Brabus B63S – 730 (CLS). Met extra pk’s én extra bling

Gepost op 01-03-2013 om 10:31 door - 34 Reacties »

Brabus B63S - 730
Voor als een 620 pk sterke Mercedes-Benz CLS Shooting Brake je iets te tam is, heeft Brabus nog eens extra aan de knoppen van de stijlvolle pakezel gedraaid. Het resultaat is deze B63S – 730. Raad eens hoe veel vermogen?

Juist. 730 paardjes dus. Daarnaast knalt deze CLS er maximaal 1.085 Nm uit. De topsnelheid die hun ‘vorige’ Shooting Brake haalde was met 320 km/u lachwekkend. Met zo’n sukkelvaartje halen de Priussen je links en rechts in natuurlijk. Daarom is deze B63S – 730 afgeregeld op 350 km/u*. Kan je tenminste een beetje meekomen met het overige verkeer.

Om tot deze gigantische waarden te komen werd eens een keer geen antiek V12-blok uit de kast getrokken. Brabus bereikt de vooruitgang door te knutselen aan de bekende 5,5 liter biturbo V8 uit de AMG-modellen. Twee grotere turbo’s met een hogere laaddruk en een extra ‘low-temperature water-to-air intercooler’ nemen de vooruitgang voor hun rekening.

In de titel vermeldden we extra bling. Welnu, kijk onder de motorkap en je ziet het. Een zogeheten Gold Heat Reflection system bedekt inlaat en laadbuizen (tussen turbo en intercooler). Het is bekend dat goud een uitstekende hittegeleider is, niet voor niets bevindt het goedje zich onder de motorkap van de McLaren F1. We vermoeden dat hier van een soort goud-folie gebruik is gemaakt.

Naast de Shooting Brake lanceert Brabus deze kit overigens ook direct voor de ‘gewone’ CLS, zoals te zien op de foto’s in de gallery. De kans dat je er hier eentje tegen gaat komen is vrij minimaal, maar je kunt er donder op zeggen dat een hoop (olie-)sjeiks en vermogende Aziaten hier behoorlijk van gaan watertanden, en er een bestellen.

Prestaties: 3,8 seconden voor de 0-100. 0-200 km/u gaat in 10,8 tellen. Het differentieël heeft 40 % sperwerking. Driftplezier gegarandeerd.

* Hier is een grote ‘maar’ aan verbonden. Omdat de Shooting Brake meer aslast op zijn achteras heeft, is deze op 300 km/u begrensd. Wil je 350, dan moet je de sedan/coupe-versie nemen.

34 reacties   toon alles
leuk die 730 paardjes, maar graag wel een ander omhulsel er omheen..
Voor oliesjeiks met kinderen..
De uitlaten zijn wel een beetje overkill, wil je op zo’n grote slee toch wat subtieler hebben lijkt me!
@sebasjuhh: dat zijn gewoon lelijke sier stukken!
Toch wel gestoord, dat een ‘shooting-‘
break’ Stationwagen een Lamborghini Aventador bijhoudt…
@maiik0ll: Op welk circuit?
Oh, je bedoelt de autobahn..
@maiik0ll: dat doet die dus niet. De shooting brake is begrensd op 300km/h. Goed het hele berichtje doorlezen volgende keer.
Zo dat is een rappe lijkwagen….
Begrijp het niet, je mag toch niet harder als(dan) negentig met je woonwagen erachter?
Als je klanten nu nog hun vliegtuig missen…!
@Jochempie:
Met 730pk ga je echt niet harder in de file….
al die negatieve reacties hier, brabus heeft het gewoon bescheiden gehouden, andere uitlaatstukjes erop en je hebt gewoon een station die alles en iedereen eruit rijdt!
Toch grappig dat een standaard E63 amg s de sprint naar 100 sneller aflegt!
@david36254: licht gewoon aan de limiet van de banden, de achterbanden kunnen dit gewoon niet aan, en spinnen dus een hoop.
Als ze hier ook 4 wiel aandrijving op zouden zetten gaat deze weer sneller
Ik zeg: rij-impressie!
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!