Car of the Year 2013: dit zijn de acht finalisten

Auteur: , 102 Reacties

De heren juryleden zijn er uit: voor de volgende Car of the Year-verkiezing is de lijst van 32 auto's teruggebracht tot een shortlist van 8 modellen (zonder Dacia). En dit zijn ze.

De Europese auto-industrie zit zwaar in het slop, en de vooruitzichten voor 2013 zijn allerminst zonnig. In een jaar waarin Europawijd misschien wel minder dan 10 miljoen nieuwe auto’s verkocht gaan worden (de VS doet er in zijn eentje easy 14-15 miljoen), kan je als autofabrikant dus nog aardig wat hebben aan een trofee uit het stenen tijdperk waar onze immer vergrijzende bevolking nog waarde aan hecht.

COTY-fans volgen de verkiezing op de voet!

Dus: welke auto moet de babyboomer volgend jaar voor zijn caravan spannen, of waarmee kan het best naar de 50+ beurs gereden worden, ondertussen de rest van de weggebruikers irriterend met 105 km/u-inhaalacties en foeterend op die vervelende jeugd van tegenwoordig, terwijl de Tena het in de corduroy-broek zwaar te verduren heeft? Een van deze acht:

Nou, dat is duidelijk: het wordt de Golf VII. Maar voor de vorm wachten we nog even tot de Autosalon van Genève, voordat het officieel wordt. Wel leuk dat de Toyobaru er nog tussen staat, als dispensatiebolide voor de verder dodelijk saaie lijkwagens, dat geeft het geheel nog een zweem van spanning.

Wij geloven meer in het daadwerkelijk betrekken van de lezer, in plaats van dat een paar geselecteerde dino’s met een voorliefde voor autofellatio die vanuit hun ivoren torens voor ons bepalen wat de mooiste/beste/meest praktische auto is.

Als je het nog niet gedaan hebt: laat je stem horen, en bepaal zelf wat de ‘Autoblog auto van het jaar 2012‘ (een auto van het jaar roep je uit als het jaar is afgerond, niet als het pas begint) wordt, via de poll op de homepage.