Yes! De F1-toekomst van Monza is officieel veilig

Auteur: , 24 Reacties

De vraagtekens kunnen nu echt in de prullenbak. We hebben antwoord!

Monza

En dat antwoord komt door middel van een gloednieuw contract. De positie van de Italiaanse Grand Prix wankelde enorm en even leek het over en uit voor Monza. Triest nieuws voor de liefhebbers, want Monza is een ontzettend geliefd circuit onder de fans.

Vandaag is bekend geworden dat de organisatie een meerjarige overeenkomst heeft getekend zodat Formule 1 op het Italiaanse circuit voorlopig een zekerheid blijft. Naar verluidt gaat het om drie seizoenen.

Het was eigenlijk al bekend dat de toekomst van Monza safe zou zijn, maar met deze bevestiging vanuit de organisatie en een kakelverse handtekening is het helemaal officieel.

Max Verstappen eindigde tijdens de Grand Prix van Italië dit jaar op de zevende plaats. De race op Monza zal volgend jaar op 3 september worden verreden.24 reacties

Monza veilig, nu Hamilton nog. Las ergens artikel over anarchie en dat daar geen plaats voor is binnen het team, en dat hij ontslagen zou kunnen worden. Zeker als je uit gaat van het belang van al die medewerkers die samen het collectief Mercedes Benz vormen. Maar vanuit race perspectief snap ik het volkomen. Lastige keuze.
@loewie1984:
Geen nood, er is nog een stoeltje voor hem vrij bij Sauber. Als ie 15 miljoen meeneemt kan ie daar zo aan de slag.
@loewie1984: ze gaan hem echt niet ontslaan hoor.
@loewie1984: natuurlijk gebeurd dat niet. Ze gaan echt niet de coureur ontslaan die hen de meeste overwinningen en kampioenschappen heeft gebracht. No way.
@loewie1984: die mag gewoon blijven.
@dutchdriftking: dat dacht Yuri van Gelder ook.
@loewie1984: Hamilton zal een flinke tik op de vingers krijgen, maar zeker wel blijven. Sterker nog, ik verwacht dat Hamilton heel snel zijn excuses gaat aanbieden. Hij snapt zelf natuurlijk ook wel dat er geen stoeltje bij een ander topteam voor hem vrij is. Het eerste vrijkomende stoeltje is die van Raikkonen, maar dat is pas na volgend seizoen.
@edge: ik denk eerlijk gezegd dat als Hamilton willekeurig welk team belt er een plekje voor hem vrij gemaakt wordt. Het mag een crybaby zijn maar hij kan wel rijden en is 3 voudig wereldkampioen. Ook Red Bull zou er een coureur voor inruilen, zelfs Verstappen naar Torro Rosso laten doorschuiven.
Geweldig nieuws..!
Goed nieuws natuurlijk dat dit circuit aanblijft. Toch wel een historisch mooi circuit. Maar het is al heel lang geleden dat hier een spannende Formule 1 race heeft plaatsgevonden. De afgelopen jaren was Mercedes er natuurlijk heer en meester. Grote tijdsverschillen hebben we er gezien.

Het is te hopen dat het voor komend seizoen spannender gaat worden. Historisch verantwoord circuit is leuk, maar het moet wel even gebeuren allemaal.
@viezefreddyw: Hoop dat de hele competitie spannender wordt. Wanneer McLaren ook nog iets meer aan zou kunnen sluiten wordt het helemaal feest. Talent rijd er ook genoeg rond. Ik ben persoonlijk erg gecharmeerd van Ocon, dat is imo een prima coureur. Mercedes, RB, Ferrari en McLaren volgend jaar als top teams. Daar duim ik voor!
Gaan de auto’s volgend jaar ook weer meer kabaal maken? Kan aan dit geluid nog niet erg wennen. De grotere banden laten de auto’s sowieso een stuk stoerder ogen net als de lagere spoiler.

Monza is een fantastisch snel circuit, vooral die laatste bocht kun je zo heerlijk hard uitkomen. 1 van mijn favoriete tracks in Forza 6.
@dieselkameel: Een spannendere competitie zijn we allemaal bij gebaat denk ik. Hoe mooi zou het zijn als je in Abu Dhabi 2017 een race hebt waarbij er twee coureurs van elk een ander team kampioen kan worden? Of misschien wel meerdere… Qua talent rijdt er inderdaad genoeg rond komend jaar en in potentie zijn er een hoop topteams. Mercedes, Red Bull, McLaren en Ferrari zijn zeker topteams, maar onderschat Renault ook niet. Zij hebben ook een aardig budget, een mooi verleden met wereldtitels en met Nico Hulkenberg een zeer goede en leuke coureur. Daar valt ook nog wel wat te maken.

Qua auto zijn er natuurlijk een hoop veranderingen. Ik ben erg benieuwd welk team het beste zijn huiswerk gaat doen. De banden zijn in ieder geval lekker breed. Ik vind dit er erg gaaf uitzien:
http://adn.gpupdate.net/large/297693.jpg
@viezefreddyw: ik vond dit seizoen Perez ook erg leuk rijden. Steeds in de buurt van de gedoodverfde top 6, af en toe er eens tussen. Laatste race deed hij het ook prima, helaas voor hem had hij Max en Seb aan de staart en even later voor de neus.
@gulli: Absoluut! Perez heeft absoluut mijn respect. Hij is zeer constant, heeft podiums behaald en heeft er grotendeels zelf voor gezorgd dat Force India vierde is geëindigd in het kampioenschap. Knappe prestatie. Als ik iemand een topteam gun…
@viezefreddyw: Dat ziet er prima uit, he? Met de brede achtervleugel zoals op de Ferrari ziet het er wat mij betreft nog lekkerder uit. http://adn.gpupdate.net/large/297691.jpg
@edge: Ik vind het er echt vet uitzien ja! Ik krijg gewoon nu al zin in het nieuwe seizoen.
Lekker nieuws op de dinsdag middag!
Quanto costa?
Goed om te lezen dat een van de “heilige” speed-temples der F1 weer veilig is. Dat zouden er meer moeten doen … I’m looking at you Germany!
Jammer, dit is voor mij juist 1 vd banen die ik liever niet op de kalender zie, heb er nog nooit een spannende race gezien dat ik mij kan herinneren, italië kan beter imola gebruiken voor zn GP wat mij betreft
Yes,voor monza??? Vind dit toch altijd één van de laagtepunten van seizoen. Een baan met veel historie, ja dus? Het blijven vaak saaie voorspelbare races. Nee dank, monza kan mij gestolen worden.
Yesss. Ik heb met mijn vader afgesproken dat we, zodra ik mijn rijbewijs haal (in 2018) we samen naar Monza gaan. Gelukkig blijft de race bestaan!
@aramae: zou ik hem eerst maar halen, 2x zakken en september is het zomaar ;)
Offtopic: komt er een nieuw circuit voor in de plaats van Duitsland of rijden we 1 wedstrijd minder?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).