Nederland is deze hele snelle Djèk rijker

Auteur: , 41 Reacties

It's a Jaaaaaaaaaaaaaag.

Onlangs hadden we wat nieuws te melden over de nieuwe BMW M3 en dat leidde op de redactie tot een discussie met waarde collega @willeme. Want wat moet je nou kiezen, als je het snelste van het snelste wil hebben in het D-segment? Je kan natuurlijk gaan voor die goede oude M3, maar wat te denken van een C63 AMG, Giulia Q, Cadillac CT4 V of Audi RS4? Keuzes, keuzes.

Wat we dan even ‘vergeten’, is dat er boven al deze auto’s een nog extremere supersedan rondzweeft op basis van een D-segmenter. We hebben het natuurlijk over de Jaguar XE SV Project 8. Deze knotsgekke kar van het SVO Technical Centre wordt in het pittoreske Warwickshire in een beperkte oplage van 300 stuks gemaakt. Gewapend met 600 pk en een stiff upper spoilerlip uit carbon geeft de auto alle bovengenoemde stakkers het nakijken. Het is dan ook de krachtigste Jaguar die ooit voor de straat gebouwd is.

In Nederland is nu het tweede exemplaar van deze 600 pk sterke sedan afgeleverd door Munsterhuis Exclusive. Het betreft een groene unit met een zwarte streep. Die kleur behoort overigens niet tot de standaardkeuzes, maar is apart aangeleverd door de klant zelf. Nou ja, niet in de vorm van een paar blikken verf waarschijnlijk, maar als een sample die Jaguar daarna zelf tot een geschikte lak heeft gemaakt.

In tegenstelling tot Ruud Gullit is de eigenaar dus zeker te benijden. Hoewel, hij heeft dan wel deze epische auto, maar waarschijnlijk niet of nauwelijks vrienden. Er is namelijk gekozen af te zien van een achterbank, om plaats te bieden aan een rolkooi. Tsja, je kan niet altijd alles hebben in het leven…41 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Never nooit dat ik zoiets zou kopen. Maar erg tof dat iemand het toch deed.
Het is mij een raadsel waarom je een sedan koopt om vervolgens de achterbank eruit te gooien.
@fabian159: because racecar!
@ghost: Precies. Mijn trackdayhok is nou eenmaal een sedan. Wat moet je anders? Bank laten zitten en kooi er omheen boetseren?
@fabian159: Harry Metcalfe heeft er ookeen, maar met achterbank, want kleinzoon. Ik moest gniffelen :)
@fabian159: zou ik zelf ook niet doen idd. Een SV P8 kopen zou ik, mits ik er optijd bij was geweest en het geld had, 100% doen. Wat een prachtbak. Niet in deze kleur overigens, top voor het verhaal dat de eigenaar deze kleur kiest maar ik zou hem iets meer Atlantische Oceaan en iets minder Kermit de Kikker willen hebben.
@720s: Je hoeft alleen nog maar het geld te regelen want ze schijnen niet uit verkocht te zijn;)
@singer: thanks! Gelijk even wat staatsloten kopen :)
@fabian159: inderdaad ga dan voor een f-type svr
@fabian159: idd because racecar, ooit DTM gekeken?
@fabian159: hij is er niet als coupe?
Mooiste is dat de eigenaar ook nog een M3,M2 GT3RS en een 992 cabrio pfoee wat een garage
@jankee63: *heeft.. te vinden op Instagram als daiko_sc
@jankee63: en een zwikje Volvo’s
@kp92: ja die Volvo’s, wat een gave projecten hij allemaal deed, een inspiratie voor mij geweest jaren geleden ook te beginnen met knotsgekke motortuning. Vriendelijk en altijd behulpzaam met tips en informatie verstrekken, top vent die Johan!
@v70t6r: zeker, altijd in voor een praatje, kom hem regelmatig tegen in onze mooie omgeving!
“Deze knotsgekke kar van het SVO Technical Centre wordt in het pittoreske Warwickshire in een beperkte oplage van 300 stuks gemaakt.”

Kleine aanvulling. Warwickshire is een county. In zo’n county heb je dus dorpjes en stadjes. Zoals bijvoorbeeld Leamington Spa en Ryton-on-Dunsmore. Ryton is aardig pittoresk.

