Yes! De Jaguar F-Type krijgt een opvolger

Auteur: , 31 Reacties

In een tijdperk waarin vooral SUV's en crossovers bij autofabrikanten hoog op de agenda staan, gaat Jaguar stug door met het bouwen van lekkere sportwagens. Er is wel een maar...

Yes! De Jaguar F-Type krijgt een opvolger

Ontwerper Ian Callum heeft bevestigd dat Jaguar bezig is met een opvolger van de fraaie F-Type: een sportwagen van de oude stempel. De heftigste variant heeft immers een vette V8 onder de kap, goed voor 575 pk en een soundtrack waar je bang van wordt. Toch gaan er dingetjes veranderen.

Eerder gaf Jaguar Land Rover al aan dat het concern vanaf 2020 van elk model geëlektrificeerde varianten gaat bouwen en dat heeft dus ook gevolgen voor die opvolger van de F-Type. Het is alleen nog niet bekend of de nieuwe sportwagen volledig elektrisch, plug-in hybride of gewoon hybride wordt.

Indien de nieuweling daadwerkelijk volledig elektrisch wordt, kun je je afvragen hoeveel bestaansrecht zo’n auto heeft. Juist het ondefinieerbare stukje “emotie” maakt dat je een sportwagen wilt hebben. Een beetje rappe SUV of powersedan is op de openbare weg vaak (bijna) net zo snel en natuurlijk een stuk praktischer in het gebruik. Desalniettemin vinden we het mooi dat Jaguar het sportwagensegment in deze milieubewuste tijden trouw blijft. (via: AN)

Meer zien van de F-Type? We hebben maar liefst drie rijtesten voor je! Kijk ze HIER, HIER en DAAR.31 reacties

Blijft een fabelachtig mooie auto, zo’n F-type. Ik word ook altijd heel gelukkig als ik de rijtest zie van Wouter met de drie versies. Wat mij betreft een van de mooiste en leukste rijtesten die Autoblog deed.
@viezefreddyw: check mijn spotfoto’s vanavond ;) Ik rijd nu een week in een F-Type R convertible.
@stephane8200: Gezonde jaloezie, gaaf man! Hoe bevalt zo’n ding? Wil er ooit eens een stukje in rijden.
@viezefreddyw: een F-Type staat niet bekend om zijn extreem goede onderstel. Met nieuwe banden en veel regen rijdt dat…uhm…spannend ondanks AWD.
@stephane8200: Klopt ja, gewoon een goede GT die lekker hard vooruit wilt en achterbanden oprookt als de beste. Best leuk! Maar helaas zie ik nog geen mooie F-Type tussen je spotfoto’s…
@viezefreddyw: ik heb ze gisteravond ge-upload maar volgens mij is het een handmatig proces waarbij iemand van AB ze goedkeurt en soms wat tags toevoegt. Ik denk in de loop van de ochtend meer nieuws. Zal het hier even laten weten.
@viezefreddyw: bij deze, hier staan ze: https://www.autojunk.nl/2017/09/jaguar-f-type-r-convertible-205474
Hier ook nog wat geluid bij de beelden: https://www.autojunk.nl/2017/09/jaguar-f-type-r-convertible-geluid
@stephane8200: Gaaf ding man! Inderdaad wel een beetje sinister met al dat zwart maar het heeft ook wel weer wat. Geniet er van!
@viezefreddyw: Dank je! Ik ben zelf geen grote fan van zwart, maar voor een week kan ik wel ermee leven.
Mwa *alleen* een elektrische F-type zie ik niet aankomen. Vraag me wel af wat ze gaan doen met het gewicht. De F-type is niet bepaald licht momenteel
@JamesBond007: ben ik ook benieuwd naar, want het schijnt geen compleet nieuwe auto te worden, alleen een zware face lift. Wordt dan moeilijk daar veel voordeel te pakken.
Tijd voor een submerk onder de Jaguar-vlag die nog benzineslurpers mag maken, zodat ze die belofte op het Jaguar-merk kunnen waarmaken. Iets met dat welpje misschien?
@Gulli: Daimler.
@crashingduke: eigenlijk een heel goed idee. Na overname door Jaguar maakte Daimler toch de ‘minder sportieve’ versies, onder die naam de elektrotak daar onderbrengen zou geen gek idee zijn
@gulli:
Shaguar…
@Original_Arnoud: dat zou wel echt fantastisch zijn als ze dat zouden doen. Groovy baby!
Tja, als er een elektrische variant komt met een 500km range en een 0-100 in 3 seconden dan is deze op topsnelheid en geluid na in alle punten beter dan de huidige. Dat deze in beleving een stuk minder gaaf is dat is dan jammer. Wellicht toch maar een V8 rochel via de speakers?
@dutchdriftking: Op autofabrikanten zelf na heb ik nog nooit iemand horen zeggen dat geluid via de speakers meer beleving toevoegt.
@viezefreddyw: eens, maar je moet wat he…
@viezefreddyw: Omdat veel mensen ook onwetend zijn misschien? Ik kan mij voorstellen dat mensen denken: wat een lekker geluid. Niet wetend dat het uit de speakers komt.
@viezefreddyw: Het is bij mij dan niet via de speakers maar de wel bekende resonantiepijp bij het luchtfilter. Een trucje dat zelfs Porsche gebruikt om het geluid mooier te laten klinken in de cabine, ook auto’s als de GT86 en Mustang gebruiken doen dit. Of zoals VAG modellen (Audi S, VW GTI) met een een exciter (soort luidspreker zonder cone) op het chassis, het is allemaal even nep. Tegenwoordig (Audi S modellen als BMW i8) kunnen ook een soort van speaker in de uitlaat hebben voor een donkere roffel wanneer we de auto in sportstand doen. Al deze neppe foefjes werken wél en je ziet ook autojournalisten hier met beide benen in trappen. Ik kan me daarom niet voorstellen dat geluid uit de speakers niets kan toevoegen aan de beleving als de rest allemaal wel werkt. Uiteraard hoort het niet op een elektrische auto…
@bassx: maar geloof me, het geluid in een F-type 4pots is echt heel erg waardeloos. Zelfs een A45 AMG klinkt beter
Ik wacht nog op de xk opvolger :(
Van het weekend twee stuks zien rijden met het dakje open. Wat een magistraal geluid komt er uit die V6!
Hoe gaan ze die noemen?
E-Type -> F-Type -> G-Type?
Ik heb nu een F-Type R convertible. 550pk met V8 supercharger. Best spannend in de regen.

Ik zal later vandaag wat foto’s uploaden. Zwart-zwart-zwart uitgevoerd dus best sinister of saai voor sommigen, dat kan ook.
@stephane8200: Ik heb je foto’s gezien. Wat een ding zeg!

Maar…. even een theoriefeitje: een cabrio kan nooit sinister zijn. Dakje open en het principe siniter is weg.
@lacker: als het licht uit is blijft alles donker. Maar maakt verder niet uit, hoor. Ik snap je poging ;)
Zolang Ian Callum maar niks met het ontwerp van doen krijgt.
Krijgen we hopelijk weer eens mooie Jaguars.
@sabrerator: Ik heb je foto’s gezien. Wat een ding zeg!

Maar…. even een theoriefeitje: een cabrio kan nooit sinister zijn. Dakje open en het principe siniter is weg.
@lacker: eh, reactie bij de verkeerde persoon. Excuus

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).