Zo zag je de Volkswagen Golf R nog niet eerder

Auteur: , 12 Reacties

De leukste Golf nog leuker gemaakt.

De Volkswagen Golf R is zeker met Akrapovic goodies een geweldige gooi-en-smijt auto. Helaas blijft er weinig smijten over als je weet dat de prijzen van zo’n aangeklede Golf inmiddels de 70 mille passeren. Wie zoveel geld voor een Volkswagen heeft betaald kan net zo goed meteen doorsparen voor de modificaties van APR.

De tuner heeft voor SEMA een Volkswagen Golf R omgetoverd tot een apparaat van formaat. De hatchback werd voorzien van een stage 3 motor upgrade en serieuze aanpassingen aan het chassis en de body van de auto. Normaal gesproken levert de Golf R af-fabriek 300 pk uit de 2.0 TFSI, maar APR peutert maar liefst 543 pk uit het blok. Daardoor legt de vierwielaangedreven Golf 1/4 mijl binnen 10 seconden af (het blijven Amerikanen). Volgens APR zit de Volkswagen 15 seconden sneller op 225 km/u in vergelijking met een standaard Golf R. Naast aanpassingen aan de ECU, kreeg de hatchback onder meer een nieuwe Borg Warner turbo, een nieuwe intercooler en een carbon intake.

Het uiterlijk laat zien dat de tuner sterk ge├»nspireerd is door de touring car. Ondanks zijn heftige voorkomen, is de Golf volgens APR straatlegaal. In elk geval in de Verenigde Staten. Bij de Nederlandse RDW is de kans aanwezig dat je naar de deur wordt verwezen met zo’n mega spoilert.

APR zegt dat je met deze Golf een baas bent op het circuit. Dat geloven we maar al te graag. De tuner is naar eigen zeggen meer dan een jaar bezig geweest met de Volkswagen, inclusief alle testen. APR, opgericht in 1997 en gespecialiseerd in VAG-auto’s, staat op dit moment met de brute Golf op SEMA in Las Vegas.12 reacties

Of je spaart het bedrag nog een keer en koopt een VW die 1 op 50 rijdt en eruit ziet als de doodskist van Wubbo Ockels
@gulli: is Wubbo Ockels dood, RIP Wubbo
@gulli: Wubbo was een leuke en intressante man, grappen maken over zijn lijk vind ik niet kies. Los van dat weet jij niet hoe de kist er uit heeft gezien dus je praat mest …
@autodrome: ik maak geen grappen over zijn lijk. Maar aangezien de man innovatie ademde en altijd bezig was om mooie nieuwe dingen uit te vinden kan ik me zomaar voorstellen dat iets dergelijks futuristisch als de XL1 een mooie inspiratiebron was geweest. Je zou het dus zelfs kunnen zien als een compliment.
Handig met afrekenen al die streepjes.
@janjansen: en om strepen mee te trekken.
goedemorgen, wat mij steeds meer opvalt is de buitenproportionele aandacht voor duitse auto’s of er geen andere zijn. Met name BMW heeft de absolute voorkeur van de redactie. Vandaag 1 november worden er 10 artikelen gewijd aan duitse wagens op een totaal van 15. Waarom is dat? Zo bijzonder zijn ze nu ook weer niet.
@edhageman: dat komt doordat de Japanners weinig leuks doen op ons continent. Ja er zijn mensen die aandacht voor een Yaris, hoe snel dan ook, boeiend vinden. Ik ben daar niet een van.
Jon Olsson, kijk je mee?
Die R in het deurpaneel is wel heel leuk gedaan!
Gaaf apparaat. Stormtrooper.
Ben absoluut geen Golf fanaat, maar deze wil ik wel!
Misschien de dakspoiler eraf. Hebben ze liever op de keuring en het is mooier.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).