Williams wijst bod van Mercedes op Bottas af

Auteur: , 35 Reacties

De Finse ex-teamgenoot van Felipe Massa zou hoog op het lijstje van Toto Wolff staan. De vraag is echter of Williams bereid is om mee te werken.

Williams wijst bod van Mercedes op Bottas af

Vooralsnog lijkt het daar niet op, want als we BBC Sport mogen geloven heeft Williams een eerste bod vanuit Mercedes afgeslagen. Bottas heeft op dit moment gewoon een contract met de Britse renstal en dus zal, bij een eventuele overstap, een afkoopsom moeten worden betaald. De onderhandelingen zouden echter nog in volle gang zijn, dus reken er nog maar niet op dat deze kous af is.

Naar verluidt is voor de afkoop van Bottas’ contract een bedrag van rond de 10 miljoen euro geboden door Mercedes, in de vorm van korting op de motorendeal. Williams zou echter hebben geweigerd omdat Felipe Massa voor komend jaar wordt vervangen door rookie Lance Stroll. Het Britse team wil ten minste één ervaren rijder in de auto’s hebben.

Voor het stoeltje bij Mercedes wordt de naam van Carlos Sainz eveneens genoemd. De Spanjaard zou door Toro Rosso worden vrijgegeven als het kampioensteam een leuk bod doet. Sainz heeft zich bewezen als een steady coureur die leuke resultaten boekte met inferieur materiaal. Bovendien zijn zijn toekomstperspectieven bij Red Bull natuurlijk enigszins beperkt.

Tegelijkertijd zegt de Beeb zeker te weten dat Mercedes’ voormalige technisch directeur Paddy Lowe zo goed als rond is met Williams. Verder is de kans aanzienlijk dat James Allison, tot afgelopen zomer werkzaam bij Ferrari, aanschuift bij Mercedes.

Long story short: het wordt een hete winter in de F1.35 reacties

Het gerucht van dat Sainz ook een kandidaat zou zijn voor een topstoeltje bij Mercedes is niet zo verkeerd voor alle betrokken partijen & de fans natuurlijk. Behalve voor RedBull, die hebben Sainz niet direct nodig maar het is fijn hem ‘achter de hand te hebben’ mocht Ricciardo of Max Verstappen de toko verlaten.

Werhlein vind ik zelf niets, die heeft nog te weinig karakter gegroeid en lijkt mij ook qua kunde nog wat licht voor de vrijgekomen positie.
@martinus: en waar zou Max of Ricciardo naartoe moeten gaan? Er is momenteel maar één team beter dan RB en dat is MB. Als ze naar Ferrari of McLaren zouden verkassen, is dat puur voor het geld en dat zie ik ze nu nog niet doen. Ergo: ze blijven nog wel even bij RB.
@roppp: Welke team, of teams volgend superieur zullen zijn is nu al moeilijk te voorspellen.

Het zou ook best eens kunnen dat in 2017,2018 of 2019 RB net als Ferrari het afgelopen jaar, of McLaren de afgelopen jaren een mindere periode doormaakt.