Ryton is waar SVO zit en die zitten weer om de hoek bij Jaguar Classic. Ik heb een jaartje in dat pittoreske Warwickshire gewerkt naast Jaguar. De rest van de JLR fabrieken staan ook in die regio bij Coventry en Birmingham.

Stratford-upon-Avon is trouwens ook de moeite waard als je in die regio bent. Shakespeares thuisplaats.

Tot zover mijn spreekbeurt.
@stephane8200: Smaken verschillen, maar ik denk inderdaad dat je Coventry of Birmingham toch bezwaarlijk pittoresk kunt noemen.
@vaakbenjetebang: Coventry was, net zoals Rotterdam, in de 2e Wereldoorlog plat gebombardeerd. “Coventriert” zoals de Duitsers dat noemden.

Birmingham is niet echt pittoresk te noemen inderdaad. Technisch gezien liggen Coventry en Birmingham ook buiten de county Warwickshire trouwens.
@stephane8200: Birmingham is toch de Almere van Engeland?
@e550: Birmingham is wel wat ouder maar de sfeer is wel een beetje vergelijkbaar. Die is er namelijk weinig.
@stephane8200: Dan is Rotterdam in mijn ogen toch gek genoeg toch beter opgeknapt.
@vaakbenjetebang: als ik om me heen kijk ben ik dat met je eens.

Coventry heeft een verleden als industriestad met eerst de mijnbouw en later de auto-industrie die gedeeltelijk verdwenen is. Peugeot heeft daar ook nog een zwaar gesubsidieerde fabriek gehad maar door economie en Britse arbeidsmoraal – stakingen – is dat ook beëindigd. Daardoor volgens mij weinig investeringen om de stad te verbeteren.
@stephane8200: Dat soort verval zie je door heel Europa heen in oude industriesteden, dus het is zeker niet uniek voor Coventry, Birmingham, Luik of noem maar een stad. Bij momenten heeft het ook wel een zekere droevige charme, van die vergane industriële glorie. Je moet er alleen niet iedere dag naar hoeven kijken, denk ik. Dan wordt het al gauw minder charmant.
@vaakbenjetebang: eens en klopt. Ik kom voor mijn werk regelmatig in het buitenland en dan zie je wel eens het een en ander.
@stephane8200: Coventry is een shit hole en dat vinden de inwoners ook! Jaren gewerkt in die contreien.. Nottinghamshire, Derbyshire, Warwickshire, etc.
@fernie: “Get sent to Coventry” is ook wel wat ze zeggen en dan bedoelen ze wat jij zegt ;)
@stephane8200: hahaha. Je zou zeggen dat een Frans bedrijf wel om zou kunnen gaan met stakingen!!
Wat een smakeloos ding. Dat Jaguar echt zoiets lelijks gemaakt heeft…man man man… Als een of andere foute tuner het had gemaakt had ik het ook geloofd…
@maarten020: een gt3brs ziet er ook uit als een tuner creatie maar daar zie je niemand over zagen
Ik vind de auto geweldig, de kleur echt verschrikkelijk.
hzr via Android app
@e34m5touring: in de commentaren klaagt hier iedereen altijd over lease grijze auto’s, besteld er iemand een kleurtje, is het ook weer niet goed. Maar ik moet toegeven het is gewaagd, maar het heeft wel wat.
Dit schijnt de allerlaatste te zijn en de enige in deze kleur.
@daiko_sc is de eigenaar (openbaar insta acc.). Erg aardige man!
Wel mooi dat ze het in het voorste gedeelte van de dorpel een stuk hebben weggelaten, waarmee deze XE doet denken aan de XJ’s van weleer.

Die hebben dat ontbrekende stukje ook vaak, precies op dezelfde plek…

Al is zo’n weggeroest gat wel authentieker.
Kleur is leuk op een Lamborghini, niet op dit. Het staat gewoon niet….
Superdikke bak! Mooi dat er mensen zijn in NL die dit kopen. Ik snap alleen dat Kawasaki groen niet, bijna elke andere kleur zal een stuk mooier staan imo!
Gewoon een standaard Alpina B5 Biturbo met achterbank is nog iets sneller.
@scrmeagle: Jag 3.7 top 322 Alpina 3.5 Top 330
@scrmeagle: maar die hebben niet het geweldige geluid wat hier uit komt.
in Abu Dhabi erin gezeten etc bij de dealer, erg indrukwekkende auto, maar toch zou ik voor de Giulia gaan persoonlijk!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).