WTF: Schiphol valet jat sleutels reizigers, trekt in hun huis

Auteur: , 52 Reacties

Het moet niet gekker worden.

WTF: Schiphol valet jat sleutels reizigers, trekt in hun huis

Lang leve dorpse oplettendheid! In het Friese Gorredijk heeft een waakzame buurman een bizar verhaal tot een goed einde weten kunnen brengen, door de politie in te schakelen nadat hij zijn “nieuwe” buren niet vertrouwde. Het stel dat naar eigen zeggen met toestemming van de eigenaren op het huis aan het passen was, bleek namelijk op een totaal andere manier aan de sleutels te zijn gekomen.

Het stel, bestaande uit een parkeerbeheerder van Schiphol en zijn vriendin, had de sleutels in handen gekregen door het werk van de man. Aan de politie biechtte hij op dat hij werkzaam was voor een bedrijf bij Schiphol dat valet parking aanbiedt en de sleutels op deze manier had weten te verkrijgen. Het stel dat daadwerkelijk in het huis woonde, had niet alleen hun autosleutels bij het bedrijf achtergelaten, maar ook hun huissleutels. In het systeem van het bedrijf kon hij vervolgens de adresgegevens vinden van de vakantiegangers en tijdig intrekken met zijn vriendin.

Omdat de buurman ineens nieuwe gezichten zag en een voor hem onbekende auto op de oprit bemerkte, vroeg hij aan buurtgenoten of zij wel op de hoogte waren van de ontwikkelingen. Nadat iedereen liet kennen dat zij van niets wisten, nam hij contact op met de politie. Na een kort bezoek kwamen zij er vervolgens uit dat het stel op deze manier was ingetrokken.

Als klap op de vuurpijl bleek de man geen woon- of verblijfplaats te hebben. Zijn vriendin was een Fillipijnse vrouw die hier, naar het schijnt, illegaal in het land is. Uiteraard vond de politie daarna ook nog eens drugs in de woning. Het is niet duidelijk wat er met het stel gaat gebeuren. (Bron: Omrop Fryslân)52 reacties

