Valet rolt Volvo XC90 op A4 bij Hoofddorp

Auteur: , 73 Reacties

Er is weinig van over gebleven.

Valet man rolt auto

Het is niet noodzakelijk om van slag te raken van anekdotisch bewijs, maar als je anno 2018 nog gebruik maakt van een valetservice, dan mag je er rekening mee houden dat je auto de parkeerplaats niet haalt. We willen je er zeker niet van weerhouden alsnog dergelijke diensten te gebruiken, houdt het simpelweg in je achterhoofd als je het besluit te doen.

Dat gezegd hebbende gaan we er niet vanuit dat de desbetreffende eigenaar van deze Volvo XC90 (rijtest) vanochtend ook maar één moment gedacht heeft dat hij zijn geliefde Zweed niet heelhuids terug zou krijgen. Het nieuws zal extra zuur zijn geweest, daar de eigenaar op het moment van het ongeluk naar verluidt al in de lucht zat en pas na de landing te horen heeft gekregen dat zijn auto gesneuveld was.

Valet man rolt auto

Het is vooralsnog niet duidelijk hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren. Tot op heden wordt er enkel bericht dat de bestuurder, tussen de op- en afrit 3 van Hoofddorp op de parallelrijbaan van de A4, van de weg raakte. Hierop kwam hij tussen de twee vangrails terecht en sloeg hij, uiteindelijk, enkele malen over de kop. De bestuurder, die werkzaam is/was voor een parkeerdienst bij Schiphol, werd vrijwel direct naar het ziekenhuis gebracht.

Evenals de bestuurder is de Volvo XC90 er ernstig aan toe. Het is niet precies duidelijk wat er met de auto gaat gebeuren, maar gezien de staat van de auto kunnen we ons niets anders voorstellen dan dat de auto gestript wordt van alle bruikbare onderdelen, alvorens de resten de pers in verdwijnen.

Beeld: takel_dennis op Twitter73 reacties

Kan gebeuren, is maar blik. Hopelijk komt de bestuurder er snel en weer gezond bovenop.
@pielemuis: Kan gebeuren? Wanneer het je werk is om andermans auto over een stukje snelweg naar een parkeerplaats te rijden, mag jij me uitleggen hoe je van de weg slipt en een auto meerdere malen rolt. Het is een XC90 FFS, dat ding zit zo vol veiligheidssystemen dat een halfblinde er nog zonder brokken mee aan komt.
Ik wens die bestuurder vanalles toe maar het is niet helemaal hetzelfde als wat jij net hebt getikt…
@madmarky: misschien stak er wel een olifant over……
@jaso013: Dat kan niet. Die staan bij Almere 🤣
@jaso013: Die XC90 heeft zelfs Large Animal Detection, dus ook dat is geen excuus 😂
@madmarky: lekker makkelijk praten als je er niet bij was, niks hebt gezien en niet in het ziekenhuis ligt nu
@madmarky: prettig om iemand van alles toe te wensen zonder te weten hoe het gebeurd is.
@madmarky: het feit dat je vanuit een verhaal zonder enige context de auto boven een mensenleven stelt, en daarbij ook nog het idee geeft hem geen gezond herstel te wensen, vraag ik me echt af hoe klein je brein is.
@pielemuis: Jij maakt er wel een hele vrije vertaling van.
@pielemuis: het geldt dan minstens ook voor die afgrijselijke 71 likes op dat bericht nu
@jochen: als we het moeten hebben van “likes” hou ik mijn hart vast met alle facebook pvv groepjes. Moet je niet te veel aan tillen, doe ik ook niet.
@pielemuis: sorry hoor, maar als je de auto van een ander als professional ter beschikking krijgt dan ga je daar netjes mee om. Het maakt niet uit of het een Volvo, Lada of Ferrari is. Als je zulke schade op een van de veiligste auto’s van die tijd aanricht dan ben je alles behalve een goede gastheer voor de auto.
@madmarky: hard rijden. Vanochtend ging het hard regenen aldaar
@madmarky: Dat het voor de hand ligt wat er gebeurd is, betekent nog niet dat het zo is. Heerlijke drogredenering. Ik zou haast denken dat ze precies voor volk zoals jij deze veiligheidssystemen hebben. Konden ze dat soort systemen ook maar in het menselijk brein implementeren voor drogredeneringen. 48 plusjes..koekoek.
@madmarky: lekker belangrijk .. die Volvo is een massaproduct en zal vast een leasebak zijn ivm lage bijtelling.. eigenaar zal dus wel van de leasemaatschappij een vervanger krijgen.. vraag is echter wie gaat nu waar zijn geld halen?
@tvr1974: als de bestuurder een geldig rijbewijs heeft keert de verzekering gewoon uit. Met de aaname dat de auto all risk verzekerd is.
Kan gebeuren? Is maar blik? Als ik in andermans auto rij doe ik dat rustig en voorzichtig. De types die daar werken kennen we allemaal wel dondersgoed. Prima voor de leasebak maar k*t met peren voor de privé auto.

