Wow: dit is hoe een 4C-opvolger moet worden

Auteur: , 37 Reacties

Het had zo van Alfa zelf kunnen komen.

Er zijn van die projecten waarvan je denkt: doen! Het portfolio van Ares Design komt dan vaak naar boven drijven. Daar het bedrijf enorm gave projecten wil maken, zijn de beste projecten vooral digitale afbeeldingen. We waarderen het namelijk nog erger als koetsenbouwers en dergelijken daadwerkelijk iets presenteren. Helemaal als het gaat om kleine bedrijven die stiekem iets heel gaafs in huis hebben.

Umberto Palermo Design bijvoorbeeld. Het kan zijn dat je geen idee hebt wie of wat dat is, maar ze staan gewoon op Genève met hun eerste wapenfeit. Een fysieke auto, welteverstaan. En wat een gaaf ding is het: een soort opvolger van de Alfa Romeo 4C. De lichtgewicht sportauto begint op leeftijd te raken en UP Design geeft Alfa Romeo een voorzetje van hoe het zou moeten.

De basis is uiteraard gewoon een 4C, maar dan met een nieuwe body eroverheen. De voorzijde lijkt op de nieuwe Giulia, maar dan met Ferrari-esque gaten in de koplampen. De achterkant doet denken aan de Aston Martin V12 Zagato. Een geweldige mix van auto’s die de UP 4C er uit laat zien als een supercar. Maar het is nog steeds die vederlichte funauto met een kleine viercilinder achterin.

Overigens is de auto slechts een vingeroefening voor de designers. Het was niet de bedoeling om de auto als opvolger voor de 4C te zien, of überhaupt in de markt te zetten. Maar we hopen stiekem dat Alfa Romeo aantekeningen maakt, zodat de volgende 4C in ieder geval elementen van UP Design kan gebruiken. Want wat is hij mooi.37 reacties

Gaaf! Achterkant mag alleen wat meer clean ofzo
Nice
Zo had de 4C moeten zijn dus. Ipv zo’n guitig, kinderachtig wagentje een brute bak!
@kenner: kinderachtig wagentje?
@mikje90: ja, dat staat er toch? Ik vind het maar een guitig, te schattig, kinderlijk boodschappenwagentje. Fiat 500 Plus ofzo. Ziet er niet uit als de stoere sportwagen die het zo graag wilt zijn
@kenner: vind ik op de fotos ook, maar in het echt wel netjed
Love Alfa, maar Google ns op “snapping turtle” dan begrijp je direct dat de grille pietsie te groot/hoog zit (off shelf spul)
@geelbarrel: als je deze grille al te groot vind, ben ik benieuwd wat je van de nieuwe 7-serie vind
Cosmetisch perfect .. period ..
@lincoln: Maakte je een positieve commentaar of heb ik het sarcasme gemist?
@alfapeter: Je weet het nooit zeker, hè?
Mooi kattenruggetje!
Achterkant is dusdanig bruut dat die een betere voorkant verdient.
Ja.
Doen.
Nu.
Echt nu.
Wauw.
De neus is gaaf, de achterkant beduidend minder. Het toevoegen van het derde spaakje aan het stuur is echt geniaal. Hoe zoiets kleins het stuur zoveel mooier maakt!
Iedereen
Fantastisch
Enthousiast
Niemand
Kopen
Want
Fantastisch
Sorry, maar ik vind dit echt niet om aan te gluren. Gemiste kans.
@tenaci: ik ook niet. Mss vanuit een eigenaardige hoek gefotografeerd? ’t lijkt een beetje op een boze… Hoekige… Lelijke…
Zagato belde, hij wil zijn achterlichten terug.
Dit is een beetje als de 159 na de 155, oogt volwassener, maar ook zwaarlijviger. Of zijn het de foto’s die het ding geen recht doen?
@potver7: dat moet dus zijn: 159 na de 156,. Hallo edit-knop!
Heel erg vet!
Doe mij maar een 4C, kan het niet echt mooi vinden.
Shut up and take my money!
Design je een nieuwe koets, doen ze nog steeds zo dom met die nummerplaat.
Het is gewoon lelijk. Het front van een auto is symmetrisch (over het algemeen) en dus is die nummerplaat een geweldige design misser.
@clubbtraxx: een nummerplaat hoort niet bij de schoonheid van het ontwerp van de koets. Dus designmatig zeer goed dat ze geen afbreuk maken daarvoor. Daarvoor kan je beter bij Hyundai gaan kijken, als je praktisch lelijk design wilt.
@artje:
Tja, je kunt het bestaan van die dingen wel keihard ontkennen, maar het feit is nou eenmaal dat de meeste overheden een nummerplaat aan de voorzijde eisen. Als ontwerper dien je ook met wettelijke vereisten in je ontwerp rekening te houden en dat doet Alfa Romeo dus niet.
Nee, mooi zijn om het mooi zijn en dan die nummerplaat er maar een beetje aan de zijkant eraan laten flansen door je dealers.
In ieder geval een stuk mooier dan de 4C, maar nog altijd geen schoonheid.
Wat is die ‘sharknose’-achtige auto die er achter staat op foto 5? 😲🤔
Vanachter lijkt het wel heel hard op de grotti van gta5
Ja die mag wel komen zo hoor.
Maar de vraag is, had deze ruitenwissers?
De nieuwe batmobile. Iets te cartoonesk, als je ’t mij vraagt. Wat niet het geval is, maar naar het schijnt hoort dat zo, een mening spuien.
De 4C was voor Alfa de kans om met iets speciaals te komen, zoals het herboren Alpine heeft gedaan. Qua design en engineering is de 4C toch ondermaats gebleken. Logisch dat ie dan ook alweer exit is.
Deze moet gewoon komen
Reportage in Autovisie. Ook te koop in Belgie.
Mooi?

Cartoonesque…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).