Zandvoort 4 maanden voor de Dutch GP: nieuwe dronebeelden

Auteur: , 25 Reacties

Ligt al het asfalt er al? Is die kombocht van boven een beetje indrukwekkend?


Over precies vier maanden is het zo ver: het raceweekend van de Dutch Grand Prix vindt plaats. We hebben al uitgebreid bericht over de veranderingen die er aan het circuit gedaan worden en we hebben ook al foto’s gedeeld. Nu hebben we echter een beter overzicht dan ooit.

Dronepiloot Jorg de Bruijn heeft namelijk een complete ronde gedaan over het circuit zoals het er nu bijligt. Nu kunnen we dus precies zien hoe het ervoor staat met de verbouwingen. Je kunt de Formule 1 motoren al bijna horen. Kleine tip: zet de afspeelsnelheid van de video wel even op x2.

Op de beelden is ook te zien hoe het ervoor staat met de meest besproken aanpassing: de Arie Luykendijkbocht. Op dit moment is het vooral een grote berg zand, maar je krijgt al wel een idee hoe heftig de banking van de bocht wordt. De Hugenholtzbocht is inmiddels ook opgehoogd en ligt er al iets netter bij.

Zandvoort wordt dus in volle vaart klaargestoomd voor de Formule 1. Zoals het er nu voor staat gaat het gewoon op tijd afkomen en wordt het nog een interessant circuit ook. Ga HIER naar de Video met Dronebeelden.25 reacties

Het maakt niet uit of het asfalt al ligt, het is belangrijker dat de autoblog app nou is een keertje goed werkt.
@honeyhanger: jij hebt wel je prioriteiten duidelijk ;-). Top! De berichten staan weer in de app, maar de foto’s inderdaad nog niet. We zijn er mee bezig!
Ze maken vooral met het zand voort.
@neleev: Hij maakt hem gewoon!
Ik ben benieuwd, op deze beelden blijf ik het best een kleine, smalle baan vinden
@janmetdelangeachternaam: Heeft prins Bernhard bewust gedaan…

Dan kan hij vlak voor iedere bocht een groot bord voor de coureurs plaatsen met ‘Ga nu Ritzen’.

Is weer gratis sluikreclame op tv voor zijn andere bedrijfje.
F1 met een offroad gedeelte, dik!
@bigblock: Red Bull Racing approves…
https://youtu.be/YibMYIBRc6I
Uit 2011 inmiddels, maar nog steeds gaaf…
Zo dat ziet er ingrijpender uit dan ik had verwacht
Netjes hoor. Veel vooruitgang de afgelopen tijd. Kijk ernaar uit.
Ze mogen wel gas geven, het is één grote bouwput dat circuit.
Ik ben gek op auto’s en ook wel F1 fan. Maar, ik blijf het een hele rare zaak vinden dat NL juist de F1 binnenhaalt en niet de Fe. Den Haag gaf/geeft 6-12 miljard aan subsidies uit om hybride of elektrisch rijden te subsidiëren (aan een kleine groep zakelijk rijders die vervolgens boven hun stand kunnen rijden) omdat NL aan zijn CO2, fijnstof en stikstof grenzen zit. Nieuwe woningbouw en (infrastructuur) wegenbouw worden nu via een noodwet gedoogd. Hoe is het mogelijk dat de Provincie NH de omgevingsvergunning zo snel afgegeven heeft. Dat gebeurd anders nooit, alle omgevingsvergunningsaanvragen in Zandvoort worden afgehandeld door Milieudienst IJmond. Waarom deze voorkeursbehandeling voor een evenement dat bijzonder veel fijnstof, stikstof en CO2 produceert. Niet alleen tijdens de huidige verbouwing maar ook het jaarlijkse 4-daagse evenement zelf. Dat lijkt op vriendjespolitiek, dat ergens in een achterkamertje geregeld is. Daar zou de rechtszaak over moeten gaan, een geval van ongelijke behandeling.

Hoeveel extra woningen hadden er niet voor deze vervuiling gebouwd kunnen worden in deze tijden van woningnood? Heeft iemand dat ooit berekend?

Over alle helicoptervluchten tijdens deze dagen van naar oa Noordwijk hebben we het dan nog maar niet, geen bobo die met de trein of fiets komt lijkt me.
@caprio: Wakker worden, dit is Autoblog!
@caprio: ergens begrijp ik wat je wil zeggen maar ergens ook niet. Ik vraag me oprecht af of het milieu iemand een zorg geweest zou zijn als NL de olympische spelen of een wk voetbal zou binnenhalen. Dergelijke grote evenementen gaan met vrijwel evenveel uitstoot (vliegreizen/mobiliteit/bouw) gemoeid maar omdat het hier om racerij gaat word het milieuaspect veel groter gemaakt dan het is. Ik denk dat de vervuiling die de raceautos produceren best een druppel op een gloeiende plaat is in het complete geheel van het event.
@caprio: mand
@caprio: Ooit van Max Verstappen gehoord? Daar is het antwoord op uw vraag. En aub niet over Nyck beginnen, die is niet bekend bij 9/10 nederlanders.
@caprio: FE is in gesprek ( geweest?) met Eindhoven om daar een FE event te hosten. Bron: https://www.gptoday.net/nl/nieuws/fe/247493/formule-e-geinteresseerd-in-race-door-straten-eindhoven
@caprio: F1 auto’s zijn Hybrid’s dus veel schoner dan meer dan de helft van ons Nederlandse wagenpark.

Zolang er op de Nederlandse wegen diesels rond mogen rijd die roken als een kolenboot, dan zie ik het F1 probleem niet t.a.v. het vervuilende Nederlandse wagen park.

Als nu eens beginnen met alles vuiler dan Euro-6 te verbieden, dan kan er misschien een stap de goede richting gemaakt worden.
Nog steeds geen edit knop hier op Autoblog, zal eens tijd worden.
Begint er wel echt gaaf uit te zien. Dr wordt altijd een hoop gemekkerd over NL, maar wegen bouwen gaat toch altijd erg snel en goed in dit land; fijn 👍
@caprio: Als je bezorgd bent over het milieu, dan moet jij (en wij allemaal) beseffen dat 20 bedrijven in de wereld verantwoordelijk zijn voor een derde van alle CO2-uitstoot! Dus, als die bedrijven aangepakt worden, dan is het milieu probleem van de (Zandvoort) baan.

https://www.theguardian.com/environment/2019/oct/09/revealed-20-firms-third-carbon-emissions.
@romanzy: lekker zinloos verhaal! Je kunt vrij makkelijk invloed hebben op die 20 bedrijven hoor. Gewoon geen brandstof meer tanken. O’ja, en ook geen elektriciteit meer verbruiken. En eigenlijk ook niets meer kopen waar pa aardolie of energie voor gebruikt is om het te produceren. Als we dat allemaal doen, is het zo gebeurt met die 20 CO2 makers..

Ergo: die bedrijven hebben CO2 productie niet als doel, alles is gedreven door consumenten-vraag.
@romanzy: ja ALS.. daar koop je niets voor. In feite bevestigt Robert van Overdijk mijn betoog in artikel WE HEBBEN HARD GELACHEN OM ASSEN. Alles is in achterkamertjes geregeld. Maar o wee, als jij als particulier een omgevingingsvergunning nodig hebt, kan je een hoop ellende tegenkomen, voor jou geen Haags Haarlems dealtje
wel n beetje armieterige pitstraat zo…..gaat die ook tegen de vlakte?
@mustang750supersnake: de mooie overkapping is helemaal verroest.. nog even en het wordt nog een gevalletje AZ

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).