een ander uitlaatsysteem onder. Dit RVS- kunstwerkje incl. ‘pre-silencer’ heeft 100 mm einddempers links en rechts.47 reacties

Een Audi A8?
@ihrte: Jij bent vast en zeker goed in begrijpend lezen!
@berlinetta: hij geeft antwoord op de vraag
@miichal: En jij mag eens een lesje sarcasme krijgen.
Grote velgen , kleine remmen , altijd een fail
Het lijkt toch net een A4.
Oh jammer een audi
via Android app
Die velgen staan echt niet, kun je beter de velgen nemen die onder de pre-facelift A8 W12 zaten. Die waren mooi én er zat nog een fatsoenlijke band omheen
@knipperlichtje: echt afschuwelijke velgen!! Brrrrr
Iedere optische aanpassing maakt van een auto in dit segment een paupermobiel.

Mensen voor wie dit soort auto’s werkelijk is bedoelt interesseert het geen zak of ze nou op 20 of 22 inch rollen.
Aan de techniek te zien zou ik zeggen een Volkswagen…?
@jaapiyo: goed! De audi variant van volkswagen.
@jaapiyo: Best flink van je.
@bogey: Geen zorgen als de Volkswagen Audi knokploeg achter me aankomt met hun GTItjes S modellen ga ik wel even hard door een scherpe bocht dan schuiven ze achter me allemaal onderstuurd rechtdoor de berm in met die zware neuzen en FWD basis.

Teehee!
@jaapiyo: hahahaha , zielig van je , nog nooit met een quattro door bochten gereden zeker?
Ah ja , je hebt video’s bekeken op “youtube” ^^
@jaapiyo: Je moet niet elk merk leuk vinden voor mijn part, maar telkens anderen herhalen om hoe slecht volgens jou iets wel niet is vind ik redelijk zielig.
Verder vertel je ook onwaarheden, bekijk maar eens wat Nürburgringtijden, ljiken mij genoeg bochten om onder te sturen en toch moet audi daar vaak niet onderdoen.
(Ohja en rijdt zeker geen audi, wel een e36 dus ik probeer gewoon objectief te zijn). Vind dat kinderachtig gebash gewoon overdreven, vanwaar komt die ‘haat’ eigenlijk?
@bogey: ik ben het volledig met je eens. Ik heb me ook altijd afgevraagd waarom er hier zoveel haat tegen het geweldig mooie merk Audi is. Het is in ieder geval volledig onterecht. Dank je voor je volwassen reactie, daar kunnen veel mensen hier wel een voorbeeld aan nemen.
@kor1: dat komt omdat de “haters” veel video’s op “YouTube” hebben bekeken ^^ LOL
@jaapiyo: Mijn zwager rijdt een RS5 en hoewel het inderdaad geen Lotus is kan ik het onderstuur waar jij over spreekt absoluut niet terugvinden.
@dikdraak:
Dan moet hij het vermogen eens gebruiken, stapvoets zal je inderdaad geen onderstuur bespeuren. Op de grens echter..
Daar hoef je er trouwens geen eens mee gereden te hebben hoor, gewoon een klein beetje opletten bij natuurkunde zou genoeg moeten zijn..
@jaapiyo: Jammer dat je op een serieuze vraag niet wil antwoorden. Ik neem dus aan dat je een meelopertje bent die +1’tjes probeert te scoren.
@jaapiyo: Je moest wel even verzinnen voordat je deze super leuke grap had zeker?
@Donstil: nope kwam zo maar binnenvallen. Tsja…je hebt het of je hebt het niet he.
@jaapiyo: Nou kerel, jij hebt het dus blijkbaar niet. Een dergelijk oude, uitgekauwde, voorspelbare 13 in dozijn grap etaleert alleen maar je kortzichtigheid & gebrek aan orginaliteit & klasse. Ofwel, het zegt meer over jou, dan over de Audi.
@jaapiyo: Gij stond ook niet vooraan toen de originele grappen uitgedeeld werden, wel?
Die velgen, verschrikkelijk. Lijken op van die goedkope velgen van velgenwereld.nl. Als ik het niet had geweten, had ik gezegd dat het Chinese meuk is.
Waarom geen xpipe das altijd een vet geluid en kan makkelijk als je se foto ziet
weinig veranderd sinds 1976 dan ..

