Brabus B63S – 730 (CLS). Met extra pk’s én extra bling

Auteur: , 34 Reacties

Voor als een 620 pk sterke Mercedes-Benz CLS Shooting Brake je iets te tam is, heeft Brabus nog eens extra aan de knoppen van de stijlvolle pakezel gedraaid. Het resultaat is deze B63S - 730. Raad eens hoe veel vermogen?

Juist. 730 paardjes dus. Daarnaast knalt deze CLS er maximaal 1.085 Nm uit. De topsnelheid die hun ‘vorige’ Shooting Brake haalde was met 320 km/u lachwekkend. Met zo’n sukkelvaartje halen de Priussen je links en rechts in natuurlijk. Daarom is deze B63S – 730 afgeregeld op 350 km/u*. Kan je tenminste een beetje meekomen met het overige verkeer.

Om tot deze gigantische waarden te komen werd eens een keer geen antiek V12-blok uit de kast getrokken. Brabus bereikt de vooruitgang door te knutselen aan de bekende 5,5 liter biturbo V8 uit de AMG-modellen. Twee grotere turbo’s met een hogere laaddruk en een extra ‘low-temperature water-to-air intercooler’ nemen de vooruitgang voor hun rekening.

In de titel vermeldden we extra bling. Welnu, kijk onder de motorkap en je ziet het. Een zogeheten Gold Heat Reflection system bedekt inlaat en laadbuizen (tussen turbo en intercooler). Het is bekend dat goud een uitstekende hittegeleider is, niet voor niets bevindt het goedje zich onder de motorkap van de McLaren F1. We vermoeden dat hier van een soort goud-folie gebruik is gemaakt.

Naast de Shooting Brake lanceert Brabus deze kit overigens ook direct voor de ‘gewone’ CLS, zoals te zien op de foto’s in de gallery. De kans dat je er hier eentje tegen gaat komen is vrij minimaal, maar je kunt er donder op zeggen dat een hoop (olie-)sjeiks en vermogende Aziaten hier behoorlijk van gaan watertanden, en er een bestellen.

Prestaties: 3,8 seconden voor de 0-100. 0-200 km/u gaat in 10,8 tellen. Het differentieël heeft 40 % sperwerking. Driftplezier gegarandeerd.

* Hier is een grote ‘maar’ aan verbonden. Omdat de Shooting Brake meer aslast op zijn achteras heeft, is deze op 300 km/u begrensd. Wil je 350, dan moet je de sedan/coupe-versie nemen.