Zo zie je de nieuwe BMW 1 Serie straks in Nederland

Auteur: , 71 Reacties

Vergeet de gelikte uitvoeringen. Jij en ik weten hoe de gemiddelde Nederlander straks in de nieuwe 1 Serie gaat rijden.

Zo zie je de BMW 1 Serie straks in Nederland

De nieuwe 1 Serie maakt wat los onder de Autoblog-lezers. Dat kan ook niet anders. Niet alleen heeft BMW gekozen voor een flink gewijzigd uiterlijk, ook technisch zijn er behoorlijk wat zaken anders. De gedeelde foto’s van BMW laten een lekker uitgedoste 1 Serie zien. De nieuwe 1 kwam zelfs al met M Performance goodies voorbij. Dat is leuk en aardig, de realiteit is vaak anders. Zeker in Nederland.

Zo zie je de BMW 1 Serie straks in Nederland
Zo zie je de BMW 1 Serie straks in Nederland

Hoe die realiteit er straks uit komt te zien is afwachten. Je kunt het alvast digitaal voor de geest halen door de configurator aan te slingeren. BMW Duitsland heeft de nieuwe 1 Serie al opgenomen op de site. De hatchback gaat het ongetwijfeld goed doen in de (private) lease. De praktijk leert dat dit niet de meest sexy uitvoeringen zullen zijn. Een saai kleurtje, kleine velgjes en een basismotor. Ongeveer zoals je op de plaatjes in dit artikel kunt zien.

Ondergetekende heeft een voorbeeld geschetst. Het gaat hier om een handgeschakelde BMW 118i met 140 pk. Als kleur is gekozen voor Alpine white met een standaard interieur. In Duitsland kost de 1 Serie zoals je ‘m hier ziet 28.200 euro. In Nederland kun je daar nog de nodige duizendjes bij optellen. Zelf spelen met de configurator kan hier.

Zo zie je de BMW 1 Serie straks in Nederland
Zo zie je de BMW 1 Serie straks in Nederland71 reacties

