Zowaar: de Aicon is een Audi met afwijkend design

Auteur: , 20 Reacties

Je verwacht het niet van de Duitsers.

Ondergetekende was een beetje teleurgesteld met de nieuwe Audi A8. Niet dat het een verkeerde auto zou zijn. Het zal ongetwijfeld weer een absolute toplino zijn. Maar ergens was er de hoop dat de A8 bijzonder vooruitstrevend zou zijn. Van een fabrikant die de slogan ‘Vorsprung Durch Technik’ zou je dat kunnen verwachten. Gelukkig slaat het merk uit Ingolstadt sportief terug. Dat doen ze met deze Aicon.

De Aicon is namelijk een stukje groter dan de A8. De auto is in totaal 5,44 meter lang, 2,10 meter breed en 1,50 meter hoog. Het meest opvallende getal qua afmetingen is de wielbasis. Deze meet namelijk 3,47 meter. Dat staat garant voor een enorme ruimte in het interieur. Als we een kijkje nemen in het interieur valt het op dat het bijzonder kaal is. Waarschijnlijk gaat dit de toekomst worden, want de meeste knopjes, meters en schakelaars zullen overbodig zijn. De Audi Aicon is namelijk een auto die autonoom (klasse 5) kan rijden.

Uiteraard is de Aicon volledig elektrisch. Er zijn vier elektromotoren die samen goed zijn voor 354 pk en 550 Nm. De motoren zijn bijzonder compact en bevinden zich direct bij het wiel. Het is dus een quattro. In een halfuurtje kun je de accu’s tot 80% vullen. Op een volle ‘tank’ haal je maar liefst 800 km. Last but not least: het design. Je kan de Aicon mooi of lelijk vinden, maar het is zowaar een nieuwe designrichting voor Audi. Met name de achterlichten zijn erg cool. De auto zelf komt niet in productie, maar kijk er niet raar van op als toekomstige Audi’s designtrekjes hebben van deze Aicon.20 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Alsof Audi z’n sausje over de Mercedes-Benz F 015 concept heeft gegoten: https://assets.mbusa.com/vcm/MB/DigitalAssets/FutureModels/Responsive/F015/2016-F015-CLASS-FUTURE-HIGHLIGHTS-002-D.jpg
@Edge: Terwijl Mercedes dat ontwerp gekopieerd heeft van de DS5. Maar dan minder goed gelukt.
Als je had gezegd dat dit de nieuwe Toyota Prius was had ik het ook geloofd.
Ik zie veel leuke designmogelijkheden, vooral die achterkant vind ik wel wat. Ook die omgekeerdbinnenstebuiten-grill is eigenlijk veel mooier dan die grote luchthappers die ze nu gebruiken. Nu maar hopen dat audi de ballen heeft om zoveel mogelijk hiervan te implementeren.
Ik zie driehoekjes, ik vind mooi.

Gaaf ding.
@tkoote: illuminati confirmed?
De A2 was ook een audi met afwijkend design.. zowel de A2 als deze; ziet er niet uit.
Hoezo afwijkend? Dit is toch de niet verhoogde, gerebadgde VW ID crozz?
@technofreak: excuus, de VW ID Cross is natuurlijk de gerebadgete Skoda Vision e…
Ding heeft geen stuur noch gordels. Die gordels zijn niet nodig want volgens hun zal in hun autonome toekomst optrekken en afremmen rustig verlopen vanwege de communicatie tussen de voertuigen. Raar kunnen ze voetgangers, motards, fietsers en overstekend wild dan ook autonoom maken? Moet anders wel want volgens Audi is bruusk afremmen niet meer nodig, dus het volgende zal nooit meer gebeuren: idiote voetgangers en fietsers die plots zonder te kijken voor de wielen lopen/fietsen en overstekend wild is tegen dan waarschijnlijk uitgegroeid of je vliegt er met volle snelheid erop zodat er een hert op uw schoot beland. In zulke doodskisten kruip ik niet in, wil nog tenminste een ‘fighting chance’ in geval er toch iets zou dreigen mis te lopen. Verder mooi en sportief design in het exterieur, daarmee is ook alles gezegd.
Ik mag hopen dat ik er in deze toekomst niet meer ben. Auto’s worden steeds minder mooi.
3,5 m wielbasis en er staan maar 2 stoelen in?
@stanval: Kijk nog eens goed.
@simonmc: waar zie jij nog stoelen?
misschien een halbakken achterbank van 10cm maar meer toch niet?
Op de A8 ziet het achterlicht er niet uit, maar hier snap ik het doorlopende achterlicht wel. Past wel goed bij het design. Alleen het interieur.. lijkt wel uit een jacht ipv een auto. Wel weer soort van verfrissend dit, deze Audi
via Android app
-Edit: Zo! Ik mag wel even mijn Duits gaan bijschaven! Dankjewel ;)-
Lijkt op die Lucid Air Vaporware
Achterkant is reincarnatie van UrQ? Jammer dat Audi anno 2017 nog met zulke concepts komt ipv echt rijdende EV’s..
Als je de buitenlijnen van het ontwerp ziet, kan daarbinnen een schitterende A6 in vormgegeven worden. Met de invloeden van het concept zou dat een erg mooi en vooruitstrevend geheel kunnen zijn.
Die omgekeerde gril aan de voorzijde kan een trendsetter worden. De achterzijde kan er, naar normalisering ook wel mee door, denk ik zo.
Hij is trendbreker, maar toch heeft hij herkenbare VAG elementen, zoals de manier, hoe de zijraampartij loopt, vooral de onderzijde, die lijkt op de VW ID Concept(http://ipravda.sk/res/2016/09/29/thumbs/vw-id-concept-2016_29-nestandard1.jpg), maar ik zie ook de heupen van de Lamborghini Estoque(http://www.dpccars.com/photos-08/10-02-08-02-Lamborghini-Estoque.jpg) terug.
Dus in het totaal vind ik het een mooi futuristisch ontwerp, mooi doorontwikkelen voor op de openbare weg, dan moet het een succes kunnen worden.
Het is de toekomst, deze techniek in een ┬┤gewone┬┤ A8 zou gaaf zijn!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).