Zelfs op vakantie is Ken Block een eindbaas

Auteur: , 19 Reacties

Beeld je eens in dat dit je leven is.

Ken Block vakantie

Wie aan kamperen denkt, denkt aan pragmatisch zijn. Tenminste, misschien ook niet. De eenvoudige Jan Modaal die een Dethleffs of Alpen Kreuzer achter zijn leasebak hangt is er nog wel, maar als je een paar prijsklassen hoger wil zitten en toch genieten van de open lucht op een camping, dan kan dat ook. Toch probeer je altijd keuzes te maken. Neem je een boot mee, of een caravan? Gebruik je de trekhaak van de camper voor een fietsendrager, of een platte trailer waar een kleine auto oppast?

Ken Block, befaamd rally- en stuntcoureur, geeft ons al jaren jaloersmakend beeldmateriaal waarin hij in een omgekatte Ford zijn skills laat zien. Vet zijn op zulk hoog niveau, wordt dat niet vermoeiend? Ja. Dus ook de 51-jarige Amerikaan pakt soms zijn spullen om eens lekker niks te doen in de wildernis. Toch stuit je dan op een probleem. Niet alleen wil Block zijn enorm grote Toy Hauler (gigantische camper) met vermoedelijk inhoud in de vorm van een auto mee, ook zijn speedboot en funmobiel, die laatste in de vorm van een Can-Am Maverick X3, mee. Past dat allemaal achter één auto? Nee. Dus moet het zo.

Met behulp van een Ford F-350 en F-450 (twee gigantische dieseltrucks) trekken hij en zijn vrouw in matzwart karavaan door de woestijn. Hij neemt met de F-450 de gigantische camper mee, terwijl zijn vrouw de boot op de trekhaak van de F-350 heeft en de Can-Am op het dak. Hoe verzin je het! De artikelfoto, afkomstig van zijn Facebook, toont aan dat de familie Block er bepaald niet behelpen bij zit daar in Arizona. Terwijl vrouwlief op het enorme rijdende huis past, doet Ken zijn rondjes in de Can-Am, waar hij groot fan van lijkt te zijn.

New view for me at Lake Powell: a view from my Can-Am Maverick X3! I have been to Lake Powell many times, but I have…

Geplaatst door Ken Block op Zondag 4 augustus 2019

Nou is er niks bepaald mis met mijn vakantiebesteding, maar toegegeven: voor een autofanaat is dit wel enorm gaaf. Via Instagram en Facebook kun je de perikelen van KB43 op vakantie op de voet volgen.19 reacties

Ik beeld me dit in…wordt wakker, we zijn in Nederland, hier heb je niet eens een auto die zo’n degelijke caravantrailer kon zeulen…😅
@ghost: Dat zijn ook geen auto’s, dat zijn vrachtwagens vermomd als pickup trucks. Motoren komen ook overeen.
@fanboy: daar heb je zeker een punt! Ws met een B-rijbewijs niet eens te besturen🤣
@ghost: Daar wel, hier niet :P
@ghost: daar mag je tot ongeveer 13.000kg met je normale rbw rijden in de meeste states, zwaarder rijbewijs (CDL) is daarna pas nodig. But there’s more! Heb je een zogenaamde “Dieselpusher” -wat in principe gewoon een stadsbus is, verkleed als camper- dan heb je helemaal geen zwaar rijbewijs nodig omdat het een RV is… gek land wat regelgeving betreft.
@2wheeler: maar gelukkig zijn de eisen bij het behalen van een rijbewijs in de VS heel veel hoger dan hier, dus de mensen zijn daar echt wel bekwaam om zulke voertuigen te kunnen besturen.
@mashell: sarcasm much??
@ahs1979: just a little.
Lijkt me een geweldig gezicht, je vrouw die heel koeltjes en stoer achter het stuur van zo’n F450 zit met enorme caravan erachter en ermee wegrijdt alsof het niks is…

Dan mijn vrouw, die is al bang om overal tegenaan te rijden als de tennisbal op de trekhaak zit.
@moveyourmind: vrouw reed 350, hij de 450.
@schuimbekje3: Je hebt gelijk. F350 is trouwens ook nog wel een bakbeest.
Wat lijkt me het toch heerlijk om vroeg met pensioen te kunnen, een dikke pickup met fifth wheel aan te schaffen en daar heerlijk je tijd te spenderen.
Denkt Ken dat hij Mad Max Fury Road is ofzo…
Mag je wel een beste airco hebben, in zo’n joekel van een matzwarte caravan…

Maar onder de streep ben ik ook best wel een beetje jaloers.
@RRRobert: temperatuur binnen komt niet door de buitenkleur maar door de reflectie van het interieur. Een witte auto net zwart interieur wordt veel warmer dan een zwarte auto met witte bekleding.
@jpoers: ik rijd zelf in een zwarte auto en ik kan je vertellen dat deze bloedheet wordt als deze de volle zon pakt. Ik ben iig blij met een goedwerkende airco.
@RRRobert: maar heb je ook een wit interieur?
@RRRobert: ik zeg ook niet dat die niet warm wordt. Maar het is dus niet zo dat een witte auto minder of langzamer warm wordt dan een zwarte. Is een keer wetenschappelijk getest, of die de juiste richtlijnen hebben gevolgd durf ik dan weer niet te zeggen.
Het klinkt mij wat vreemd in de oren om Ken Block’s beschikbare tijd NIET als vakantie te qualificeren. Ken Block viert vast geen “vrije” weekenden. Zijn leven is 1 zeer grote vakantie neem ik aan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).