Want het is grotendeels tuig van de richel wat daar loopt te jakkeren in dure auto’s bij die valetparkeerders…
@basecamp: 85% van Nederland rijdt andermans auto. Iets met lease..
@fouadski: Die durf ik te betwijfelen. Volgens mij is het andersom.
@fouadski: er zijn ruwweg 850k leaseauto’s….
@rudyv: Dan zijn er blijkbaar ongeveer 1 miljoen auto’s in Nederland. Klinkt plausibel toch?
@kareljansen: Nee, er zijn 8.4miljoen personenauto’s en nog ruim een miljoen bedrijfsauto’s.
@5cilinder: denk dat ‘ie lichtelijk sarcastisch was. Of zou maar 1 op de 17 mensjes in NL een auto hebben?
@olivier420: dank u
@kareljansen: hahaha, jij redeneert het gewoon net zo krom tot het antwoord past bij de redenatie. Tip: er is een website genaamd google, daar kan je na het intikken van een aantal steekwoorden, een hoop informatie vinden waardoor loze aannames niet nodig, en je posts een stuk minder gênant worden…
@fouadski: ik beschouw mijn lease auto als mijn auto..
Mooi die 2 bovenstaande reacties. Meteen aan de schandpaal nagelen. Dat er 100’en factoren buiten zijn schuld kunnen liggen doet er niet toe. Zonder context meteen de beste man affakkelen! Gelukkig maken wij AB volk nooit een boem.
@pielemuis: precies, lekker snel oordelen en uitmaken voor al wat lelijk en niet schoon is. Heerlijk dat volk :).

Ik hoop net als de eerste vooral dat de verzekering het regelt voor de vliegende meneer en dat de sturende meneer er weer helemaal bovenop komt. De rest kan vervangen worden ;-).
op snelweg meer dan 100 factoren? Noem er 5 en ik ben overtuigd.
@911targa:

1. Klapband;
2. Iemand snijdt de Volvo rijder;
3. Elektronica grijpt te hard in;
4. Bestuurder raakt onwel en trapt gaspedaal dieper in;
5. Bestuurder krijgt een hartaanval;
6. Andere bestuurder rijdt hem van achteren aan;


