Zo bespaar jij tijd en geld tijdens het autorijden

Branded content, 6 Reacties

Want we willen allemaal sneller naar huis.

Zo bespaar jij tijd en geld tijdens het autorijden

November. Een maand waarin je lekker met warme chocolademelk met een dekentje op de bank kan zitten. Helaas ook de maand die niet de leukste is voor de automobilist, tenzij je fan bent van stilstaan tussen de rest van Nederland. De elfde maand van het jaar is steevast de maand waarop automobilisten te maken krijgen met de meeste files. Het wordt vroeger donker, er zijn weinig mensen op vakantie en het regent bijna non-stop. Het zijn enkele belangrijke oorzaken voor de gevreesde november files.

Die files, daar kun je niet omheen. Nou ja, figuurlijk dan. Je zult immers naar je werk moeten rijden. Daadwerkelijk op een slimme manier om de file heenrijden is wel een optie met TomTom Traffic. Een slim algoritme kijkt veel verder vooruit dan jij ooit zou kunnen. Het algoritme is constant bezig met berekenen welke route het slimste is om te rijden. Wanneer het systeem ziet dat jij met jouw route een zware opstopping nadert krijg je, indien mogelijk, tijdig een alternatieve route voorgeschoteld.

In plaats van achteraan aan te sluiten in de file, stuurt TomTom Traffic je naar een betere route. Volgens de data van deze specialisten in navigatiesystemen- en diensten boek je elke keer dat er een alternatieve route wordt aangeboden gemiddeld 3 minuten tijdswinst. Er kunnen ook meerdere alternatieve routes binnen 1 rit worden aangeboden. Een kleine winst voor de individuele automobilist, maar jaarlijks komt dat neer op 2,5 miljoen minuten tijdswinst voor Nederland.

Je bespaart niet alleen kostbare tijd, het is ook nog eens beter voor je portemonnee. Het is daarnaast een logisch gevolg dat je minder uitstoot op het moment dat je minder vaak hoeft op te trekken en te remmen. Goede doorstroming heeft dus veel voordelen. Telkens afremmen en weer optrekken in de file is immers funest voor het brandstofverbruik. En leuk is het meestal ook niet, wel vermoeiend. Overigens ook voor je auto, filerijden veroorzaakt ook nog eens meer slijtage. Kortom: maak autorijden weer leuker met TomTom Traffic. Door met een alternatieve route een opstopping te vermijden ben je actief bezig met autorijden. En dat is altijd leuker dan stilstaan.

TomTom Traffic komt met een aantal producten van het merk. Klik hier om de beste toestellen met deze dienst te bekijken.

Nu tijdens de week van Black Friday koop je bijvoorbeeld de GO Essential 5” met 30% korting! Klik hier om dit product te bekijken.6 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Waze doet dit toch al een tijdje?
@dhrschaaphok:
Er is een belangrijke reden om Tomtom boven Waze of Google maps te verkiezen. Die reden vind je in de privacy voorwaarden. Ik ben zo gek om die te lezen. Daaruit blijkt dat Tomtom er een stuk nettere praktijken op nahoudt, dan de competitie.
Zelfs al zou Tomtom wat minder goed presteren, dan nog vind ik Tomtom een betere keuze.
Normaal gesproken geef ik geen aandacht / laat staan een reactie op ” Branded Content “. Maar in dit geval… Ik zie Tomtom (inmiddels) echt als een underdog. Die wat steun kan gebruiken. Iedereen roept “Waze!” “Google!” (zelfde bedrijf). Maar je betaalt met iets waarvan je de waarde niet kent (aan een partij die dat juist heel goed weet). En daarbij houd je een ongezond grote marktpartij in het zadel.
@cartype: iedereen heeft het over Waze, maar wat een K * T systeem is dat. Routes met 20 drempels, een richtingsverkeer en geregeld dwars door woonwijken. Nee voor mij geen waze meer voor die paar minuten.
Nooit meer een TomTom

Het begon mooi met een 30% op de laatste Tomtom met simkaart (ik had de oude 5000 met simkart die kapot ging na 5 jaar).

Theoretisch, een droom, 6 inch tomtom met ingebouwde simkaart die je nooit moet aansluiten met je telefoon, wifi voor de updates en gratis updates, de topmodel van Tomtom was dat. Het toestel is direct via de website van Tomtom zelf verkocht met een 30% korting.

Het begon slecht, ik eentje kreeg met een al een maand afgelopen abonnement ??? maar plotseling na mijn bericht naar tomtom werd het opeens in orde. Tomtom heeft mij nooit uitgelegd waarom.

Deze tomtom werkt zo slecht dat ik nu google map ben gaan gebruiken, dat ding staat nu te koop op de website voor 379 ##### euros! Hoe vaak heeft dat ding gezorgd dat ik veel te veel tijd kwijt ben? Heeft een paar keer bijna mijn vakantie gekost, toen na heel veel tijd, ik achter kwam dat de ‘’roadtrips niet werke (automatisch upload evenmin).

My drive (connectie tussen het cloud en het toestel) werkt nóóit, altijd offline, verbinding met de infotrafic is zo traag, je bent al in een file beland wanneer het werkt (als het werkt), het zit altijd vol lags dus je weet niet of je hebt het juiste icoontje heeft geselecteerd of ingetoetst correct is (fijn als je haast hebt).

En het keertje in Italie, ik doe de update via wifi (cool functie) nooit meer een computer nodig, maar na 2 uur de download van een 8 giga map, valt het uit, fout melding ‘’geen mappen meer’’, fijn hoor in een onbekend land. Gelukkig deed de oude nog een beetje (was als back-up).

Mijn ervaring met de laatste Tomtom is erg slecht, niet betrouwbaar en maakt vooral zijn mooie beloftes niet waar, met mijn tomtom ga ik nooit gerust de weg op en ben altijd bang dat iets gebeurt. Gek want de oude 5100 werke perfect…
Wie gaat er nu op vakantie een 8 GB grote map downloaden, dat is zeer onhandig en onverstandig en kun je beter voor die tijd doen zodat je geen problemen onderweg hebt. Waarschijnlijk had je gewoon onvoldoende vrije ruimte op het apparaat en had je ruimte vrij moeten maken of minder Gb erop moeten zetten. Ik heb zelf een Tomtom 5200 (na een TT 5100), het updaten gaat nu veel sneller via wifi (wel niet alles tegelijk doen) en heb dankzij de na elke update bijgewerkte flitspaal- en trajectcontrole meldingen erop al heel wat boetes en erger bespaart, waardoor het apparaat zich allang heeft terug verdient en je rijdt veel relaxter.
vanochtend een traject kreeg ik een alternatieve route om 5 minuten te besparen op een traject van 30 km, het was druk.

Van 5 minuten besparen naar 40 minuten extra, een reis van 1.30 uur voor 30km, als het druk is is er geen wonder. Ik werd door B wegetjes geleid waar ik een paar keer zo een 10 minuten vertraging kreeg bij stoplichten etc… bha

Er was voldoende ruimt, toestel was nieuw en de wow effect was er nog. Maar dat doe ik inderdaad ooit meer zo een update op reis.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).