Zo voorkom je dat je teveel betaalt voor een autoverzekering

Branded content, 35 Reacties

Het is een verplichte kostenpost bij het hebben van een auto: de verzekering.

Golf GTI

Letterlijk iedere autoverzekering is anders. Dit heeft namelijk te maken met een aantal factoren. Waar je woont, wat voor auto het is, hoeveel schadevrije jaren je hebt, het vermogen van de auto en ga zo maar door. Door zelf slim te zijn kun je een goedkope autoverzekering realiseren. De Premie Alert van Allsecur helpt je een handje op weg.

De Premie Alert van Allsecur ontvang je wanneer je auto zes jaar of ouder is. Naarmate de auto ouder wordt daalt de dagwaarde. Veel verzekerden hebben het voertuig maximaal verzekerd, maar bij een oudere auto is dit financieel niet altijd interessant meer. Met de Premie Alert krijg je een seintje en kun je simpelweg je verzekering met een paar muisklikken wijzigen naar een Beperkt Casco autoverzekering of een WA-verzekering. In sommige gevallen ben je jaarlijks honderden euro’s(!) goedkoper uit.

Waarom het slim is om je verzekering te wijzigen
Veel automobilisten betalen een hoge premie, terwijl de auto inmiddels een lagere dagwaarde heeft. Als bij een ongeluk blijkt dat de schade aan een voertuig hoger is dan de dagwaarde, dan keert de verzekeraar slechts de dagwaarde uit. In dat geval ben je dus beter uit met een lagere dekking. Uit onderzoek van Allsecur en Team Vier blijkt dat naar schatting zo’n 2,4 miljoen auto’s in Nederland oververzekerd zijn. Tel je dit op in euro’s dan betaalt men jaarlijks 460 miljoen euro teveel.

Allsecur adviseert auto’s tot en met 5 jaar volledig casco te verzekeren. Auto’s tot en met 9 jaar oud kunnen volgens de verzekeraar het beste een Beperkt Casco autoverzekering afsluiten en auto’s ouder dan 10 jaar een WA-verzekering. Het onderzoek wijst uit dat vooral de ouderen hun voertuig hebben oververzekerd. Het gaat om 38 procent van de 65 plussers. Bij verzekerden in de leeftijd van 35 tot en met 64 jaar gaat het om 34 procent en bij verzekerden in de leeftijd van 18 tot en met 34 jaar gaat het ‘slechts’ om 25 procent waarbij de auto is oververzekerd.

Wie een Volkswagen Polo van zeven jaar oud in het bezit heeft, 35 jaar oud is, in Amersfoort woont en de vierwieler verzekert met volledig casco is jaarlijks zo’n 725 euro kwijt. Door de auto met een Beperkt Casco te verzekeren, wat gezien de leeftijd van de auto beter past, bespaart men jaarlijks ruim 240 euro. De Premie Alert van Allsecur is dus een handige hulp om een dekking te realiseren die past bij de leeftijd van de auto. Eenvoudig en snel een autoverzekering afsluiten doe je op Allsecur.nl.35 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Sinds ik Roemeense kentekenplaten heb bespaar ik niet alleen op verzekering ..
Maar ook op wegenbelasting en verkeersovertredingen ..
En af en toe tank ik ook gratis ..
@lincoln: Een rasechte Nederlander dus. Besparen waar mogelijk .. oh wacht ..
@lincoln: tis uberhaupt belachelijk, ik betaal voor mn Range Rover van 15 jaar oud verdomme 43euro per maand WA. En dat met 12 schadevrije jaren. Compleet belachelijke monopoly hebben die verzekeringen.
@dutchneon: w00t ik betaal 30€ voor mn 15 jarige 206… met 5 jaren schadevrij…
@dutchneon: ik betaal voor Mn polo van 26 jaar oud en 1 schadevrij jaar €40 euro per maand
@lincoln: je vergeet de APK nog!
Wat een moeilijk gedoe allemaal.

