Zweedse politie geeft goede voorbeeld en bestelt V90

Auteur: , 67 Reacties

Lezen jullie mee Nationale Politie?

Na een hersenspinsel over de Alfa Romeo Giulia als opvolger van de Volvo V70’s van de Nationale Politie (voorheen KLPD), is het nu tijd voor de enige waardige opvolger van deze gevreesde Zweden. Natuurlijk, de V90! Deze auto is namelijk vrijwel perfect als politieauto, volgens de fabrikant scoorde de auto in een zware Zweedse test voor politiauto’s een 9.2 uit 10, de hoogste score ooit gehaald door een auto.

De Zweedse politie is het eerste korps dat daadwerkelijk een vloot aan V90’s (rijtest) heeft besteld, maar Volvo meldt in het persbericht dat onder andere in Noorwegen, Italië, Groot Britannië en Nederland ook met Volvo’s wordt gereden en dat de V90 ook beschikbaar komt voor politiekorpsen in die (en andere) landen.

V90 politie op Autojunk67 reacties

Doe maar, mits de score reeel is en overeenkomt met de punten van de NL politie
@dunhozzie: Overenkomt met de punten van PON bedoel je dus?
@kapitein: ik weet niet of Volvo dsg aanbiedt?
Willen we meer of minder Volvo v90’s voor onze Politie-eenheden?!

Willen we meer of minder Tourans voor de politie?


Dan gaan we dat regelen.

Ohnee, dat kan niet. Because Pon. Die zelfs zo corrupt is dat ze zich niet voor een rechter hoeven te verantwoorden.
@mrhyde: i support this message
@mrhyde: juis suis Pon….oh nee
@mrhyde: minder minder minder
Populistische manier van ‘vragen stellen’… jammer.

OT: ja Volvo is mooier, maar het dingetje van de V70 was toch de 5-cilinder performance; zou dit dan de T8 moeten worden en gaat de Politie dan stekkeren? Of toch een D5?
@lebeaunl: daar heb je gelijk in, en het populistisch taalgebruik is ook met een reden ingezet: proberen de meegaande aandacht te krijgen van het publiek voor de boodschap/mening die erna komt. (“Met de huidige aanbesteding kun je zulk soort Politieauto voor NL op je buik schrijven”).

Net als een verkoper je eerst 3 vragen stelt die je beantwoordt op de manier die hij wil, om daarna te zeggen: “dan is dit hetgeen wat je moet hebben”.

Of een politicus die je vraagt: “Voel je je ook onveilig op straat, wil je ook dat de zorg goedkoper wordt, ben je ook zo boos dat jou baan goedkoper gedaan kan worden in het buitenland”.

Dat populistische gelul werkt namelijk wel, je boodschap/mening die je erna brengt krijgt zo meer volgers. Eigenlijk een soort goedkoop +jes scoren, zij het niet dat ik me oprecht kwaad kan maken over het feit dat Pon zich van vervolging door het OM vrij kan kopen.
@mrhyde: zal wel zijn, maar vroeg niet om een brugklas marketingles. De verwijzing is naar een bepaald persoon met bijzondere haardracht en daar ageer ik tegen, hetgeen in mijn ogen nogal duidelijk was.
@lebeaunl: volgende week in les 2: Internationale Marketing. De wortel die Van een Goude Toren naar een wit huis ging. En Hoe zelfs mensen die wél hun brugklas hebben afgerond de basisbeginselen van marketing niet doorhebben als ze er recht voor staan.
@mrhyde: en de concrete vragen blijven vermijden. Succes ermee.
@mrhyde: De Touran is blijkbaar stillettjes vervangen door een golf .
@mrhyde: het is alleen maar ff afwachten wanneer Pon de Volvo import gaat doen… je wilt natuurlijk niet dat een ander er met zo’n opdracht vandoor gaat
@mrhyde: All people are equal, but Pon is more equal than others…….
@mrhyde: meer tourans, die kan je nog voorblijven! Helemaal die 2.0 dieseltjes, het enige probleem bij Volvo zijn de remmen.
@marinepower: wat is er mis met de remmen? Ik heb bij onze V70 berg af de remmen zo warm gehad dat je er een bijna een peuk op aan kon steken. Remde nog steeds prima
@jkool: bij de V70 weet ik het niet, maar tijdje geleden mocht de KLPD niet met de V50 d5 rijden wegens oververhitte remmen.
Ik mis de grote extra lampen aan de voorkant een beetje. Zou het helemaal afmaken.
Jammer van die rip off audi a6 koplampen
@honeyhanger: Heb je wel eens een A6 in het echt gezien?