Dan is het maar de vraag of RB met hun Jr. Raceprogramma genoeg kwaliteit kan leveren, of Kvyat een waardige vervanger is.
@martinus: Gasly is op de valreep wel nog GP2-kampioen geworden. Ik ben er niet echt kapot van, maar zijn laatste weekend onder toch best wel behoorlijk grote druk en nadat hij te horen had gekregen dat er volgend jaar in principe geen plaats is bij STR was best indrukwekkend moet ik zeggen. Ik had verwacht dat Giovinazzi de titel zou pakken, zou dan de eerste keer in jaren zijn geweest dat een rookie de titel pakt. Maar dat kan denk ik wel een goede worden voor de toekomst, hoewel hij dus juist weer een beetje door de mand viel in het laatste weekend.
@roppp: ik zie Ricciardo en/of Max nog wel naar Ferrari gaan in de toekomst. Daniel nog eerder, die zie ik zo Kimi vervangen, Max kan misschien wel Vettel vervangen over 5 jaar. Ferrari is toch Ferrari. De aantrekkingskracht van het merk blijft groot. Hoewel RB het nu goed doet wil nog steeds iedereen op de grid een keer voor Ferrari rijden
@87sandyd: ik denk dat de aantrekkingskracht van Ferrari op het moment 0 is voor coureurs van RB en MB. De mannen hebben echt lang al geen race meer gewonnen.
@bmw507coupe: En de sfeer en structuur is ook intern stuk.
@bmw507coupe: de aantrekkingskracht wordt ook uitgedrukt in euro’s, auto van de zaak, PR uitjes. Dat is bij Ferrari allemaal stukken beter dan bij Red Bull. Bovendien heeft het Ferrari team een rijke historie. Het heeft gewoon meer prestige dan een fabrikant van mierzoete energiedrankjes. Winnen kunnen beide toch alleen als Mercedes een slechte dag heeft, dat is lood om oud ijzer.
@mashell: en dan wint Ferrari nog steeds niet . Max heeft race bloed . Geld heeft hij al zat. Hij wil kampioen worden . Dus of mb of rb. Dus het is rb .
@bmw507coupe: al rijdt Ferrari in de middenmoot, aantrekkingskracht van Ferrari is er altijd. Schumacher zat bijvoorbeeld ook in een betere auto dan de Ferrari en toch verkaste hij erheen. Alonso trouwens ook.
Niet de minste coureurs toch?
Leuk voor de F1 als sainz naar mercedes gaat, wel vind ik hem zelf maar overkomen als een naar mannetje. Hoe die zich tegenover max gedroeg e.d.
@nfad: volgens mij valt dat wel mee en ging dat over en weer.
Als ik Mercedes zou zijn zou ik vol voor Perez gaan, echt. Ik denk dat Perez een betere coureur is dan Nico Rosberg en zich prima kan meten met Hamilton. Met die twee jongens heb je twee uitstekende coureurs onder je hoede die gewoon voor het kampioenschap kunnen strijden en het constructeurskampioenschap kunnen binnenhalen. En inderdaad, als Perez het niet mag gaan worden zou ik ook vol voor Sainz gaan. Naast Max Verstappen vind ik hem het grootste talent van de Formule 1 en heeft met zeer beperkt materiaal zeer mooie resultaten weten te boeken. 12e in het kampioenschap is zeer netjes, zeker als je het vergelijkt met Kvyat die 21 punten minder heeft maar wel een podiumfinish in China.
@viezefreddyw: Ben het met je eens, Perez heeft op mij een grote indruk gemaakt het afgelopen seizoen, en ik denk dat hij in een Mercedes bloedjesnel zou zijn.
@jochempie: Perez heeft ook een veel beter seizoen gedraaid dan voormalig teamgenootje Hulkenberg. Onder andere twee keer het podium behaald, in Monaco en in Baku en vorig jaar pakte hij er ook al een paar. Hulkenberg heeft nog niet een podium weten te behalen in zijn carrière. Perez heeft ook bijna 30 punten meer gescoord dan Hulkenberg afgelopen seizoen. Of je het een promotie kan noemen om van Force India naar Renault te gaan zoals Hulkenberg deed valt nog te bezien, maar hij gaat wel voor een fabrieksteam rijden terwijl Perez het aanzienlijk beter heeft gedaan. Ook is Perez drie jaar jonger dan Hulkenberg.

