Zo ziet de BMW X6 er ‘live’ uit

Auteur: , 5 Reacties

Ook een beetje zwaarlijvig. Dat wel.

Merken zijn altijd op zoek naar een nieuwe niche. Hoe kun je met een licht gewijzigd product, toch een andere, specifieke doelgroep aanspreken? Minimale effort, maximaal rendement. We zien soms bijzonder vreemde creaties voorbij komen. Denk aan aan auto’s als de Volvo S60 Cross Country, bijvoorbeeld. Dat soort strapatsen zijn (hoogstwaarschijnlijk) te danken aan de BMW X6.

Toen BMW in 2007 op de markt kwam, waren de liefhebbers op zijn minst geschokt en not amused. Een BMW X5 die duurder was, lelijker was en nog eens prijziger bovendien. Dit moest wel een flop worden. Niets was minder waar. De auto bleek een gigantische hit. Dermate groot dat vele concurrenten het voorbeeld hebben gevolgd.

Inmiddels zijn we aanbeland op de derde generatie van de BMW X6. De X6 staat iets steviger op zijn voeten: de wielbasis nam meer toe dan de totale lengte, met kleinere overhangen als gevolg. Dan rest de vraag: is ‘ie mooi? Mwah. Eigenlijk is dat niet relevant. BMW weet heel goed dat deze auto een bepaald publiek aanspreekt. Er is kennelijk behoefte aan en wie is BMW om daar niet aan te voldoen? Eerlijk is eerlijk: het interieur is bijzonder erg fraai.5 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
No offence maar dit is een Chinees restaurant op wielen. Je ziet nog net een fraaie coupe lijn als je de obesitas onderkant afdekt. Wat bezielt je als je dit hier gaat rijden? Over (wan)smaak valt niet te twisten, ik weet het. Maar er zijn grenzen mensen!
Dit gewoon een rijdende middelvinger, of je nu politiek gezien tot de groenen hoort, of wanneer je van traditionele sedans houdt.

Al helemaal als 8-cilinder of diesel.
@karhengst: Moderne dieselmotoren zijn beter voor het milieu dan die elektrische meuk. Ze gaan langer mee, storen de lucht die ze opzuigen schoner uit dan het was en de productie van zo’n motor vergt in tegenstelling tot die van een accu niet allerlei zeldzame grondstoffen. Dan hebben we het nog niet eens over de herkomst van de energie die je gebruikt met een elektrische auto.
@bescheidenheidsierteenmens: Als je dusdanig kort door de bocht gaat zou ik het off-road pakket aanbevelen.
Van de 15 foto’s is er niet eentje van voren genomen.
Daar zal een reden voor zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).