Ze hebben ook allebei 4 wielen, ook een rip-off natuurlijk…
@honeyhanger: Behalve dat Volvo die al lang voor de facelift A6 de Thor lights op concept auto’s liet zien en later ook nog voor de A6 facelift op de V90 schroefde. Erg handig voor Audi want Volvo heeft er ook voor gezorgd heeft dat ze legaal werden in de VS (wat even moeilijk leek) ……..dus
Ik heb de V90 en S90 nu een aantal keer gezien en ik vind hem zeer imponerend en chique. Schitterende neus hebben die dingen. De kont vond ik voorheen wat minder mooi maar ook daar raak ik nu aan gewend. Prachtige auto en de Zweedse politie heeft het zo goed voor elkaar. Alleen de velgen passen er niet helemaal bij.
@viezefreddyw: Geen stalen velgen met plastic doppen leverbaar. Dat wordt lastig voor ons Nederlanders. “Wij” zien onze Nationale Polizei liever niet op geldverslindend lichtmetaal rijden. #geenluxepaardjes.
@pomoek: Nee, dat is waar ook. Zonde van ons belastinggeld!!
@viezefreddyw:

Dat heeft meer te maken met de sterkte en de mogelijkheid om af en toe een stoeprand op te knallen. De politie Den Haag rijdt ook met Touaregs en de stalen velgen die daar op zitten in 17inch zouden best eens duurder kunnen zijn dan lichtmetaal.
@timt:

Stalen velgen maar dan wel 17″bandjes om lekker de stoep op te kunnen knallen..
Neem dan 16″of 15″.
@hubert:

Denk niet dat 15 of 16″ om de remmerij van een Touareg passen….
Hopelijk de T6 AWD naar de Nederlandsche autowegen!
@bencae: nee T8 want milieuvriendelijk!!!!
@thomasbol: nee D3, moet ze wel een beetje kunnen afschudden he ;-)
sorry, maar dat is gewoon niet waar. google: ‘hammer of thor headlights’ by Volvo. (het lijkt niet eens op elkaar)
Waarom zitten er criminelen op de voorste twee stoelen van de politieauto in het filmpje?!
Wordt PON niet blij van
@theracetosucces: fk pon, hup volvo!
Ik zeg doen!
Hij ziet er met deze livery ook wel erg goed uit moet ik zeggen!
Dikke bak hoor, zelfs zo in politie trim
Mooi! In België rijden zo ook al rond naast Audi A4 3.0TDI Quattro’s https://drive.google.com/file/d/0B3JO_8nveFCBLURGNGhUS0o0Yzg/view?usp=drivesdk
Mooi! In België rijden zo ook al rond https://drive.google.com/file/d/0B3JO_8nveFCBLURGNGhUS0o0Yzg/view?usp=drivesdk

