Mercedes: In 2020 zijn wij de grootste [Premium Wars]

Gepost op 30-12-2012 om 14:20 door - 118 Reacties »

Mercedes Ener-G-Force Concept: Voorproefje op 2020
De strijd om de titel Number One premium brand in the world 2020 lijkt in volle hevigheid te zijn losgebarsten. Eerder deze week hoorden we al dat Audi 13 miljard euro wil investeren om BMW te onttronen en nu komt Dieter Zetsche (baas van Mercedes) vertellen dat niet Audi (of BMW) in 2020 het grootste (premium) merk zal zijn, maar Mercedes. Wie zal de strijd gaan winnen?

Het lijkt er sterk op dat de CEO’s van Audi, BMW en Mercedes druk bezig zijn met een potje verpissen. Begin dit jaar sprak Zetsche ook al eens de wens uit dat Mercedes in 2020 het grootste premiummerk zou zijn en nu herhaalt hij dat nog maar eens.

Volgens Zetsche heeft Mercedes tot nu toe vooral steken laten vallen in het compacte segement (onder de C-Klasse zeg maar) en in China. Gezien de nieuwe A-Klasse en al zijn varianten zal het in het compacte segment wel goed gaan komen. De samenwerking met Renault zal ongetwijfeld ook een handje helpen.

Vorig jaar verkocht Audi voor het eerst meer auto’s dan Mercedes en kwam Mercedes dus op plek 3 terecht. In 2012 zullen er (naar verwachting) geen verschuivingen in de top 3 optreden. Voor 2013 ligt dat echter anders.

Onderzoeksbureau IHS Automotive voorspelt namelijk dat Mercedes in 2013 weer zal opklimmen naar plek 2 en Audi weer afdaalt naar de laagste tree.

BMW: 1,54 miljoen (+4,6%)
Mercedes: 1,46 miljoen
Audi: 1,44 miljoen (+1,1%)

En even voor de duidelijkheid: Dit zijn de verkopen per merk en niet per ‘concern’. De verkopen van BMW zijn dus exclusief MINI en Rolls-Royce en bij Mercedes blijven smart, vrachtwagens en bestelbusje buiten beschouwing. (via: autonews.com)

118 reacties  toon alle reacties
Als iedereen zich nou eens lekker ging concentreren op kwaliteit i.p.v. zoveel mogelijk auto’s weg willen stampen … zijn de consumenten én dealers ook weer blij.
@wolfssjrd: heb je weer een buurtruzie uitgelokt met je rotjes ? ^^
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!