Die heeft duidelijk niet begrepen hoe AirBNB werkt
@edge: hoezo? Mensen hebben hun huissleutels afgegeven aan een paar junks. Dat is toch exact hoe airBNB werkt?
maar meneer zo wonen wij al jaren….
Echt een schande, trekt zo’n valet parkeerder in je huis, bedoezelt je bed, belt de buurman en dan neemt de politie je drugsvoorraad mee.
@mashell: 😂😂😂
Meer deelauto’s roept de overheid, over deelhuizen heb ik nog niets gelezen, wel een goed plan😂
@kobus1967: bestaat al sinds de jaren 70. Noemen we krakers
Dan ben je wel heel erg afgegleden, wil je dit soort streken uithalen. Gelukkig waren we alerte buren.
@granlusso: *Waren er
Wollah gratiz huis toch jwt
Je huissleutel ook zomaar meegeven, manmanman, wie doet z’n huissleutel uberhaupt aan z’n fiets- of autosleutel ook
@lekkaah:
Ik en de rest van Nederland
@hubert: dat zal wel de geniale achterliggende gedachte zijn idd ‘de rest doet t ook’
@hubert: bij die opmerking ben je af in de discussie… maar hij doet het ook.
@hubert: ik niet. Maar ja. De rest van Nederland heeft ook geen Range Rovers.
@hubert: Ik toch absoluut niet hoor. En met mij de rest van Nederland niet…
@Hubert: ik haalde hem er vanaf toen ik mijn auto wegzette daar.
@lekkaah: ik :)
@lekkaah: alsof je aan de hand van mijn fietssleutel kan achterhalen waar ik woon…(?)
@vroaaar: hoeft toch niet, als je het 1 kwijt ben ben je het andere ook kwijt, bovendien, sleutels zoals die van je auto en fiets, die je dus ‘vaak’ gebruikt, kans groter dat je kwijt raakt. laat ik het zo zeggen, ik spreid mijn risico liever :’)
@lekkaah: en als ik met de auto weg ga heb ik altijd de huissleutel bij mij. Wat wil je precies zeggen? Je raakt eerder een losse sleutel kwijt als de hele bos.
@flutterby: heb ook ‘gewoon’ een bos.. auto/fiets sleutel apart..
@lekkaah: wat denk je van byna iedereen
Vorige week nog geparkeerd bij Schiphol valet parking P6; alleen de autosleutel (van de auto van m’n vrouw) afgegeven 😅
@406_v6: Die gebruik ik al jaren en altijd goed in mijn ervaring. Die schimmige bedrijfjes rond Schiphol brand ik m’n vingers niet aan. Auto’s die ingeleverd werden met volle tank en leeg weer teruggegeven werden, boetes op jouw kenteken terwijl je in het buitenland zit etc. No thanks.
@e34m5touring: foto’s rondom en van de kilometerstand, enkel de autosleutels afgeven en je kan met gerust hart op vakantie. Stuk beter als die keer dat we uit SFO kwamen met 2 jonge kinderen en de bestelde taxi niet kwam opdagen.
Mensen ga lekker met de trein naar Schiphol, heb je nergens last van
@tjongejongejonge: Ja want gelukkig ligt het treinverkeer rond Schiphol nóóit plat door rook in de Schipholtunnel of verstoringen en kan je zorgeloos dag en nacht Schiphol bereiken met de trein. Perfect alternatief, die NS. Not!
-EDIT: OK, eindelijk. Laatste waarschuwing. Vanaf nu mag het een stukje vriendelijker. Als dat te moeilijk blijkt, wordt je account verwijderd.-
@tjongejongejonge: maar daar is ’t OV ook écht goed geregeld naar mijn ervaringen.
@tjongejongejonge: als ze rijden
Ligt het aan mij, of is dit de zoveelste valet parking medewerker die de fout in gaat?
@olivier420: nee maar dit is wel een extreem geval.
Niet duidelijk wat er met het stel gaat gebeuren? Dat lijkt me toch vrij duidelijk. Allebei een uitkering, een premievrije zorgverzekering, toeslagen van de Belastingdienst, hoogste prioriteit bij toewijzing van een splinternieuwe sociale huurwoning en een paar duizend euro voor de inrichting daarvan.
Zat je net lekker in Sunny beach hè! @viezefreddyw
@fmgarcia: Ook gelijk al mijn drugs kwijt godverdomme.
Autosleutels zijn zó 2017…
@vroaaar: waarmee start jij je auto dan?
@loserboi932: nog nooit gehoord van keyless entry en go?
@vroaaar: lekker veilig
@vroaaar: Bij de meeste auto’s moet je óók voor keyless entry een sleutel (met transponder) bij je hebben. Echt keyless lukt het beste met een stoeptegel, maar dan vind ik een sleutel toch handzamer.
Een Valetparker werkzaam op schiphol.. Niet in dienst van Schiphol. Bij de officiële dienst is dit niet mogelijk.
@larslarra: Denk je?
@larslarra: wordt wakker
@daveb: hoezo? Uit eigen ervaring weet ik dat het bij de 2 officiële diensten van schiphol zelf niet mogelijk is om dit soort dingen uit te halen. Net als extra kilometers of hardrijden. Wordt allemaal geregistreerd.
Zoveelste bericht waaruit blijkt hoe slecht die valet parking service op Schiphol is. Vorige keer gekke capriolen en hoge snelheden, nu trekken zij jouw huis binnen. Ben benieuwd hoe lang mensen nog zo goed van vertrouwen blijven..
@ghost: De officiële valet service (geboekt via de site van Schiphol) is zeer betrouwbaar. Ik parkeer mijn auto zeker 10-15x per jaar bij Terminal Valet of P6 Valet en kan a.h.v. de GPS tracker zien dat ze nooit rare dingen doen en keurig de auto parkeren zoals beloofd.
Wil je echter voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en ga je in zee met schimmige bedrijfjes, dan vraag je om problemen.
Dit is een geval van felletparking..
Mogen ze nog blij zijn dat het niet in Belgie is… want dan krijg je ze blijkbaar niet eens zomaar legaal je huis weer uit (zoals in dit gevalletje vorig jaar: https://www.ad.nl/buitenland/stel-treft-groep-krakers-aan-in-huis-na-weekendje-weg~a29a18ab/)
@kees66: Dat was vorig jaar. Ondertussen is de wetgeving aangepast en is het veel makkelijker om ze eruit te krijgen. Ik snap ook niet dat het zo moeilijk moest zijn…
Heb er soms al moeite mee om überhaupt mijn sleutels af te geven (BMW met comfort access, easy target is voor kwaadwillenden)

Dit feest gaat al helemaal niet door als mijn woonadres kenbaar dient te worden gemaakt..

Echter naast huisadres en autosleutels, ook nog eens vrijwillig je huissleutels meegeven, serieus?!

Dit soort ook gasten zijn ook nogal gezellig uit zijn dak als je het mij vraagt.

Duidelijk gevalletje “more money than brains”
Wel ondernemende types

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).