Wordt blauw-oranje het nieuwe zwart in 2020?

Auteur: , 22 Reacties

Het is weer eens wat anders.

Kleuren, bekledingen en de combinaties daarvan zijn altijd afhankelijk geweest van de tijdsgeest. Er is een periode geweest dat de Volkswagen showroom vol stond met beige, gifgroene, bruine, oranje en lichtblauwe Polo’s, Passats en Golfjes. Dat was in de jaren ’70 nog heel gangbaar.

In de jaren ’90 deden de pasteltinten hun intrede en aan het einde van dat decennium zagen we veel donkerrood, donkergroen en donkerblauw. Daarna deed wit zijn intrede. Helaas lijkt dat nog niet helemaal voorbij, want in plaats van een modekleur is wit nu gewoon net als zwart, grijs en zilver superpopulair. Deze Alpina doet het gelukkig veel beter. Is de auto een de trendsetter voor wat we kunnen verwachten in 2020?

Alpina B7 Bi-Turbo (G01) '19

Tanzanit Blau
De kleur komt BMW-fetisjisten vast bekend: de Alpina B7 is namelijk gespoten in de tint Tanzanit Blau, een BMW Individual kleur. Het is een opvallend onopvallende kleur. Je kan wel een knalgele nemen, maar die blijft in je ooghoeken hangen. Dit ligt prettiger op het netvlies. Sowieso opvallend dat een Alpina klant is gegaan voor Tanzanit Blau, want het bekende Alpina blauw is natuurlijk een logische keuze. De iets donkere tint staat veel beter bij het volwassen karakter van zo’n Siebener. Gelukkig heeft deze B7 Bi-Turbo de complete Dekoset, de kenmerkende Alpina striping. De beeldschone 20-spaaks velgen maken het geheel fraai af.

Alpina B7 Bi-Turbo (G01) '19

Lavalina
Maar wacht Mike: er is meer! De kersverse Alpina-eigenaar had de goede smaak om ook een originele kleur te kiezen voor het interieur. Het is het bekende en peperdure Lavalina interieur, dat door blinde nonnen in Bucloe met de blote hand word gelooid en gekleurd. Dat is natuurlijk kolder, maar het Lavalina-leder van Alpina is erg fraai. Er is gekozen voor de kleuren Mandrin met Nacht Blau, wat de auto een bijzonder fraai contrast geeft.

Alpina B7 Bi-Turbo (G01) '19

Uiteraard staat deze Alpina B7 Bi-Turbo in de stad waar Lewis Hamilton een Formule 1 race won. Dus voordat je je nieuwe Dikschiff in het zwart besteld en ‘m laat voorzien van matgrijze wrap: je kan hier ook voor kiezen.22 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dit model is fun
atacama anyone.
Nog altijd tijdloos mooie kleur in de V70R.
Buitenzijde is mooi uitgevoerd zo.

Dat oranje leder vind ik ook wel fraai. Alleen tweekleurige stoelen vind ik altijd lelijk. Dus ik had het liever geheel oranje gezien in plaats van dit half om half.
Ik schrik nog steeds van die neus. Ook in het echt denk ik iedere keer.. oei.. pijnlijk.
Van mij mag die Arabier er gelukkig mee zijn, maar mag ik overslaan? Doe mij maar donkergroen metallic met beige interieur. Zonder striping en belettering. Beide gelukkig!
@9000cse: Ik heb nog een E39 in die kleurstelling te koop staan ;)
@9000cse: Oxfordgrün misstaat niet op een 7-serie, kan ik uit ervaring zeggen
-EDIT: dank u, is inmiddels gefixt.-

OT: de lak is een mooie kleur, het oranje wat te fel.
Ik ben een groot fan van alle afzonderlijke design aspecten. Maar bij elkaar heel druk en ademt jaren 80.
Een goeie tompouce is heerlijk en zo ook een echte lasagne, maar een tompouce en lasagne op één bord ? Mehh
Die striping is zo verschrikkelijk Halfords jaren negentig.
@harrie: Alpina is het “merk” waarbij je zaken van de optielijst moet afvinken die je echt niet wilt (zoals de striping, het bijbelverhaal op het kofferdeksel, alpina op de frontsplitter, etc, etc).
@mashell:
Ik weet het, maar wordt het niet eens tijd voor een jonge frisse ontwerper daar? Die velgen zijn inmiddels ook wel erg oubollig.
Snap dat ze focussen op oud geld clientèle, maar over 5 jaar zijn die uitgestorven.
Op deze manier is de huidige 7-serie gewoon heel erg mooi.
Mooi, alleen jammer dat de bovenzijde van het dashboard dan weer zwart is in plaat van donkerblauw.
Ik vind het echt een hele dikke auto. Die dikke grill past er eigenlijk heel goed bij.
En zilveren wielen?
BMW heeft Individual
Alpina heeft Infantilual
Vorig weekend op bezoek geweest bij ALPINA. Geweldig bedrijf(je) waar alle werknemers nog met passie en bezieling bezig zijn om met de hand een prachtige automobiel voor je te maken.
Wat een gezeik altijd over striping en velgen bij een Alpina.
@scrmeagle: Hoort er gewoon op, inderdaad ;-)
@scrmeagle: de velgen waren wel iets specialer toen ze die ventieltjes nog ander t naafkapje hadden verwerkt en via een holle spaak t naar t hart werd geleid.
@willeme; wat is hier bijzonder aan?
Ik reed in 2003 met een Opel Corsa Njoy. Donkerblauwe metallic lak en oranje kleurige bekleding op de stoelen en achterbank af fabriek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).