oei, zo kaal ziet het er niet uit
@gove: beter dan die clowns-versie van vanochtend… dit is gewoon een kleine Active Tourer…
@punicaoase: nee, dit blijft gewoon grof lelijk 🤮🤮
@gove: geen enkele auto..
@gove: met al die ‘goodies’ ook niet hoor.
@gove: Klopt, ik vind het er ook niet zo kaal uitzien.
Kan wel janken!
@Volvo940polar: doe dan!
@Volvo940polar: ik ga iets geks zeggen: vind de ‘standaard’ look een stuk beter smoelen dan die uitgeklopte plastic “kijk mij eens!” versie die gisteren werd getoond.
@ukbob: Eens. Deze probeert z’n generieke vormgeving niet te verhullen.
@ukbob: eens. De nieuwe drie heeft dat ook.
@ukbob: Mee eens. Maar ivm met de vorige was zelf een gecrashte nog mooi🙈
Die van België stond gisteren ook al online hoor.
@dromedaris: heb je het artikel gelezen?
En waarom zou dat alleen voor Nederland gelden? Omdat het in andere landen beter gesteld is met de keuze van de meerderheid? Ik weet uit ervaring dat dat niet klopt. Ook in het buitenland zijn er spotters, die op zoek zijn naar iets bijzonders.
Gelukkig met knoppen en een klein scherm.
@dirkv: jij hebt zeker nog een blackberry met toetsenbord?
@stfu: Nee, dat rijdt zo slecht.
Ik wil graag iets bijzonders en zou graag bijbetalen voor een dikkere uitvoering, maar helaas kiest de werkgever bepaalde modellen en uitvoeringen en zijn de keuzes beperkt. Dus het ligt niet per se aan de werknemer die zo goedkoop mogelijk wil rijden.. desalniettemin, splinternieuwe wagen. Die nieuwe 1-serie is niet al te knap overigens.
Lekker Japans
@wildewesten: nou doe mij maar een Mazda 3 dan
@chriscross: So idd! Ik vind dit ding lelijk. Maar als je het daar mee vergelijkt, weet ik zeker dat het niet aan mij ligt ofzo.
Mercedes en BMW kunnen beter alvast gaan fuseren. Qua ontwerp gebeurt het al.
@poursuivant: BMW en Daimler gaan samen een EV platform ontwikkelen. Dus ja, grote kans dat de opvolgers van de A en de 1 dat delen.
Als ze nu op elkaar lijken, is omdat het concurrenten zijn.
@galverink: Als ze bij Daimler die Chinezen maar buiten de deur houden dan.
@poursuivant: daar moest ik ook meteen aan denken. Die onderste vouw over de flank, de bumper voor.. ik zie daar wel gelijkenissen met de (vorige) A.
Niks mis mee!
Mooi degelijk 8.8″ display, ontwikkeld door mij in Innolux Heerlen.
@zwijntje: Gaaf! Lijkt me leuk om meer over te lezen. Hoe lang heeft dat productieproces geduurd?
@rynnus: In 2016 mee begonnen. De klant, BMW in dit geval komt met hoe de module eruit moet komen te zien en met welke specs, aan mij en mijn team om dat te verwezenlijken.
Tijdens het ontwikkeltraject worden verschillende prototypen gemaakt waarmee moet worden aangetoond dat het aan alle strenge automotive eisen voldoet.
Discussies verlopen niet alleen met de klant, maar ook intern met onze productielocatie in China & Taiwan mbt industrialisatie (de producteerbaarheid).
Erg leuk werk, al zeg ik zelf.
Kijk voor de grap maar eens op: https://innolux-automotive.com/en/contact
@zwijntje: Nice, lijkt me zeker leuk werk ja. Het is dat ik al automotive fotograaf ben… Wat zijn enkelen van die eisen dan? En jullie ontwikkelen alleen het scherm of ook de hele module met touch en voorpaneel?
@rynnus: Head Impact: kind vanaf de achterbank tegen het scherm, geen scherven mogen loskomen van het scherm. Thermal Vibration: afwisselend heet (85°C)/koud(-20°C) met een agressief vibratieprofiel, de module moet blijven werken zonder optische artefacten.
@zwijntje: kon je er geen achterwielaandrijving bij ontwikkelen?
@tazmania: Ik had te weinig overtuigingskracht…
Maar ik ben dan ook engineer, geen verkoper.
Vreselijk. Zum kotzen.
Vraag me af hoe lang die witte kleur trend nog voort zal duren.
@emping: Zolang wit een gratis kleur is, zal dat altijd wel blijven.
@emping: in nederland zolang als dat het gratis of veel goedkoper is dan de andere kleuren, altijd….
Heb nooit wat met de 2serie Gran Tourer gehad..
@kennone: volgens mij is dit de 2 serie Small Tourer
Het is zo gewoon een auto. Niet mooi, niet lelijk, niet bijzonder of speciaal, gewoon een auto, net als een Golf of een Panda.
Doe mij maar een nieuwe A-klasse.
@daanvankooij: Want?
@skinny058: mooier, minder saaie dash
@skinny058: Want een BMW is gewoon Bij Mercedes Weggehaald, de letters zeggen het al.
@daanvankooij: the best or nothing…
Waar is Valencia of Sunset Orange gebleven?! :(
Het lijkt wel een Kia….
Ja dit is dus helemaal om te janken, het sportieve gehalte is er volledig uit, en het oude lullen gehalte zit er helemaal in. Wat een sneu ontwerp heeft deze auto. Doe mij maar een huidige generatie A3.
@smex: Dat is inderdaad het voorbeeld van een sportieve auto.
Om te huilen, liever een ceed dan dit
Je bent echt een stumpert als straks in een BMW 116d rijdt….
Dan maar liever een “dikke” Mazda 3 of een Ford Focus
@bennyweisz: ik zal t aan m’n opa doorgeven
Tja, of je nou een kale golf of een kale A-klasse of een kale 1 serie rijdt, ze zijn allemaal te saai voor woorden, als je last heb van een stijve die niet meer omlaag gaat, gewoon naar 1 van deze 3 autos kijken en klaar….
Bij VW lachen ze rot, geloof maar dat de Golf 8 wel een mooi ding gaat worden….Ze hebben veel meer ervaring met kleine auto’s bouwen.
@thomasthomas: dat word ook een zwart dashboard met een zilveren streepje er door heen….
Neus blijft lelijk wat je er ook mee gaat doen
Er blijven weinig mooie hatchbacks over zo. Voor de nieuwe A3 vrees ik ook het ergste met het design van Audi de laatste tijd.
Wel benieuwd hoe mensen dit nog als “premium” gaan verkopen aan zichzelf.
Foute informatie, de meeste worden lease-grijs
Lelijke kopie van een Hyundai i30
Ben ik de enige die em niet fraai vindt ..
Anyone ??
Volgens mij was dit de inspiratie voor het front: https://carwad.net/sites/default/files/angry-dog-cartoon-118130-3983773.jpg
Volgens mij valt dat in NL wel mee. Ja de motorblokken zijn vaal mager. Maar de meeste nieuwe auto’s zijn hier tegenwoordig rijker en dikker uitgerust dan in Belgie en Duitsland. In Duitsland is t juist weer andersom. Daar zie je veel kale hokken met dikke motoren….
@rutgerg: Heb je hier harde cijfers voor? Ik zie op marktplaats 9 van 10 auto BMW’s zonder xenon, met civic-jaren-80 stoelen, en 3 rijen loze knopjes op het stuur en dashboard. In Duitsland daarentegen het omgedraaide, inderdaad vaak gekoppeld aan dikke(re) motoren.
@soup: nee dat is een eigen conclusie van wat ik hoor en zie. Heb het vooral met nieuwe autos. Bijv veel Belgische en Duitse moderne auto’s (Passat, MB a klasse, 3 serie) met halogeen koplampen en de goedkopere niet led achterlichten die je hier bijna niet ziet.
Vind de voorgaande versies ook niet echt fraai, misschien dat deze nog meevalt in het echt
@nautique206: van het hangbuikzwijntje naar de varkensneus. :)
Een ontzettende saaie auto niets speciaal en vooral in wit met zwarte velgen en een zwart interieur oor een forse prijs. En maar denken dat je gezien wordt in een mooie wagen?!? Triest voor BMW en ons als design gestuuurde consument. Zoals gezegf de achterkant van deze BMW en een Audi A3 en een Mercedes A en een Kia veelal hetzelfde……
Lijkt nu van binnen als van buiten als een Aziaat. Ik ga wel voor een Mazda 3, die doet Europeser aan en ziet er wel goed uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).