Zijn wij nou gek….

Auteur: , 47 Reacties

...of is dit gecamoufleerde 'Ferrari LMP1-prototype' gewoon een vrij beroerde photoshop met een wrapje op basis van deze spot?

Hmm....

Bij de geruchten omtrent de terugkeer van Ferrari op de hoogste trede van de autosport lijkt het wensdenken de overhand te krijgen. Een Italiaanse CEO roept eens wat (zoals hij wel vaker doet zonder dat dit een gevolg krijgt), een Australische toekomstige Porsche-piloot twittert wat, en opeens hebben we de poppen aan het dansen.

Een Italiaans blad lijkt mee te willen surfen op de hype-golf rond Ferrari op Le Mans, met dit artikel. Of is het allemaal bonafide en ziet ondergetekende niet wat er zich pal voor zijn ogen afspeelt? Er werd onlangs wel een LaFerrari op Fiorano gefilmd waar een apart geluid uit kwam..47 reacties

Zeker geen LMP1 (zie ontbreken van rugvin en dergelijke). Misschien een nieuwe LaFerXX?
@StijnB: Deze auto lijkt voor geen meter op een LMP1, want het is niets meer of minder dan een verlengde LaFerrari met roof scoop, maar dat wil niet zeggen dat dit gevaarte niet voor de ontwikkeling van de LMP1 auto gebruikt kan worden. Betrouwbaarheid van de motor en de motorprestaties in het algemeen kun je evengoed testen met een andere auto die ongeveer hetzelfde weegt en hetzelfde aan downforce creëert
“beroerde photoshop” is wel wat ver gezocht.
Die roofscope……..
@JamesBond007: O, is die om te kijken? Meestal zijn dat soort aanbouwdelen bedoeld om een luchtje te scheppen…
@benzinehoofd:
Haha weet ik veel hoe zo’n ding heet. Geweldige opmerking trouwens
@benzinehoofd: Periscope up!
Die achterspoiler hangt er zomaar op half 11 bij zo te zien.. Of het is een slechte photoshop want deze spoiler zal zo weinig downforce genereren
Het perspectief van de achtervleugel verraadt wel direct dat het geen echte foto is.
En ik heb zo het vermoeden dat dat rare geluid de V6 turbo voor de F1 was.
@bastiaangt: I call bullshit, vleugel zit gewoon in de lijn van het perspectief, het lijkt alleen maar zo door de kromme onderkant.

De boven vleugel is voor downforce, de onder vleugel is om de stroom vanaf het dak te beïnvloeden.
@sketcher: Leg maar eens een pen of liniaal langs de luchthappers in de voorbumper en ook langs de eindpunten van de achterspoiler: ze komen boven de auto niet samen tot 1 punt: niet goed in perspectief dus. ;-)
@bastiaangt: dat heb ik eens gedaan (in photoshop weliswaar) en hoewel het punt heel ver weg ligt komen ze gewoon samen.

Niet dat ik me niet zou kunnen vergissen maar ik werk elke dag met het perspectief en volgens mij klopt het hier gewoon. Dat betekend natuurlijk niet dat het geen photoshop zou kunnen zijn. De kwaliteit van de foto is te laag om daar iets zinnigs over te zeggen.
maserati broertje, zoals de MC12 :D zag er ook extremer uit dan de Enzo
Als antwoord op jullie vraag in de titel: “Ja”