Oeps, heb er al 5, één te veel.
@erik2907: moest even gniffelen ben nu wel heel benieuwd wat de comback zal zijn. On topic: Kl*te voor de eigenaar k*t voor de bestuurder. Maar je weet dat dit gebeurt als je er gebruik van maakt je wilt het vaak niet weten en gaat vaak genoeg goed. Maar ik woon in Hoofddorp en kom deze knaapjes vaak genoeg tegen.
@erik2907:1: Een klapband met een Volvo, loopt bij een normale reactie niet zo af, laatst zelf gehad bij 120km/u, met een 12 jaar oude Ford, alleen de band kapot, rustig gebleven en zo snel als mogelijk naar de vluchtstrook gereden, terwijl het best druk was en ik met een volle auto aan mensen reed. Dus moet dat met deze Volvo helemaal goed gedaan kunnen worden, als je oplet en alleen in de auto zit.
2. Iemand snijdt de Volvo-rijder, hulp systemen hadden ingegrepen, als zij in werking waren geweest, dus een koprol was voorkomen, meerdere koprollen al helemaal.
3. Gaat niet gebeuren, alles is met redelijkheid afgesteld. Een foutje in het veiligheidssysteem? Dan sta je al helemaal zo stil.
4&5. Kan gebeuren, maar ook hier is de Volvo op voorbereid, behalve als de systemen uitgeschakeld zijn.
6. Bij die laatste, klap je niet van onderste boven, de veiligheidssystemen van de Volvo zijn, als zij in functie zijn, tot staat een aanrijding van alle kanten te handelen, op de meest veilige manier, Een koprol is daar geen onderdeel van.
Kijk er moet iets vreselijk misgegaan zijn bij dit ongeval, dat is waar, maar aan de Volvo-zelf zal niet gelegen hebben, als alle veiligheidssystemen aangestaan hebben.
Hopelijk loopt het voor alle partijen goed af, maar ik snap een reactie als de tweede ook wel.
Hoogst waarschijnlijk zal het de bestuurder wel zijn, die hier de grootste fouten heeft gemaakt, paniek kan ook rare dingen met mensen doen, maar dadendrang ook, overdaad schaad.
@Orichy: je had deze poging beter niet kunnen doen, sorry
@Orichy: mand
@clk63bs: ‘tis hier geen Dumpert hé 😉
@erik2907: niet kunnen autorijden
Als het inderdaad een ‘geliefde zweed’ was geweest, had de eigenaar het niet aan een dergelijke dienst gegeven. Schiphol valet houdt de auto’s op het terrein namelijk. Naar de oorzaak kunnen we gissen.. sneu is het wel.
Toch vreemd! De valetparkeerder moet toch ervaring hebben gehad met 4WD en onderstuur…..
@911targa: diepzinnig!
Hmmmm…..
Het kan een verkeerssituatie zijn natuurlijk, regen na lange droogte komt de grip op de weg niet ten goede.
Feit blijft dat, als je een auto zo wil toetakelen, je over het algemeen niet netjes 100 rijdt…
Bovendien zit deze auto vol systemen die moeten voorkomen dat een auto over de kop slaat.

We weten allemaal hoe het er aan toe gaat bij Valetparking bedrijven, dus ik geef hem NIET het voordeel van de twijfel helaas
@slowland: “We weten allemaal hoe het er aan toe gaat bij Valetparking bedrijven, dus ik geef hem NIET het voordeel van de twijfel helaas”

Hmm, allemaal, je weet helemaal niet of ik het wel/niet weet.

