Zwarte sloopkogel: deze Audi TT heeft 750 pk!

Auteur: , 20 Reacties

Aan de kant met je pussy-Aventador, deze dameskapper-op-steroïden wil er voorbij.

Het Duitse HPerformance ken je wellicht nog van deze lichtere en zuinigere RS6 of deze Golf R32. Nu is het terug met meer nóg meer pk’s in een kleine verpakking. Aanschouw de TT-RS ‘Black Hawk’, die harder is gekieteld dan een Playmate tijdens een kussengevecht op Hughs bunny ranch.

Het model – weliswaar op basis van de tweede generatie Audi TT, want van de nieuwe TT is er immers nog geen RS-model – is een evolutie van de 530 pk sterke TT-RS Clubsport die HPerformance biedt. Aan de basis staat een loei van een GTX-35 turbocharger die naast 750 paarden voor 880 Nm zorgt. Een aardige upgrade ten opzichte van de 340 pk/450 Nm die standaard uit de 2.5 TFSI komt.

Gouden velgjes zijn al snel ordinair, maar op een dergelijke TT-RS kom je er mee weg. Wellicht is dit een overbodige opmerking, maar als beginnend bestuurder in deze auto stappen is net zo verstandig als bareback met Charlie Sheen de koffer in duiken, dus we raden onervaren piloten aan deze Audi even te skippen tot ze de nodige kilometers hebben gedraaid.

Acceleratietijden en een topsnelheid krijgen we niet, maar wie het graag wil weten kan altijd proberen een proefritje te regelen, weet je ook meteen of een dergelijke auto nog enigszins berijdbaar is. De totale tuningkosten liggen rond 50.000 euro, maar voor 10 mille heb je al een upgrade naar 600 pk.20 reacties

Als die gouden velgen dan niet ordinair zijn, zijn die afgrijselijke stickers het wel.
@harrie: Zijn wel ossinele Audi wieltjes.
en zodra je er een kenteken opplakt heb je door de mindere luchtaanvoer en koeling gelijk 50pk minder…
Maar leuk project…
@tvr1974: Dat zal wel meevallen… Die radiator is echt fors, en de auto hoeft ook niet heel hard te werken zoals bij een RS6. Zal dus sneller afkoelen. En de intercoolers zitten achter de buitenste luchtinlaten.
Een monsterlijke upgrade, en monsterlijk goed geschreven! Ik moest lachen om de Playmate grap en de Charlie Sheen grap, je moet er maar op komen.
Met de upgrade naar 600pk zou ik eventueel ook wel kunnen leven.. :) Wat n cijfers!
En nog smaakvol uitgevoerd ook, ik wil hem wel. Hoe lang blijft dit heel?
Max.. letop!… leuk kadootje voor je dinnetje! ;)
Golf hgp in een ander jasje?
En toch word je deruit gereden door een plastic Amerikaanse Caddie hahahah
@almera-ga16det: …. De ttrs gaat standaard met 340 pk al met 4,6 laat staan wat deze doet met 750 pk dahag hennesy bende
@trident: en toch word je er bij het stoplicht uitgetrokken door een overjarig model uit spleetoogland hahahah
@almera-ga16det: stoplichtsprints zijn voor japies in almera 1.4 met trekhaakverwarming en een harder bass dan motorgeluid
@trident: haha +1 maar die bedoel ik niet… ik bedoel de R35 natuurlijk
nogsteeds een kappersauto
@schuiftrompet: nee fopje hoor
Dit is toch gaaf zo? De gouden velgen kunnen best onder zo’n wagen. Ik irriteer me alleen mateloos aan die giga letters met HP op de grill. Maar dat lijkt me wel te verhelpen.
Harder is gekieteld hehehe
Mooi artikel!
beetje vreemde velgkeuze, niet de kleur, maar zijn gewoon best zware logge oude audi bbs velgen, ik had op een prestatie auto ook wat lichters gemonteerd als oz ultraleggera ofzo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).