hey Audi .. plak er een een paar ledjes in .. en noem dat “innovatief” ..
@lincoln: Innovatief of niet; nu hebben alle merken LED verlichting, dus zo’n slecht idee was het blijkbaar niet. Als je wilt bashen als een fanboy-baas, moet je wel met een opmerking komen die ergens op slaat …
@lincoln: hmm je kan vinden wat je wik van quattro maar in 1980 was audi toch echt de eerste met een 4wd auto en als jij een besneeuwde berg op moet rijden weet je waarom je dat wult want dan houd je het met die rwd bmw van je nooit bij
@lincoln: en ook met de leds was audi de eerste en na dat audi ledjes op hun auto’s ging plakken dahcten die andere inovatieve (uhum) duitse merken dat ook in eens doen
Ik wed dat alle zeikers hier nog niet eens dit a8 hebben gereden en ze oordelen er al over.
Als je het verschil niet ziet .. man , man

Stelletje kinderen
@pureturkish1:
Yep, wel gereden, maar dit “kind” kan dan ook gewoon een Nederlandse zin schrijven..
Dus ik kan uit ervaring vertellen dat ik het een onderstuurd hok vind.
@tupperware: man wat heeft een Nederlandse zin hiermee nu te maken ? Ik rij al mijn 5 de audi , allemaal quattro’s en wat jij zegt is dikke zever. Kom maar met je mercedes of bmw achter me aan. En met die Nederlandse zin , hou gewoon op. Dit is niet les Nederlands.
@tupperware: Ik heb hem zelf alleen dan de 3.0tdi. En het is onzin wat je zegt, die auto is gebalanceerd. Geen overstuur en geen onderstuur. Je kan zeggen dat het saai is maar het is ook gewoon veilig en je kan asociaal hard, zonder moeite, van A naar B.
In dit segment heb je inderdaad echt achterwielaandrijving nodig. Want iedereen met een s klasse of 7 serie gaat driftend de afrit van de snelweg af.
@1audi1: tuurlijk doet toch iedereen????
@1audi1:
Dat heeft niets met de mogelijkheid tot driften te maken.
Een RWD heeft nu eenmaal een mooiere balans en geen aandrijfkrachten in het stuur.
Probeer het eens een keer i.p.v. telkenmale met die kul argumenten te komen..
@tupperware: telkens maar met die “kul” argumenten te komen? Ben totaal geen fanboy zoals jullie dat hier noemen. Heb zelf een BMW in mijn bezit gehad, en stuurt inderdaad lekkerder als een fwd audi. Maar accepteer nou een keer dat 99% van de autobezitters met zijn auto van À naar B toe wil
@1audi1:
Dat accepteer ik ook, ik wordt alleen zo moe van die fanboys die tegen beter weten in blijven roepen dat zo’n onderstuurd hok superieur is aan alles wat er op de markt is.
Als ik die mafkezen zou moeten geloven zou zo’n A8 nog beter sturen dan een Elise.
Tegen dergelijke kul blijf ik mij verzetten. Soms lijkt het wel alsof dit blog vergeven is van de Pon medewerkers..
Leuk, denkt iedereen dat je A6 door z’n veren is gezakt…
Die velgen.. Wie vindt dit oprecht mooi?
Wat zijn deze velgen ontzettend lelijk en wat zien ze er goedkoop uit. Zijn er daadwerkelijk mensen, behalve Duitsers, die deze velgen bestellen onder een A8. Ik denk het niet…
Sorry hoor mensen maar ik vind het een beetje belachelijk dat bij ieder artikel over een vag auto je het zelfde gezeik krijgt van blabla onderstuur etc. Mensen als je een bmw of mercedes fanboy bent betekent dat niet dat je bij ieder artikel over een audi moet gaan zeiken over onderstuur, quattro en inovatief zijn want wees nou eerlijk of je er van houd of niet audi’s zijn prima auto’s en ik vind rwd op een grote zaken sedan een beetje overbodig want er is toch niemand die gaat driften met zijn rwd s-klasse of 7-serie. Dus verzoek ik hierbij vriendelijk of iedereen die wil gaan zeiken over een auto merk (maakt niet uit of het audi is of een ander) wil op rotten

Fijne dag verder groetjes ko3n
@ko3n: eindelijk … danku !
@ko3n: begrijp jij het leven wel? Iedereen die een audi a8 of een S klasse of wat dan ook in dit segment koopt gaat er toch mee raggen op het circuit. (sarcasme voor de onoplettende lezer)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).