Graag voor jezelf spreken. Ik kan dat zelf wel indien nodig.
@erik2907: slokje azijn erbij?
@f31bmw320d: nee hoor. Iemand gewoon netjes op zijn of haar fouten in de argumentatie wijzen.
@pomoek: volgens mij zegt @slowland dat we allemaal weten hoe het bij valetbedrijven gaat, dat is discutabel idd omdat niet iedereen Radar kijkt. Maar vervolgens geeft hij enkel zijn mening, daar kan het niet mee eens zijn maar het is geen fout.
@f31bmw320d: zijn mening geven is prima maar het benoemen dat ‘iedereen het weet’ is een aanname die niet te staven is omdat hij de ruim 6 miljard mensen op deze wereldbol niet heeft gevraagd of zij dat weten.
M.a.w., spreek uitsluitend voor jezelf.
Ik durf toch met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te stellen dat de eigenaar níetin de lucht zat. Tenzij leasemaatschappijen kunnen vliegen?
@potver7: Ik durf met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te stellen dat je een sneue gast bent. Hoeveel werknemers in loondienst denk jij dat er een leasebudget hebben van >2000 euro per maand ex brandstof? De ondernemer die deze wagen rijdt, die koopt hem waarschijnlijk liever gewoon zelf, aangezien dat toch echt voordeliger is.
@potver7: en daarbij komt, je hebt verschillende type lease constructies. Bij financial lease koop je de auto, als ’t ware het een hypotheek is met aflossing.
@potver7: als je de geboortedatum van een leasemaatschappij op het kenteken ziet dan weet dat die nog uit de tijd stammen dat zulke wonderen heel gebruikelijk waren.
Wie sinds de uitzending van Radar zijn auto nog meegeeft aan al die vage valet parking bedrijfjes verdient ook niet beter.
7% bijtelling nu ook kwijt? Das helemaal balen…
@pietje2407: Da’s pech. Lage bijtelling weg.

Dat valt als mogelijke bijkomende kosten wellicht nog wel te verhalen op de verantwoordelijke.
Haha, wat een klapper zeg… Ik denk dat Volvo het wrak wel terug wil voor onderzoek. Maar dat er inderdaad nog steeds mensen zijn die deze ‘service’ gebruiken…. Bizar, ook al is het maar een leasebak.
Gekke vraag misschien, maar wat deed hij op de snelweg? Afzetten bij de hoofdingang en via de snelweg naar de valetparking? Zit de parking echt zo ver weg?
@hopeloos: ja er zijn meerdere parkeerplaatsen met valetservice die op enkele kms van Schiphol zitten. Ri hoofddorp/ haarlemmermeer etc
Nu moet die eigenaar voor 22% gaan leasen, daar zal ie het meest van balen
@sjonniedeluxe: en in dat geval lekker bij de concurrent boodschappen doen voor wel een fatsoenlijk blok
Waarom wordt er bij een XC90 eigenlijk nooit afgevraagd of het door hun Autopilot komt?
@stfu: omdat Volvo zich niet zo op de borst klopt als Elon m.b.t. het fantastische en geniale concept dat Autopilot heet?
@stfu: Ik wist niet dat dat er op zat maar weet wel dat dat adaptieve cruisecontrol van hun al niet het beste was.
Onze hele bedrijfstop parkeert “valet” bij Schiphol.
@j4cks0n: en dat is mij een doorn in het oog.
Vreselijk ongeluk voor bestuurder en auto. Heel erg jammer. De laatste keer dat ik van valet parking gebruik maakte waren bijna al mijn instellingen veranderd. Wellicht onder het rijden…
Ik weet niet hoe de bestuurder er aan toe is, maar zo’n ongeluk in de meeste andere auto’s zijn dodelijk. Dit soort situaties zijn altijd spijtig voor mens en machine.
@rallybanally: Niet voor niets gaat Volvo er prat op. dat er sinds de introductie van de nieuwe XC60, er nog geen dode zijn gevallen bij ongevallen, waar die Volvo XC60 bij betrokken is. Dit is een Volvo XC90, is er al iets langer, maar heeft een bijna net zo sterke statistiek, alleen bij de volledig autonome tests zijn ongelukken, met dodelijke afloop, voor zo ver ik weet.
Gebruik deze dienst al jaren naar volle tevredenheid. Nog nooit gezeik gehad. Hopelijk komt hij er weer bovenop.
Pilot assist gebruikt.
@daiko: briljant!
Duurde wel f tot iemand m maakte… :)
Valet met deze uitkomst zegt mij toch dat er iets niet valid was..
Ach. Het is maar een volvo met 4 cilinders
De baas gaf aan: “hoogseizoen” heren! Dus veel auto’s verplaatsen binnen korte tijd. Baas blij, tot dit gebeurde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).