Als antwoord op het eigenlijke artikel: het lijkt meer op een LFXX dan op een LMP1. De ‘greenhouse’ (cabine) is van andere afmetingen en vorm dan de reglementen voorschrijven, er mist een schutting (vin) achterop de auto, de spoiler staat wel erg op standje ‘luchtweerstand’ en een LMP1 gebaseerd op een straatauto? Die dingen zijn tegenwoordig meer een F1 met een dak erop, dus dit zie ik ook niet op deze manier gebeuren.
@Vincegail: Enkel tegenwoordig ja?
@Vincegail: ook de splitter is niet volgens de regels van de fia wec en de luchtinlaat aan de zijkant van de auto is te ver naar achteren geplaatst
Ik geloof er niks van! Is gewoon een soort FXX model van de LaFerrari
Dat is toch gewoon die gemheime test van ferrari voor hun V6 motor in de F1? Check de bovenste luchthapper..
Wat het ook mag zijn maakt mij niet uit maar het ziet er wel goed uit
Ik denk een Shooting Brake variant. Die ‘luchthapper’ is de shopping shute. Gejat van de Modus.
@E34M5Touring: sb? dan moet de spoiler de achterbak voorstellen zeker
@marikoelolo: Jij snapt em.
Omdat testen in de F1 verboden is buiten officiële testdagen om, en het nu wel extra aantrekkelijk is om te testen vanwege de nieuwe motor, zou het mij niet verbazen als dit inderdaad een special voor de F1 motor.
Dit is dezelfde als in het filmpje, maar dan met een spoiler achterop.
@awesome: Volgens mij heb je gelijk. Het is sowieso geen LMP1.
Als fotograaf en journalist zijnde eet ik mijn schoenen op als dit een photoshop is… Wellicht een GT-auto van Ferrari op basis van de LaFerrari of inderdaad een FXX-achtige conversie van hun supercar.
Lijkt me geen photoshop, ten eerste ziet de foto er erg realistisch uit maar op de site staat ook een tweede foto vanuit een ander perspectief. Er moet dus wel heel veel tijd aan zijn besteed als het en photoshop is.
Ik dacht photoshop, maar hier staan 3 foto’s…
http://www.gtspirit.com/2014/01/04/ferrari-lmp1-prototype-uncovered-during-testing/
Ben benieuwd, want lijkt me misschien eerder een mule voor de F1 motor. Er ontbreekt teveel om als LMP1 auto door het leven te gaan….
Vooral dankzij die derde foto denk ik ook dat dit geen photoshop is, LMP1 lijkt me niet waarschijnlijk gezien de V6 niet bepaald een LMP1 motor is, waarschijnlijk extra testen voor de V6 turbo F1 motor, en de enkele centrale uitlaat duid toch wel het meeste op deze Turbo V6
@dinobreezy: Juist wel. Met de Le Mans regels die vanaf 2014 gelden, is het mogelijk om met een licht aangepaste F1-motor (uiteraard alleen de nieuwe V6 Turbo’s) in de LMP1-klasse mee te doen
@Edge: Oh dan moet ik me duidelijk eens wat meer gaan verdiepen in de nieuwe regels voor Le Mans ;)
Of misschien een nieuwe GT+ auto voor 2016.
De XX varianten leken nog op het origineel. En die zijn toch ook om te testen dus waarom een wrap? Ik hoop testen voor lemans, maar ook het F1 motorverhaal klinkt aannemelijk.
er staan meerdere foto’s van meerdere hoeken op het internet. ik zeg Update waardig!
Dit is de vinger van Ferrari naar het F1 testverbod.
Het moge duidelijk zijn dat dit absoluut geen photoshop is. Degene die dat denkt, moet die foto’s nog maar eens bekijken als hij/zij weer nuchter is. Als je het filmpje van die ‘rare’ LaFerrari namelijk pauzeert en naar de auto kijkt, zie je dat het gewoon deze spot minus de langere lip op de voorbumper en minus de achtervleugel is.
Deze auto is overduidelijk een manier waarop Ferrari hun F1 motor buiten het F1-testverbod kan ontwikkelen. Of het tegelijkertijd ook iets te maken heeft met de mogelijke Le Mans-plannen durf ik niet te zeggen, maar het staat vast dat ze op deze manier in ieder geval het F1-testverbod legaal omzeilen en daarmee onder andere aan de betrouwbaarheid van de motor kunnen werken zonder dat ze F1-testkilometers inleveren.
Bronnen bij Radio Le Mans melden dat dit waarschijnlijk een prototype is voor de nieuwe GT+ categorie; eenzelfde idee als GT2/GT3 maar dan met hypercars als basis. Ben benieuwd!
Maar! Autosport (meestal zeer goed ingelicht) meld wat anders.
De ‘LaFerrari waar een raar geluid uit kwam’ is dezelfde als deze. Het gaat hier NIET om de V6 formule 1 motor van volgend jaar maar een test met een turbo V8 voor Le Mans. Nu heeft Ferrari het aerodynamisch pakket voor het prototype verandert (spoilers etc) en weer getest, deze keer op Mugello. Let op, het is alleen maar een test prototype, er is dus nog niks zeker over een terugkeer van Ferrari op Le Mans.
Rossi in een Ferrari??
@lacker: als je valentino bedoeld. Zou me niks verbazen. Die heeft al zoveel tests gedaan voor ze en ook zeker niet langzaam rond gegaan. Dacht toen des tijds een 0.6 seconde van het record van shumi op mugello. Zo’n figuur als rossi is altijd mooi om te zien rijden
@nickelb: Ja, die bedoel ik zeker! En ik zou het echt fantastisch vinden als hij het zou gaan doen. Dat is toch groot nieuws!
De complete serie foto’s staat al een paar dagen bij o.a. GTSpirit online, gemerkt met de naam van de fotograaf.
http://www.gtspirit.com/2014/01/04/ferrari-lmp1-prototype-uncovered-during-testing/
https://www.facebook.com/fcarphoto
“Francesco Carlo Photography – January 4
My pictures of the Ferrari LMP1 prototype are spreading over the web,so it’s time to share them with you.The other photos (firtstly published by the italian magazine Autosprint) don’t have my watermark.”

Ik vind het een gek idee dat “wij” @sir_smokalot op grond van 1 berichtje gaan speculeren over photoshops.
Dit lijkt mij meer op een photoshop van de P4/5 Competizione.

Zie: http://www.autojunk.nl/2013/05/ferrari-p45-competizione
Lijkt me wel een mule voor een racewagen op basis van de ‘La’. Zelfde soort downforce en de mogelijkheid de aandrijving en wielophanging te testen voordat het echte chassis klaar is. Zou mooi zijn als ze er op Le Mans weer bij zouden zijn.
Mss een one-off voor een klant die van exclusief spul houdt?
Gewoon een photo-shop of iets om die nieuwe F1 motor mee te testen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).