Kort gezegd; ik gun Perez die overstap van harte!
@viezefreddyw: helemaal mee eens. Afgelopen jaren hele mooie dingen laten zien bij FI en Sauber! Nog steeds bloedsnel en ook steeds constanter. Perez was afgelopen jaar de enige coureur buiten de coureurs van mb, rb en ferrari die meer dan 100 punten wist te scoren! Daarnaast heeft Mallya volgens mij al aangegeven dat hij een overstap van één van zijn coureurs naar een topteam niet tegen zou werken. Dus ik denk dat Mercedes daar wel mee kan onderhandelen.
@viezefreddyw: Perez is zeer goed. Maar dat kan voor ellende binnen het team zorgen. Als ik in de schoenen van Toto zou staan zou ik het liefst een jonkie naast Hamilton willen. Dan kan die het mooi leren, Hamilton voor laten wanneer nodig en over een paar jaar wanneer Hamilton te oud is het stokje overnemen.
@dutchdriftking: Ik weet niet of dat voor ellende binnen het team gaat zorgen. Bekijk het eens van de andere kant. Als er twee uitstekende coureurs voor hetzelfde team rijden kunnen ze elkaar alleen maar beter maken. Ze willen koste wat het kost winnen en tillen daardoor elkaars niveau omhoog. Dat zag je ook met Nico Rosberg. Nico is veel beter gaan rijden omdat hij wereldkampioen wou worden. Alleen Hamilton is de betere coureur dus Nico moest elke race tot het gaatje gaan. Dat kan je inderdaad intern problemen opleveren, maar ook weer een wereldtitel en constructeurstitel zoals het de afgelopen drie jaar is gegaan. Ook zal het goed zijn voor de sport als er twee topcoureurs voor een topteam rijden.
@dutchdriftking: Waarom een “master” en een “jonkie” in het team? Doen ze bij RBR ook niet
Ben het dus wel eens met @viezefreddyw.
@ijoost: Naja, bij RBR doen ze dat ook wel aardig. Mark Webber was een slagje ouder dan dat Vettel was en nu doen ze met Ricciardo en Verstappen nagenoeg hetzelfde. Alleen was Vettel tig keer beter dan Webber en zijn Verstappen en Ricciardo aan elkaar gewaagd.
@viezefreddyw: volg F1 nog niet zo heel erg lang. Ben er toevallig ingerold tijdens F1 Spanje. En toen meteen blijven plakken :)
Zou best grappig zijn mocht Sainz het zitje krijgen. Vorig jaar teleurgesteld omdat Max promotie kreeg en niet hij, maar nu zou hij zomaar in de beste (ook in 2017?) wagen kunnen gaan zitten…
Mercedes kan ook wel stoppen met hun jeugdopleiding zit blijkbaar geen F1 materiaal tussen
@bmwpowerm5: Ocon en Wehrlein rijden toch f1? Ze zijn schijnbaar alleen nog niet ervaren genoeg voor het stoeltje naast Lewis. Op zich niet heel vreemd gedacht, toch?
@bmwpowerm5: mwah, twee prima coureurs met Ocon en Wehrlein die alleen nog wat weinig ervaring hebben. Verder zat ook Max bij dit programma, waar Mercedes vrijwillig afstand van heeft gedaan omdat ze nog geen stoeltje voor hem hadden en RB wel.

Het lijkt me eerder dat het RB programma in het slop zit, na Sainz en Max is er de afgelopen 2 jaar weinig geweest, en de nabije toekomst oogt ook niet heel rozig.
Voor Sainz zou het wel een enorme opsteker zijn natuurlijk. Maar dan hoop ik helemaal dat RB volgend seizoen dicht in de buurt van Mercedes komt.
Sainz zou ook een goede keuze zijn ik gun het die gast wel
Het is wel duidelijk: Wehrlein wordt het vrijwel zeker niet. Hij is in ieder geval zeker niet Toto’s eerste keuze. Als ze al bereid zijn 10 miljoen neer te leggen voor een andere coureur dan Pascal dan zou ik, als ik Pascal was, het wel weten.
Ik zeg Bottas naar mercedes en Sainz naar Williams. RBR zal Sainz niet naar een directe concurrent als Mercedes laten gaan, maar naar een team als Williams zullen ze minder moeite mee hebben.
@alpinaa: dat hangt af van de ‘ontsnappingsclausules’ die omschreven staan in het contract van Sainz.
Bottas zou ik een uitstekende keus vinden, maar ik kan me goed voorstellen dat Williams hem niet laat gaan. Ik zou daarom bij Red Bull aankloppen met een zak geld en Sainz proberen te halen. Is een groot talent en reken maar dat Sainz weg wil bij Toro Rosso.
@berlinetta: Maarja Sainz mocht ook al niet naar Renault, dan lijkt Mercedes mij helemaal uitgesloten.
Stoelen dans! Perez naar Mercedes, Sainz naar Force India & Piere Gasly naar Torro Rosso.
@kilum: ik stem vóór!
Bottas zou een prima keuze zijn. Stabiele, constante rijder die op z’n minst goed genoeg is om de Barrichello-rol bij Mercedes te vervullen en in het meest gunstige geval doorontwikkelt tot iemand die het Hamilton serieus moeilijk kan maken.

Sainz zou vanuit Mercedes’ oogpunt ook een hele goede keuze zijn, al denk ik niet dat Red Bull hem zomaar naar de directe concurrent laat gaan. Red Bull heeft het geld ook niet echt nodig, dus er zal wel een héél aantrekkelijk aanbod moeten komen voordat Marko en Mateschitz overstag gaan.

Maar, van alle coureurs die niet Alonso heten zie ik Perez het liefst naast Hamilton plaatsnemen. Ik zou het kunnen onderbouwen, maar dat heeft @viezefreddyw enkele reacties hierboven meer dan prima gedaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).