Wil jij deze leuke Alfa occasion meenemen?

Auteur: , 30 Reacties

Begin dan snel met sparen, want het is geen goedkoop tweedehandsje.

Toevallig hadden we het er gisteren ook al over, oude Alfa-Romeo racewagens die werden getweakt door de Scuderia Ferrari, met de oude Enzo nog aan het roer. Stuk voor stuk meesterwerkjes, met de 2,9 liter 8-in-lijn in het vooronder (en soms ook eentje achterin) die voor de aandrijving én een welhaast orgastisch geluid zorgden. En een daarvan staat nu te koop.

Het gaat om een Alfa Romeo Tipo B P3 uit 1934. Het is een van de negen geproduceerde exemplaren van de tweede serie. Ontworpen door Vittorio Jano was het een van de allereerste ‘single-seaters’, vroeger reed je monteur met je mee als je ging racen, maar dat was bij deze beauty niet meer nodig.

Deze Alfa’s zijn zoals gezegd ontzettend zeldzaam en het gebeurt ook niet vaak dat er eentje te koop wordt aangeboden. Tot nu dan. Komende februari gaat er voor het eerst sinds ruim 10 jaar weer een onder de hamer bij Sotheby’s. Je hebt dus nog even om te sparen, verwacht wordt dat hij tussen de 3,5 en 4,5 miljoen euro gaat opleveren. Maar zoals iedereen weet is de klassiekermarkt een klein beetje oververhit, dus het zou ook zomaar twee keer zoveel kunnen zijn.30 reacties

Ohja. Binnen een kwartaal even een paar miljoen ophalen met mn Mc-loontje. Beetje doorwerken, lukt t vast wel …
@denniss00: That’s the spirit!!
@denniss00: paar extra diensten en wat overuren!
@denniss00: eerst maar eens sparen voor je rijbewijs knul?
porno!!!
Door de titel krijg je hoop, maar dan..
Mooi toch?
Net een varken kapot geslagen en zie dat ik 4.444.440 tekort kom…. balen zeg :(
@him: dierenbeul
Minimaal 7 miljoen hoor
Zo mooi zien we ze niet meer. Dankzij alle veiligheidsvoorschriften.
@dutchdriftking:
In de professionele racerij hoef je er inderdaad niet mee aan te komen, maar voor de rest houdt niemand je tegen om zo’n rijdende zelfmoordmachine te bouwen hoor!

Sterker nog, in Argentinië worden exacte replica’s van klassieke Bugatti en Alfa racewagens gemaakt. Hagelnieuw!
@Rob: klopt. Was ik maar zo handig.
@Rob: kost slechts een paar ton, en dan heb je een exacte replica. Eigenlijk is dat de werkelijke waarde van dit soort auto’s. Nou vooruit, plus een beetje omdat dit een echte is…
@lekbak: ja je kan ook perfecte replica’s van de monalisa kopen! Maar zo werkt de markt niet, voor kunst, klassieke auto’s, horloges etc.
@rob: heb je een linkje naar de fabrikant?
@jeroenwz:
https://www.facebook.com/pursangargentina/?fref=ts

Pur Sang Argentina. Hebben geen eigen website zo ver ik weet, maar Google is je grootste vriend ;-)
@rob: 2,5 ton. Het is nog te doen ook. Over een paar jaar….http://www.carscoops.com/2014/09/the-story-of-pur-sang-argentinas.html
@pomoek:
Klopt, maakt het ook nog enigszins leuk om met die dingen te gaan rijden of racen. Met een ‘echte’, onvervangbare historische objecten ten waarde van enkele miljoenen, zit je toch met samengeknepen billetjes denk ik ;-)
Ferrari was dus vroeger een soort van tuner… beetje carbon hier, splittertje daar, verlagen…. voor de petjes van die tijd. Hmm hebben ze t aardig gedaan tot nu toe.
@maferick74: Nee man. De Scuderia Ferrari was een race team.
Heb net even berekend: mijn aantal jaren tot pensioen X mij jaarsalaris. Gaat helaas niet lukken.
Ik weet nog een leuke Nissan te koop. Is ook nog eens iets goedkoper.
Dit is toch wel de auto voor @jaapiyo. Helemaal geen frontovergang!
Eenmaal, andermaal, verkocht!
Deze wagen definieert het begrip ‘side pipe’ met terugwerkende kracht even opnieuw. Wat een machtig ding. Alsof hij driftend op een stratencircuit even een regenpijp van de gevel heeft gereden die is blijven hangen. Hoe dan ook niet je rechterhandje uit de wagen laten bungelen en na het racen alleen links uitstappen als je geen gebraden ballen wil.
Neem aan dat we gaan lezen wat hij heeft opgebracht
Met dat Ferrari logo erop denkt iedereen dat je een Ferrari hebt ipv een Alfa. Ik sla hem over..
Lees hier vaak dat alfa’s een torenhoge afschrijving zouden hebben
@deboes: en als je Ferrari logo’s op iets anders plakt dan een Ferrari je zomaar een proces aan je broek hebt. Wordt een duur geintje, ik sla ff over!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).