Zijn volledig witte auto’s de nieuwe tsjoen-trend?

Auteur: , 62 Reacties

Onlangs kwamen we bijvoorbeeld deze splinternieuwe Porsche 911 Turbo tegen, die kennelijk dacht dat sensation white nog bestond.

Een aantal jaar geleden was het compleet zwart maken van auto’s big business in de tune-game, een trend die min of meer samenviel met het populair worden van wraps. Niet die wraps met gehakt en pittige kruiden erin, maar zo’n plastic sticker die je over heel je auto plakt. Combineer zo’n (mat)zwart wrapje liefst met zwarte velgen, zwart gemaakte lampen, zwarte sierstrips en in het geval van een Volkswagen diesel een pikzwarte uitlaat en je hebt een auto die er badass uitziet. Nou ja, die er badass uitzag in 2008 in ieder geval.

Want waar aanvankelijk vrijwel uitsluitend pareltjes zwart werden gemaakt, begon naar verloop van tijd net als in trickle-down economics de weelde gedeeld te worden met de mindere goden. Dat ging ongeveer als volgt in volgorde van tof naar minder tof:

Buitencategorie:
159

Super tof:
SLR

Ook super tof:
BMW-i8

Heel tof:
Jaaaaag

Prima project:
Polo

De laatste luidt met alle respect toch wel een beetje het einde in van de ‘blacked out’ ofwel ‘murdered out’ trend. Tijd voor wat nieuws dus. Gelukkig kunnen we inspiratie opdoen bij trendsetter en basketbalheld Lebron James. Deze baller loopt zijn tijd ver vooruit en kwam al eerder met helemaal wit gemaakte auto’s op de proppen, zoals een Camaro en een Siebener.

Camaro:
Maro

Siebener met witte grille:
BMW-Siebener

In combinatie met zwart gemaakte lichten wordt dit uiterlijk ook wel de stormtrooper-look genoemd. Maar volledig wit zoals op de 911 Turbo die autobloglezer Machiel vastlegde kan ook. Wordt dit de nieuwe trend in autoland?

Image-Credit: Machiel van der Doe62 reacties

Nee, vreselijk.
Mooi, maar wel vaak autowassen.
Liever niet
De Porsche (& eventueel Camaro) vind ik op het randje, ken net. De rest ziet er gewaun ech’ nie uit.
Kanonnen wat lelijk. Lijkt net zo n kleimodel die ontwerpers gebruiken voor t concept.Een betere trend is dat metallic blauw weer terug van weg geweest is.
Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar die witte Porsche is dik! De rest ziet er niet uit. Komt denk ik ook omdat die Porsche helemaal wit is met OEM-producten en zo de fabriek is uit gerold. Ben nooit een grote liefhebber van die witte OEM-achterlichten geweest, maar ik begin ze steeds meer te waarderen. Zag laatst op het internet een prachtige goudkleurige Turbo, ook met die witte achterlichten. Het is even wat anders dan de normale rode.
@e550: klopt die Porsche is echt prachtig. Zie m af en toe wel eens rijden in Rdam, en het is echt een plaatje om te zien, valt ook goed op tussen de andere saai gekleurde porsches…
Doe mij maar all black.
@dutchcorvette: Zelfde smaak als je vrouw zie ik,
@fejjie: pfff deze pakte mij wel?. Zeker het is wel zo. Zwart paard, zwarte auto’s, boot…
Nee, nieuwe trend in celebrityland.
Weinig auto’s kunnen het hebben, maar die Porsche is super !
Moeten we niet eens in lijn gaan lopen met de rest van Europa en witte nummerplaten in plaats van gele nummerplaten gaan invoeren? Past dan mooi in die nieuwe trend.
@pomoek: Ik heb nog witte platen achterin liggen, voor een aanhanger geloof ik. Zou ze graag plaatsen op mn auto
De civic ek9 had het in 1997 al, gevolgd door de rest van de Type R reeks (ep3, dc5, dc2, fd2, nsx…)
@nasty: zo kan ik er nog wel een paar die nog veel eerder waren: Siërra Cosworth, RS200, Manta 400, en laten we vooral de Witkar niet vergeten…;)
@nasty: wit is/was de Japanse racekleur, vandaar de witte Type R’s
@jeroenwz: de meeste Type R’s waren ook verkrijgbaar in andere kleuren. Maar ik snap je punt :)
Metallic op lichtmetaal met af en toe een uitzondering naar donkere velgen. Dit is echt niet mooi!
Witte kleur en witte velgen kan nog, maar die achterlichten: verschrikkelijk!
@mrbasa: inderdaad, witte achterlichten zijn vrijwel altijd to much. Al kan deze Porsche het nog wel hebben. Ik zou zelf niet zo snel velgen en carrosserie in dezelfde kleur doen trouwens.
De meeste auto’s zijn wit omdat het een gratis kleur is bij de meeste fabrikanten.

