WhatsApp oprichter wil van zijn Porsches af

Auteur: , 30 Reacties

Wie helpt hem?

WhatsApp is vandaag de dag helemaal geïntegreerd in de maatschappij. Is het de beste applicatie voor online berichtenverkeer? Welnee. Alternatieven als Telegram, LINE of WeChat bieden veel meer functies, maar WhatsApp is inmiddels zo onderdeel van een smartphone geworden dat je er niet omheen kunt. Dit is vooral in het Westen zo, in Azië kun je in veel landen WhatsApp prima missen of als secundaire app gebruiken.

Feit is dat mede-oprichter Jan Koum een leuke boterham heeft verdiend met WhatsApp. De beste man heeft onder meer een zeer gave Porsche-collectie. Koum is echter toe aan iets anders en gaat niet één of twee Porsches verkopen, maar een deel van de collectie mag de deur uit. Het gaat in totaal om 10 Porsches. Veilinghuis Gooding & Co organiseert neemt de veiling voor rekening tijdens Amelia Island in Florida.

Koum zegt de auto’s naar eigen zeggen weg te doen, omdat zijn garage niet oneindig groot is. Bovendien gunt hij de auto’s een leven op het circuit bij een volgende eigenaar. Zelf is de ondernemer in elk geval geen held op het circuit. Althans, sommige Porsches die verkocht gaan worden hebben amper kilometers gemaakt.

Tot de collectie behoren onder meer een Porsche 964 Carrera RS, 997 GT3 RS 4.0, 997 GT2 RS en een 918 Spyder. Laatstgenoemde heeft slechts 20 mijl op de teller staan, wat toch wel een doodzonde is. De veiling is op 8 maart.

Update: de auto’s zijn inmiddels geveild. Lees hier meer over de opbrengst.

Dank aan panam1 voor de tip!30 reacties

Even geld tellen, ben zo terug (duurt niet lang denk ik)
@rubenpriest – waar blijven de credits voor dit stukje overtyp tekst! Man man man maaaaan!
@panam1: hoi, ik had je tip niet gezien en heb deze info van Gooding & Company die een persbericht heeft gemaakt.. dat andere automedia er ook over schrijven en dan mijn stukje als ‘overtyp tekst’ bestempelen vind ik op z’n zachts gezegd niet chique. Heb de credit alsnog voor je toegevoegd aan het stukje.
@RubenPriest: 😂 held!
@RubenPriest: zal t nooit vergeten
@panam1: bedankt 👍 vele credits namens mii!
@panam1: man man man maaaan heb je ook niet zelf verzonnen. Graag credits naar Rob Geus.
@kenner: sorry vriend maar mijn oom Sjon was patatbakker in Swentibold, en op een dag kwam Rob Geus daar, en riep mijn oom: ‘man man man wat moet die anushaar hier’ , en zo is t hele man man man ontstaan. Eigenlijk moeten wij mijn oom Sjon dus dankbaar zijn.
Ik zou er 1verloten onder alle Whatsapp gebruikers. Wel ff 1 dollar inleggen om te mogen meedoen.
@T5Power: dat is een goeie. Ik doe mee
Hey there! I am driving Porsche.
@mashell: 🍆
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Doe die maar
Woon in Azië en ja Wechat is indd 10x beter dan Whatsapp.
@emping: ik heb wel eens gehoord 20x maar als niemand in nederland gebruikt hebbie er niks an.
@qoekje: Trendsetter worden… ?
@Esprit_de_Flandre: ontvrienden in optima forma!
@emping: probeer hier maar eens WeChat gebruikers te vinden… We gebruiken het in ons gezin voor communicatie met familie in Azië, best prima appje.
Doe mij de 964 RS maar. Als ruil zal ik de rest van mijn leven Whatsapp blijven gebruiken en promoten.
Het cryptische persbericht dat verscheen toen hij bij Whatsapp vertrok was dat hij zijn tijd ging besteden aan Ultimate Frisbee en “collecting rare air-cooled Porsches”. Nou, de meeste hiervan zijn niet luchtgekoeld dus dat verklaart de zaak. Hij wil gewoon van die wannabe-911’s af. :)
“Koum zegt de auto’s naar eigen zeggen weg te doen, omdat zijn garage niet oneindig groot is. Bovendien gunt hij de auto’s een leven op het circuit bij een volgende eigenaar.”

Ik ben benieuwd wat er daar in de garage blijft staan dan, want dit zijn allemaal voorbeelden van quick-flip Porsches. Geen liefhebbersauto’s maar pure investering.
@technofreak: nouuu een 964 of een 993 RS is heus wel een liefhebbersauto hoor… Met nadeel of voordeel dat ze extreem in prijs zijn gestegen… Maar daar kan de auto zelf niet zoveel aan doen hè?
@technofreak: oh een investering want dat had hij wel in gedachten nadat hij whatsapp verkocht voor 19 miljard dollar?
Als ie deze weg doet ben ik benieuwd wat er nog in zijn garage blijft staan!
Als je goed bent voor 9.4 miljard komt een F4 Phantom of een Concorde eerder bij me op dan 2396 Porshas.
https://goo.gl/images/YTmF5J
Die 911 R heeft dus nul mijlen op de teller. Nog erger dan die 918.
@galverink: het is maar wat je erg vind. tis ook leuk/lekker om zo’n 918 alleen te begluren, strelen, berijden desnoods, whatever. Een doodzonde is het om zo’n geile auto in de verkoop te doen.
Ben ik de enige die las ‘WhatsApp oplichter wil van zijn Porsches af’?
Een Koum genutztes Fahrzeug dus. Dat zeggen ze allemaal ondanks een teruggedraaide teller.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).