Mijauw! Is dit de verse Jaguar F-Type?

Auteur: , 25 Reacties

Met nieuw elan gaat de roofkat binnenkort beginnen aan zijn tweede leven.

rood

Zes jaar geleden deed Jaguar ons spinnen van genoegen door de lancering van de F-Type. De F-type nam min of meer de plaats in van de XK in het gamma van Jaguar, maar het is eigenlijk een heel andere auto. Waar de XK toch vooral een sjieke GT was, is de F-type een pure sportieve tweezitter. Dat Jaguar trots is op de auto blijkt wel uit de naam. Eindelijk, decennia na dato, durfde het merk het aan om een auto officieel te betitelen als de spirituele opvolger van de legendarische E-type. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen, want nomen est immers omen.

wit

In het vleesch stelde de Jaaaag allerminst teleur. Toen @wouter op pad ging met de roadster bleek deze uitstekend in staat om rotondes te nemen (rijtest). Later gingen we natuurlijk ook nog een blokje om met de coupé en de SVR. Zo klinisch precies als een 911 is de F-type misschien niet, maar dat compenseert de Jag met een fijne balans, een gezonde dosis karakter en een geweldige soundtrack. Hoewel dat laatste misschien wat minder geldt als je kiest voor de later geïntroduceerde vierpitter.

Enfin, een prima alternatief voor de concurrentie dus deze roofkat, maar het is inmiddels wel een beetje een oude kater geworden. Tijd voor een verjongingskuurtje dus. Onlangs schreven we al wat we in technische zin verwachten van de aankomende facelift, maar vandaag kunnen we je ook een aantal plaatjes tonen. Deze zijn het web op gelekt via de onvolprezen sociale media en op basis van de info die aan ons gelekt is door mannen (m/v) in regenjassen vermoeden we dat ze the real deal zijn.

grijs

Op de plaatjes zien we een F-type die vooral aan de voorkant flink aangepakt lijkt te zijn. Hier vinden we een scherp gesneden snuit terug, die een familiegelijkenis toont met vooral de XE, XF en F-pace. Not bad. Aan de achterkant vallen nieuwe achterlichtunits in het oog met een kek LED-patroontje. De wijzigingen op zich lijken ons op het eerste gezicht goed geslaagd, het is alleen even afwachten of het geheel ook ‘klopt’ in het echt. Als alles volgens plan verloopt, trekt Jaguar zelf aanstaande maandag officieel het doek van de gelifte F-type.25 reacties

De voorkant is wel flink strakgetrokken. Nu nog hopen op een 5.0SC RWD en handbak.
@kennone: … want anders koop je er geen?
@vaakbenjetebang: ik sla hem anders idd over.
@kennone: het is sws een 5.0 heb hem al horen rijden op de ring. Handbak weet ik niet..
@carsofnl: beste man die de motorinhoud kan achterhalen op basis van het geluid
@poeperman: het zou ook de V8 uit de M5 van BMW kunnen zijn, want die ging uiteindelijk de 5.0SC vervangen toch?
@poeperman: vanaf de 5.0L hoor je heel zachtjes een petrolhead in de bosjes huilen van geluk. Sommigen kunnen het ook al horen bij een 4.0.
Lekkere auto. Doe maar. En als het de XK moet zijn, vind ik het ook prima.
Wat een luie photoshop. … Wacht, deze zijn (waarschijnlijk) officieel??
De nieuwe Audi Ftype?
Mwoah…
Geen verbetering. Vooral neus van de sedan er op plakken naar mijn mening..
Dat ze zo weinig met de achterkant hebben gedaan verbaasd mij niks. Ziet er 6 jaar later nog erg fris uit!
Lijken wel de koplampen van een Model X.
Gelukkig is het karakter van de F-Type behouden vwb het uiterlijk. En ik neem aan ook het innerlijk. Want tjongejonge, wat reed en klonk dat lekker!
Mag dit frontje ook op de E-Pace facelift? Kwam er laatst eentje tegen en mooi was ie niet. Terwijl het concept van een kleine Jaguar SUV niet verkeerd is.
@720s: heel gek dat ze die zo’n lelijke neus hebben gegeven idd.
Erg benieuwd hoe deze gaat worden. Ik vind de huidige nog altijd prachtig. Op het eerste gezicht lijkt het met deze facelift wel goed te komen. Maar eerlijk gezegd had de oude qua looks nog jaren mee gekund in mijn ogen.
Geen booskijkers nodig
Vette bak zo
Als ik dit zie is het geen verbetering en dat is ook moeilijk want de F is 1 van de mooiste moderne wagens.
Niet mooi, snuit komt veel te zwaar en te lomp over, dan was de vorige mooier
Ik zag een gecamoufleerd exemplaar toevallig vrijdag hier voorbij rijden. Te laat om foto’s te maken en alleen vluchtig kunnen bekijken maar voorkant leek hier sterk op dus lijkt me legitiem.

Ziet er strak uit, verliest wel iets aan karakter maar ík vind hem wel weer zeer fraai.
Vind de facelift geen verbetering
Beetje generieke neus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).