Yamaha MWC-4 is de Japanse Twizy

Auteur: , 9 Reacties

Wat ze in Frankrijk kunnen...

Een motorfabrikant die auto’s maakt is geen alledaagse koek. Toch durft Yamaha zich er deze Tokyo Motor Show aan te wagen. Hoewel, een echte auto kunnen we het natuurlijk niet noemen. In werkelijkheid is het een soort fusie tussen een auto en een motor.

De MWC-4 ziet er misschien rijklaar uit, voorlopig gaat het nog om een concept. Desalniettemin is de wagen uitgerust met alle nodige zaken om de weg op te gaan en is het project volledig uitgedacht. Een doorzichtig dak en windschermen aan weerszijden beschermen de twee inzittenden. Net als bij de Twizy zijn de zijkanten gedeeltelijk geopend.

Anders dan bij de TWIZY stuur je niet via een wiel maar met het stuur van een motor. Om te zorgen dat je niet omvalt ontwierp Yamaha een speciaal systeem dat het voertuig kantelt. Op deze manier kun je met een gerust hart de bochten nemen. Net als de Carver dat al eerder deed!

De MWC-4 wordt aangedreven door een tweetal elektromotoren met een benzinemotor als range extender. Omdat het vooralsnog om een studiemodel gaat zijn er nog geen cijfers bekend over prestaties. Of hij er ooit ook echt gaat komen is nog maar de vraag. De Twizy was immers geen daverend succes.9 reacties

Blij dat de banden van een Wallaroo opnieuw gebruikt worden !
Yamaha heeft wel vaker auto’s gemaakt toch? Bovendien zijn ze op motorisch vlak al meer dan eens betrokken bij de auto-industrie (Lexus LF-A om maar wat te noemen)
@forza: Ford Puma yo!
@gulli: Volvo V8 motor hebben hun ook gemaakt (uit de XC90 en S80).
Hmm, het Twizyt net niet…
Hoe willen ze 2 elektro motoren, een accupakket, een benzinemotor en bijbehorende brandstoftank in zo’n klein autootje passen?
Ze doen het ook in Japan zelf hoor, de Twizzy heeft namelijk ook een Nissan afgeleide..
@teerdz: Precies Nissan==Renault en de Twizy zie je veel in Noorwegen en Middellandse zee gebieden. En zelf heb ik de Renault Twizy 45km/h voor in 030. Erg happy mee.
Lijkt me vooral in het dichtbevolkte Japan erg handig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).