Zeg hallo tegen de Mercedes EQA Concept

Auteur: , 13 Reacties

Naast de intense Project One heeft Das Haus nog meer interessants voor je in petto.

Vandaag werd in Frankfurt de EQA Concept aan het publiek voorgesteld. Deze concept car warmt op voor een elektrische hatchback die over ongeveer drie jaartjes op de markt moet verschijnen. Desalniettemin wordt dit niet de eerste productie-Mercedes die onder het EQ-label wordt uitgebracht. De primeur is namelijk voor de EQC en dat wordt naar alle waarschijnlijkheid een sedan.

De EQA krijgt de beschikking over een tweetal elektromotoren met een totaal systeemvermogen van 272 pk. De actieradius bedraagt 400 kilometer op een accupakket met een capaciteit van 60 kWh. Deze batterij kan na 10 minuutjes laden bovendien al 100 kilometer afleggen. De standaardsprint naar 100 km/u is in 5 seconden passé.

Overigens is deze EQA nog maar het begin, want Mercedes wil per 2025 maar liefst 10 verschillende EV’s aanbieden. Wel zullen we nog even geduld moeten hebben voor meer details over de EQA, volgende week wordt meer bekend over deze strak gelijnde hatchback.13 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hallo
Hmm, dit is wel ernstig saai zo… Een soort Astra, maar dan met (nog) minder sjeu.
Een elegante hatch back! Ja voor deze jongen, ruil ik zonder probleem een 4 pittertje voor in.
Mooi concept !
Saaie hatch back.. Had wel wat meer verwacht Mercedes!
Fraai ding, als ze de Project One nou in deze stijl ontworpen hadden.
@harrie: inderdaad, het contrast kan bijna niet groter. Rare tijd leven we dat een hypercar minder fraai is dan een elektrische hatchback…
@tkoote: rare tijd leven we in dat u denkt dat uw mening waarheid is
Da’s een flinke onderlip. Verder strak ontwerp, maar niet heel spannend of origineel
Wat mij betreft de 1-na mooiste van de show tot nu toe (alleen die Proceed vind ik nog net iets fraaier). Echt heel erg geslaagd modern en toch zeer tijdloos ontwerp. Prachtig.
Less talk, more zoom. Vooruit met dat ding…
@esprit_de_flandre: Helemaal mee eens, ophouden met lullen over elektrische auto’s en maken die handel. Het productiemodel wordt toch weer anders.

Ik vindt het wel goed dat MB eindelijk een platvorm heeft voor EV en niet probeert accu’s in een A, B, C etc te proppen. Het design mag naar mijn mening gerust afwijkend zijn.
Geldt voor alle EV’s die gepresenteerd worden; ik wil geen 0-100 in 0,4s en 100 miljard miljoen pk’s. Ik wil 800 realistische km’s op een lading! Dan ga ik pas serieus naar een EV kijken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).