Porsche zal wel weer de hoofdprijs vragen.
@riri: Nee, omdat wit mooi is, de lijnen van de auto komen mooi uit, en wit is de kleur van reinheid.
@mcshine: In Frankrijk zijn veel auto’s wit omdat geen kleur is besteld dan komt ie standaard in het wit
@mcshine: wit mooi? Komen de lijnen mooi uit? Ik vind juist exact het tegenovergestelde.
@pordon: nou is het wel zo dat je wit en wit hebt. Het wit op een Dacia komt echt vele malen goedkoper over dan op een Porsche Mercedes of bmw. Dat is ‘ie dan waarschijnlijk ook, ik vind het in elk geval een top kleur al heb ik lang getwijfeld over Sakhir oranje of estoril blauw..
@c220amg: ieder zo z’n smaak. Ik moet de eerste auto nog tegenkomen waarop ik wit goed vindt staan.
@riri: Klopt. Daarom moet je nooit een witte kleur op een goedkope kiezen, want het ziet er goedkoop uit, zoals op een Dacia Duster. Maar op een X5 ziet het er wel weer dik uit.
Dat chromerandje op zwarte velgen vind ik persoonlijk ook erg lelijk. Zoals hierboven op de SLR of 159, nooit begrepen, maakt ze visueel zo klein. Terwijl de SLR Grote velgen juist goed kan hebben.
Ik weet niet of Sylvana dit goedkeurt.
@m550d: dit is haar Prins in de witte Porsche
Is wel leuk als je dichtbij een woestijn woont maar hier in Europa niet om aan te zien.
Bweikes.
Die witte 911 (mansory) heb ik is op de zaak gehad. Mooi ding hoor maar de binnenkant verschrikkelijk. Oker geel kleur. Is van een architect..
Black on black was al een dingetje voordat die wraps ten tonele verschenen. Matzwarte wraps zien er imho (hallo, 2008 weer!) toch niet uit.
Hallo eighties…
Leuk speelgoed voor erbij…. Dan mag de tuinman ook de velgjes meepakken wekelijks…
Echt geen porum! Black on black was ook geen porum. Wanneer komen mensen erachter dat kleuren als blauw, rood, geel en groen veel mooier zijn dan grijs, wit, zwart en zilver.
Bekleding had absoluut zwart moeten zijn…
Op zich vind ik dat white on white (vooral op de porche) erg mooi, maar blijf als je blieft met je tengels van de grills en roosters af. Laat die gewoon lekker zwart, witter roosters zien er echt niet uit.
Erg lelijk al die witte auto’s. Het is toch geen vaatwasser of koelkast waar je in rond rijdt?
Als dat wit is alleen leuk als je Jan des Bouvrie heet en al dat zwart is alleen leuk als je uitvaartondernemer bent.
Dat mat zwarte zag er zo vreselijk goedkoop uit. Op oude auto’s denk ik altijd dat ze er roest mee willen verstoppen en op nieuwe auto’s ziet het er niet uit.

In dat opzicht is wit nog wel een vooruitgang. Maar mooi is het niet. Bovendien associeer ik het met gasten waar ik liever niet geassocieerd mee word.
@reistje:
Herstellen ze dan roest op oude wagens met nieuwe verf? De idioten..
Ik heb ook al plaatjes met banden kleurtjes gezien. Witte auto op wit rubber… brrrr!
Ik had al wit op wit before it was cool:

http://static.autojunk.nl/pictures/2014/0212/191250/peugeot-106-rallye-x2_03.jpg

Sterker nog, ik kocht dat ding toen iedereen nog riep ‘met een witte blijf je zitten’. Lekker uniek dacht ik. Een paar maanden later reed iedereen met een witte bolide rond…
@motoragent: Is een van deze ook echt van jou geweest, of gewoon een 106 Rallye? Omdat ik deze foto namelijk gemaakt heb :-) grt!
@Mielie: Hé Camiel! De rechter inderdaad ;)
Die i8 ziet er wel mooi uit
@western: jaa is hij zeker , de eigenaar @lordmcdonnell op instagram heeft een zeer mooi wagen park voor zijn leeftijd haha
Ik rij zelf een witte golf7 R, oké dan wel levend wit en geen bestelbusjeswit, zag recent wel een Hyundai Tucson met witte velgen. Dat ziet er toch wel gek uit.
Zat aan mijn budget en wit was geen meerprijs….
Wahahah lol mijn oude polo gebruikt in een artikel dat ik die nog weer zou zien staat nu op de sloop helaas
Die Alfa ziet er dik uit!!
Een witte auto met witte velgen vind ik wel mooi, maar het helemaal wit maken van dingen als de sierlijsten of grille vind ik niet mooi. Dat ziet eruit alsof de lokale spuiter geen afplaktape meer had en dus maar alles heeft meegespoten.
Een aantal jaren geleden zorgde de lancering van de Apple-producten (ipod, iphone en andere i don’t give a sh*t producten) toch al voor een enorme toename van witte wagens? Ben niet meteen kleurgebonden bij wagens. Sommige modellen staan het best in het zwart, andere in het wit, zilver of rood. Dit ongeacht het merk. Bijvoorbeeld: RS4 avant in het rood, Porsche GT3 in het wit, Maser Quattroporte in het zwart, …
Leuk, de PVV-look. Hoort officieel met een grijs golvend dak.
Lelijk als alles wit is. Beetje contrast staat beter!
Ik vind het wel wat hebben. Mits! Ze brandschoon zijn.
Nog beter… grijs op grijs, toch @willeme ;)
Mag hopen van niet. Doet zeer aan m’n ogen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).