Naast de veel snellere en dynamische geniale A4 3.0TDI Quattro’s
@seegie: een link naar je persoonlijke google drive gaat voor de rest van de wereld niet werken. Daar zijn sites als imgur en tinypic voor.
@madmarky: opent bij mij gewoon goed hoor.
Om welke versie gaat het dan? De D5?
Zweedse politie kiest voor “made in Sweden”. Hoe verrassend. Onze regeringen zouden ook moeten kiezen voor wagens die in eigen land worden gefabriceerd. Kwestie werkgelegenheid te behouden. Voor België Audi A1 en Volvo XC60. Voor Nederland Mini’s (JW’s) en voor op de snelweg Donkervoort met open dak zoals de 911 targa’s van vroeger. Frankrijk kiest ook voor “made in France” en hetzelfde geld voor Duitsland en Italië. Spanje voor Seat en in GB zelfs Jaguar en LR.
@ericc: Spanje kiest dus voor Duitse auto’s en in de UK kiezen ze voor Indiase auto’s…
@stefanvts16v: Seat wordt enkel in Spanje gefabriceerd en blijft de werkgelegenheid in hun land. Dat de aandeelhouders in heb buitenland zitten weet ik ook wel. Het gaat om de werkgelegenheid voor hun eigen mensen.
@ericc: aan de andere kant de regering heeft ook de taak het belastinggeld verstandig uit te geven. En kan kun je serieus of vragen of dat aan Audi A1’s, XC60 en MINI’s wel optimaal besteed is?
Natuurlijk stimuleer je daar lokale productie mee, maar hoe groot is dat effect. Weerhoudt het de fabrikant er van een fabriek te sluiten of te verhuizen naar een ander land?
@ericc: Helemaal mee eens, en ook volkomen logisch.. NL moet haar economie beter beschermen.. (voordat alles Duits, Engels, Chinees of Amerikaans is)
@stefanvts16v: dat klopt, maar dat het geproduceerd wordt in diezelfde landen is het natuurlijk goed, gezien het feit dat deze landen geen ‘eigen’ fabrikant (meer) hebben.

voor de fabrikant en de binnenlandse klant belastingvoordelen (geen import tax etc), werkgelegenheid en hogere verkoopaantallen vanwege taxvoordelen e.d.
@lekkaah: import belasting is er binnen de EU natuurlijk niet. Natuurlijk hebben we in Nederland een tekort aan laaggeschoolde banen (dat is wat productie vooral oplevert) maar als het management en de R&D ergens anders zit vind ik niet dat je als overheid die bedrijven moet gaan stimuleren.
@mashell: geen importbelasting in de EU.. grappig ‘oor.. je gelooft nog steeds in de EU zo te horen..
Helaas, @mashell, met jou aan de leiding (met als mening ‘alles in dit land anders niks’) zullen wij dus idd over 50 jaar niks meer hebben. Helaas zul je moeten geven en nemen, handje moeten klappen en moeten onderhandelen, ook als het om banen gaat van hardwerkende mensen,, altijd.

Of… Je schaft het kapitalisme af, zet een Castro jr. aan de leiding, en voert een dictatuur in. (het uiteindelijke doel vd EU elite) .. *rent weg*
@ericc: Politie in een A1 en Mini, doe maar niet haha.
Het kenteken MLB is wel een lekker subtiele ‘Fuck you’ naar VAG.
Nederlandse politie kan naar mijn mening beter een vloot Audi’s RS6’en aanschaffen. Zonder badges natuurlijk. Veel mooier.
@lexaudi: Niet dat het zin heeft of er in zit, want wij hebben geen snelweg politie meer…
Ik zeg doen!
Zweden heeft sowieso de mooiste livery en uitvoeringen voor hun politieauto’s. Deze is zeker geen uitzondering.
Als er op termijn een hele dikke V6 van Polestar komt kunnen ze misschien eindelijk de ramkrakers bijhouden. Met het huidige 4 cilinder motoren aanbod gaat dat niet lukken.
@dutchdriftking: denk je dat er in de gemiddelde plattenpettentouran een 6-cilinder ligt?
@v12powerr: nee, maar in de KLPD v70 wel.
@dutchdriftking: alsof het aantal cilinders wat met de snelheid van doen heeft? Maar serieus slimme politie achtervolgt niet op hoge snelheid, slimme politie stopt ze even verderop met nog meer politie.
@mashell: Met een ramkraak midden in de nacht kan het toch best handig zijn.
Doen! Super dik zo. Krijgen we eindelijk weer eens een beetje respect voor de politie… Die VW-tjes waar ze nu mee rijden zijn zo eenvoudig af te schudden.
T6 AWD erin, beetje kietelen en gaan met die banaan.
Ik hoop dat ze hier met mijn belastinggeld rondrijden met een tweedehands Logan MPV.
Zweedse politie kiest volvo.

Wij van wc eend,….
Als nederland volvo.kiest kunnen ze hoop besparen t.o.v Vag ellende
Als wij die autos zouden krijgen gaan we dr over zeiken dat ze veel kosten en dat het uit onze zak moet komen. True story

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).