Wij willen deze Alfa cabrio

Auteur: , 34 Reacties

Terwijl de Giulia verkocht wordt en het paradepaardje van Alfa zoetjesaan op de weg verschijnt, dromen wij intussen verder over een cabrio van het eens zo roemruchte merk.

Wij willen deze Alfa cabrio

De Spider maakt alweer een poos geen deel uit van het Alfa Romeo-gamma. FCA koos ervoor om de Mazda MX-5 afgeleide uit te brengen onder het Abarth- en Fiat-label en dus ging de cabrio aan de neus van AR voorbij. Gelukkig biedt Photoshop uitkomst en dus kunnen we nu alsnog een soort van genieten van de Spider die voorlopig niet op de markt komt.

Het moge duidelijk zijn dat diverse designelementen zijn geleend van de Giulia en daar is helemaal niks mis mee, want het staat de Spider prima. We durven zelfs wel te stellen dat deze creatie (nog) beter gelukt is dan de uiteindelijke Fiat 124 (rijtest). Sergio, lees je mee?

Fotocredit: INDAV Design

Wij willen deze Alfa cabrio
.34 reacties

Ehrm, ik hoorde @CasperH onlangs in de rijtest vertellen dat het andersom ging: Alfa’s mogen van Sergio Marchionne niet buiten ItaliĆ« geproduceerd worden, dus werd het een Fiat… ;)
@MartijnGizmo: heeft ‘ie dat verhaal ook al bij jou opgehangen ja? ;)
Ziet er een heel stuk beter uit als de fiat
Toch vind ik de MX-5 er beter uitzien..
@hight96: Echt? Ik vind dat maar een raar ding met te kleine lichten en vreemde lijnen. Liever de vorige generatie.
@sketcher: Nee ben ik niet met je eens. In het begin vond ik het een apart ding voor een MX-5 inderdaad, maar ik begin hem steeds mooier te vinden!
@hight96: Dat heb ik met de 124 maar met de MX-5 vooralsnog niet.
@sketcher: zag hem pas rijden ja, los van elkaar mooie design elementen, maar het geheel vormt geen perfecte
Combi.

Een normale maat velgen past totaal niet, valt volledig weg. Dus inderdaad, niet bijzonder enthousiast.
De 124 is te Amerikaans vind ik. Dit is een typisch Italiaans ontwerp, ik zou hem willen! Meer dan een 124 in ieder geval.
Nee, doe maar niet
Liever een sportswagon van de giulia!
@allesmetturbo: Yes! Dan kunnen de prijzen van de 159 sportswagen omlaag en kan ik er ook eentje kopen :P
Alfa heeft nog steeds andere prioriteiten.
Me dunkt dat er zo langzamerhand wel eens aan een opvolger voor de Mito gewerkt mag worden en laten ze eerst die cross over realiseren, zo een karretje als dit is spielerei, Alfa heeft een kaskraker nodig.
@desjonnies: De MiTo vind ik nog steeds een geweldig karretje maar is broodnodig aan vervanging toe. De MiTo en de Giulietta zijn de twee auto’s die de kar moeten gaan trekken voor Alfa Romeo, zeker in Europa. De crossover zal daarbij ook zeer belangrijk zijn. Een cabrio zoals hierboven gaat het merk niet redden van de afgrond.
@desjonnies: maar dit is Alfa. Daar worden altijd eerst de speeltjes gemaakt voordat ze aan het serieuze werk beginnen (de volkomen overbodige 4C, de Giulia die ze eerst als M3 killer hebben gemaakt voordat ze aan geld verdienen met normale versies dachten). Dus er is een kans.
@mashell: ik ben bang dat die aanpak veranderd moet worden als ze nog een beetje winst willen draaien daar…
@desjonnies: Die crossover gaat er ook komen. Dan nog een station van de Giulia en daarna de Mito en Giulietta eens opfrissen. Dan moet het langzaam weer goed komen met Alfa.
Ja die wil ik ook wel..
Mijn fiat (pun intended) heeft deze rendering.
Opvolger van de Brera, zullen we maar zeggen? Van mij mag het!
Wat een haat voor de 124 hier boven. Ik vind dat een erg leuke auto en stukken mooier dan de MX-5.

Deze is mooi maar wel erg voorspelbaar, liever iets spannender.
@sketcher: het zal geweldig rijden en ik zou graag een 124 willen als ik hem kon krijgen. Maar als ik de keuze had tussen de 124 en bijv. de MX-5 dan koos ik de MX-5, omdat dat dezelfde auto is zonder dat ie een icoon probeert te zijn. Ik vind de 124 te Amerikaans voor een Italiaan. Doe mij dan maar de voor de rest identieke Japanse originele. De RF versie, trouwens.
Ik mis de QV batch? :P
Ik een nieuwe GTV en een nieuwe hatchback zoals 145 of de 147. Cabrio’s genoeg in wereld.
Fantastisch, niet aarzelen, produceren!
Leuke wagen maar als we op Alfa moeten wachten dan komt ie er pas over een jaar of 15.
Kijk, en dat is nou echt mooi ipv die gare Fiat. Maken Alfa! En kom dan meteen even door met een nieuwe Gulietta, Mito Gulia station enzo…..
Ik heb liever deze: http://www.alfaspider.com/images/arspider_looks.jpg
Of deze: http://d3d9npwwya966f.cloudfront.net/wp-content/uploads/2011/09/Duetto_Spider_6-1-of-1.jpg

En graag met wat meer ruimte dan een MX-5. Niet iedereen is formaat Van Velzen…
Wat een kut photoshop.
De 939 spider met de Guila neus erop geplakt en als beschimmelde kers op de hoop stront de stoelen en de onafgedekte kap van de BMW Z4. (sinds de 916 spider zitten de kapjes van de Spiders netjes onder een deksel.)

Zum Kotzen.
@tweetyv6: Niet zo moeilijk doen! Dit heeft helemaal niks met de 939 Spider of Z4 te maken. Dit is gewoon een Mazda MX-5 ND of Fiat 124 Spider met alfa-onderdeeltjes erop geplakt. Dakje is dus niet afkomstig van de Z4 en de basis ook niet van de 939 Spider.
Dat de giulia behouden is vorm gegeven dat snap ik, men wil geen extravagante auto’s in die klasse ( zie het succes van de duitsers), maar de spier mag toch wel wat specialer zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).