Zo kennen we de ZOE niet

Auteur: , 12 Reacties

Renault begeeft zich op glad ijs.

Zo kennen we ZOE niet

De Fransozen doen tot nu toe goede zaken met de ZOE. Ze wisten namelijk al 200.000 exemplaren van het kekke autootje aan de man vrouw te brengen. Hoewel je met de ZOE waar voor je geld hebt, is het geen auto voor snelheidsduivels. De ZOE die we hier zien is dat wel. Deze is namelijk speciaal gebouwd voor ijsracen in de Franse Andros Trophy.

Om te beginnen is de auto voorzien van twee elektromotoren, voor iedere as een. Deze zijn goed voor 250 kW oftewel 335 pk. De grotere remmen zijn daarom geen overbodige luxe. Ondanks de extra motor is het gewicht met bijna 400 kg teruggebracht. De wijzer van de weegschaal staat nu op 1.030 kg. De auto is nog ietsje korter geworden (88 mm) en flink breder. Een rolkooi en een racelivery mogen natuurlijk niet ontbreken.

Zo kennen we ZOE niet2

Kou en accu’s staan overigens niet bekend als een bijzonder goede combinatie. Desalniettemin hebben ze bij de Andros Trophy besloten alles elektrisch te maken. Omdat iedereen dus in hetzelfde schuitje zit zal de ZOE geen competitief nadeel ondervinden van het feit dat de auto elektrisch is.

De rappe ZOE zal volgens weekend voor het eerst in actie komen in Val-Thorens. Lekker scheuren over sneeuw en ijs met 335 pk in een klein autootje: veel leuker dan dit gaat elektrisch rijden toch niet worden?12 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mag ik er eentje met kentekenplaat en beide motoren op de achteras?
Ik vind zo’n ZOE normaal niet echt een oogappel naar in deze uitvoering vind ik ‘m best te pruimen!
Snap de motul reclame niet meteen? Val-thorens! Geweldige herrineringen aan
@tortuga: transmissieolie?
@tjorque: mijn reactie was eerder sarcastisch naar elecktrisch rijden aangezien er minimale olie nodig is om delen te smeren zelfs in elektromotoren… heb misschien stuk gemist maar elektrische wagens hebben geen versnellingen??
@tortuga: Porsche Taycan wel, een standaard Zoe niet idd
@tortuga: er zitten toch dikwijls nog tandwielen tussen de motor en de wielen dacht ik.
@tortuga: en dan bedoel ik een vaste overbrenging om het hoge toerental van de elektromotor wat naar beneden te brengen
Binnenkort verlaagsetjes, rocketbunny kit etc voor de Zoe? Ik vind hem er in deze vorm goed uitzien
@rammillius: dimma!
De Andos Trophy was vroeger nog wel eens te volgen op Eurosport. Altijd spektakel met grote namen en fors uitgebouwde auto’s. Volgens mij deed Alain Prost nog een paar jaar mee.
@rickthestig: Alain Prost zeker weten. Ook Olivier Panis heeft dag lang gedaan. Eigenlijk deden de meeste Franse coureurs dit in de wintermaanden. Af en toe zaten er ook wat verdaalde buitenlanders tussen, en uiteraard ook wel wat Rallyrijders.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).