Stap 1: verkoop je auto

Opgelost.
@Jochempie: haha, je maakt het jezelf moeilijk juist want je raakt verstrikt in het web van NS!
@bmwfreak038: Nee joh, je word lekker comfortabel aangereden op de fiets :)
Heb toevallig vorige week een andere auto gekocht en daarvoor ook nieuwe verzekering afgesloten. Gedaan via Independer en kreeg daar ook nog een extra’tje; vergoeding eigen risico zorg. Van Allsecur naar FBTO en betaal minder. Prima deal.
Schrijf er volgende keer even ADVERTORIAL bij aub.
@eetvlagetmoney: Note to self: “Beter lezen voordat je je waffel open trekt”
@eetvlagetmoney: “Oke, ga ik doen, thnx”
@eetvlagetmoney: nah, op zich heb je wel gelijk. Want ‘adv.’ wel wel erg mager is om aan te duiden dat het om een advertentie gaat, zou ook advies kunnen betekenen, zeker in dit geval. AB zou het wat dat betreft best volledig uit mogen schrijven om misleiding to voorkomen…
@eetvlagetmoney:
Hoor je ook stemmen?
@desjonnies: Dat niet alleen, ik zie ook mensen die er niet zijn. ;)
@eetvlagetmoney: wel gezellig ben je nooit alleen😂
Wat is dit nu voor vreemde uitleg. Je betaalt premie omdat je die €1k-€100k niet wil ophoesten als je je auto kort rijdt of beschadigd. Sommige mensen zullen een nieuwe auto van 25k alleen WA verzekeren anderen zullen zelfs een oud wagentje van 3k full risk verzekeren omdat ze 1k schade niet zomaar ophoesten.
De grootste tip is eigenlijk: alleen WA+ verzekeren tenzij je een extreem duur apparaat rijdt ten opzichte van je inkomen.
@defl8: En zo is het! Al heb je een auto van 10K gekocht, kan het lastig zijn als je deze kort rijd. Met een dagwaarde na enkele jaren van bijvoorbeeld 6K kun je dan in ieder geval nog iets fatsoenlijks kopen.. Wordt toch een ander verhaal voor velen als ze dan helemaal niks krijgen bij een WA(+beperkt casco) verzekering.
@defl8: Klopt. Leeftijd heeft niets te maken met wel of niet all-risk verzekeren. Mijn één jaar oude Peugeot 107 heb ik destijds WA verzekerd. Als ik hem stuk zou rijden had ik de volgende dag een nieuwe kunnen kopen met eigen spaargeld dus waarom verzekeren.

All-risk met veel schadevrije jaren is ook geen pretje als je schade rijdt. Tot €1500-€2500 kun je het beter zelf betalen gezien de premiestijging en het eigen risico dat je moet betalen.
https://www.geencentteveel.nl/autoverzekering/ zelfs mn vaste assurantiekantoor kon het niet goedkoper krijgen. Dat is pas echt besparen. Maar als je echte service wilt dan betaal je die paar euro meer per maand wel.
Ik word maandelijks gebeld door allerhande aanbieders die meteen beginnen te schreeuwen dat ik sowieso teveel betaal. En als ik dan zeg wat ik betaal zeggen ze allemaal, dat kan niet. Ja kan wel want dat betaal ik, afschrift zien? Ja meneer, daar kan ik niet in mee… Dus betaal ik ook niet sowieso teveel of wel? Dropstaven.
@e34m5touring:
Dat zijn dezelfde mensen die mij een paar jaar geleden vertelden dat ik een boerenlul was om de overwaarde van mijn huis er niet bij te lenen, zwaar in aandelen te beleggen en hun mijn geld te laten beheren, om zelf dan leuke dingen te kunnen doen.
Ik ben niet leuk!
Mijn vrouw weer wel dan en de kat is een schatje.
@desjonnies: Ja en die aanbieders zitten inmiddels in de schuldsanering. Zo vermoeiend die lui.
Mijn oude barrel heb ik al sinds aanschaf als WA verzekerd, daar heb ik geen alert voor nodig hoor.
@trustmeiamanengineer: totdat je ruit stuk is, vanaf wa zit dat er ook in. En kan bij sommige autos zelfs oplopen tot 1000 euro voor een nieuwe voorruit(espace enzv)
Gewoon mijn Dacia Logan MCV All Risk verzekerd via Dacia (dochter van BOVAG) voor € 45,- per maand met max. NoClaim.
Wat het interessant maakt is dat mijn auto verzekerd is tegen NIEUWWAARDE (géén aanschafwaarde, want dat kan met prijsverhogingen van het voertuig je duur komen te staan na een paar jaar), maar vooral, voor de polis geldt 5 (vijf!!) jaar volledige nieuwwaarde dekking bij totaal verlies. Dat heb ik nog niet gevonden bij andere maatschappijen. En, € 0.00 eigen risico!
@erik2907: Ze moeten zo’n Dacia ook wel een beetje interessant maken hé
@jordydeknecht: deze deal geldt ook voor het verzekeren van een Renault via de dealer, dus…..
@erik2907: het kan echt niet anders of jij verdient je geld met de verkoop van Dacia. Je bent echt net een reclamefolder hier op autoblog.
@lekbak: als het je stoort moet je gewoon mijn berichten overslaan, simpel toch?

Overigens, ik rij Dacia, ik verkoop ze niet. En om een beetje tegengewicht te geven als het gaat om automerken die hier geopenbaard worden, probeer ik gewoon ook Dacia en beetje in het licht te zetten tussen alle berichten over VW, BMW en Mercedes.
Ik betaal maar iets van €100 meer als die polo voor mijn paar maanden oude Focus RS, wel 16 schadevrije jaren dat scheelt uiteraard.
Ok, doei!
Ik werk als koerier, en kan mijn bus bijna nergens verzekeren. Ik betaal nu 120 per maand allrisk, met 18 schadevrije jaren, gaat helemaal nergens over. Helaas moeten de goeden onder de kwaden lijden, ik snap dat t een risicovol vak ik
@raymond1980:
Komt omdat je onder bedrijfsverzekering zit. Ook al ben je een eenmanszaak dan redeneren zij dat “elke mongool” er mee rijd en betaal je daar dus voor. En bestelbusjes maken meer kilometers in kortere tijd dus maken over het algemeen meer brokken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).