Zo doen de Nederlandse dames het tot nu toe in de W Series

Auteur: , 25 Reacties

Lekker bezig of is het niveau om te huilen?

Zo doen de Nederlandse dames het tot nu toe in de W Series

Vorig jaar werd bekend dat er een raceklasse exclusief voor vrouwen gaat komen. De zogenaamde W Series. Op de shortlist stonden enkele Nederlandse dames, namelijk Stéphane Kox (25), Beitske Visser (23), Milou Mets (28) en Shirley van der Lof (32). Ze waren onderdeel van een nog grotere lijst met in totaal 55 potentiële deelnemers aan de W Series.

Onder leiding van juryleden David Coulthard, Alex Wurz, Lyn St James en Dave Ryan gingen de vrouwelijke coureurs de afgelopen periode door een selectie. Er werd onder meer gekeken naar talent, uithoudingsvermogen en kwaliteiten tijdens een driedaagse test. De jury heeft besloten afscheid te nemen van 27 deelnemers.

Het goede nieuws is dat álle Nederlandse dames nog in de race zijn voor een stoeltje. Er zijn nog 28 kandidaten over. Het overgebleven groepje mag zich opmaken voor de volgende selectieprocedure, een vierdaagse test met een W Series Tatuus F318 Formula 3 auto. Eind maart zullen de testdagen plaatsvinden.

De overblijvers naar aanleiding van die test krijgen vervolgens een stoeltje voor het eerste seizoen van de W Series. Het vrouwelijke kampioenschap is onderdeel van het DTM programma. Van mei tot en met augustus zullen races worden verreden in Duitsland, België, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. De lijst met overgebleven kandidaten check je hieronder.

Sarah Bovy, Belgium
Jamie Chadwick, UK
Sabre Cook, USA
Natalie Decker, USA
Marta Garcia, Spain
Megan Gilkes, Canada
Grace Gui, China
Esmee Hawkey, UK
Jessica Hawkins, UK
Shea Holbrook, USA
Francesca Linossi, Italy
Vivien Keszthelyi, Hungary
Emma Kimilainen, Finland
Natalia Kowalska, Poland
Stephane Kox, The Netherlands
Miki Koyama, Japan
Milou Mets, The Netherlands
Sarah Moore, UK
Tasmin Pepper, South Africa
Vicky Piria, Italy
Alice Powell, UK
Gosia Rdest, Poland
Naomi Schiff, Belgium
Shirley Van Der Lof, The Netherlands
Beitske Visser, The Netherlands
Alexandra Whitley, Australia
Fabienne Wohlwend, Liechtenstein
Caitlin Wood, Australian

Met dank aan Willem voor de tip!25 reacties

Met 4 dames op de lijst is Nederland in ieder geval goed vertegenwoordigd!
In mijn vorige baan nog gewerkt met Sarah Bovy, paar keer wezen kijken bij haar, goede ouwe tijd!

Anyway: Stéphane Kox, rijdt ws beter dan de gemiddelde autoblogger en ook nog eens mega knap koppie, pwoahh!!
@ghost: zeker een schone dame.
@ghost: Die wil ik best wel bedienen met een smeerbeurt
@ghost:

Helaas voor haar bestaat de tegenstand in de autosport niet uit autobloggers, maar coureurs. En je moet een helm op. Dus dat koppie, daar zie je niets van.
@offroad: no shit Sherlock !
Even gekeken, zijn nog behoorlijk vrouwelijke vrouwen ook!
Ik voorspel dat de donkere mevrouw en degene met de knapste gezichtjes geselecteerd gaan worden. Het zal de organisatie van dit circus waarschijnlijk worst zijn wie er een paar tienden sneller is dan de ander.
@riddertevoet: Het zal de organisatie zeker een Wurz zijn
@breinstein: Als jij van huis bent komt de “melkman” langs… wseries.com/meet-the-melkman/
@riddertevoet: namen? Just for research……
@riddertevoet:

Dan is België in ieder geval vertegenwoordigd.
Zou soort van sympathiek van Autoblog zijn om ook iets te schrijven over de Belgische deelneemsters, dat kost net nix en zo.
@desjonnies: dat kost extra letters, die ten koste gaan van max verstappen. Daarnaast had die ook best als tag gekunt, er zit immers het woord F3 in…
@desjonnies: Mooi hè, dat chauvinisme. Enkel de link naar MV33 is er niet, beetje jammer..
@desjonnies: agree. Wel zo netjes tegenover onze Vlaamse vrinden
Als vrouwen snel genoeg waren hadden teambazen 0 problemen deze een stoeltje aan te bieden. Rondetijden liegen niet. Net als vrouwen voetbal etc. Je kunt het pushen zoveel je wilt, lijkt toch geen hond naar…
Mode poppetjes ..

Hoe meer sponsors er op die borsten passen des te rendabeler het wordt ..
@lincoln: Is er geen lingerie merk wat hiermee uit de voeten kan? Als Max een lederhozenprintje op z’n overall kan hebben, kunnen deze dames ook wel een Victoria secret printje op hun overall doen.
@dutchdriftking:

Spitspoezen .. maar dan met een gesponsorde burka ..
Voor de vrouwen zijn er toch gewoon de WC Series? 🤔
In ieder geval goed om te zien dat Carmen Jorda er niet bij zit. Die kwam schijnbaar niet eens opdagen, waarschijnlijk geschrokken van het niveau van de concurrentie. Het zou ook wel pijnlijk zijn geworden als je je uitspreekt voor vrouwen in de autosport en niet door de selectie van een ladies only raceklasse komt
Dit is echt zo’n kansloos concept. Ik waardeer het dat deze mensen zich inzetten om vrouwen een platform te bieden in de autosport, maar er is gewoon zo enorm veel mis met deze W-Series. Van een competitie die niet representatief is tot deelnemers die veel te oud zijn om ooit nog een stap hogerop te maken, links en rechts klopt er van alles niet met deze serie.

Ik had dan ook veel liever gezien dat er een soort juniorenprogramma kwam zoals dat van de echte F1 teams. Een W-Team zou dan geen directe banden met een F1 team hebben, maar kan wel zorgen voor professionele en vooral financiële ondersteuning voor dames met talent. Neem zo’n Sofia Flörsch. Als je rekening houdt met het feit dat ze races heeft laten schieten om haar school af te maken en al sinds de Ginetta Juniors moeite heeft met het vinden van geldschieters, doet zij het gewoon meer dan prima. Zo iemand zou met de juiste begeleiding en financiële steun veel beter kunnen dan ze nu laat zien.
In wat voor auto’s gaan de dames uberhaupt rijden straks?
@donvliet:

Formule 3.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).