BREKEND: Belastingdienst veilt Spyker-boedel

Gepost op 02-07-2014 om 15:32 door - 61 Reacties »

Spyker C8
Deze maand wordt een groot deel van Spykers activa per opbod verkocht. Dit gebeurt in opdracht van de Belastingdienst.

Zojuist werden wij getipt dat Troostwijk Auctions later deze maand een online veiling van een aantal exclusieve Spykers en onderdelen houdt. Hierbij gaat onder anderen een Formule 1-bolide, de blauw-gele C8 racer, het P2P SUV concept, maar ook 85 Audi V8-motorblokken en transmissies onder de hamer.

Opdrachtgever is als gezegd de Belastingdienst, kantoor Utrecht. Wij namen contact op met het Spyker-hoofdkantoor in Zeewolde: zij bevestigen dat er een schuld uitstaat bij de fiscus. Hoe groot deze is kregen we niet te horen, maar het is van dergelijke proporties dat een beslaglegging op de activa van het bedrijf niet kon uitblijven. Als gevolg hiervan worden er straks talloze Spykers, prototypes en racers via een executieveiling van de hand gedaan.

Spyker

Reacties Spyker/Troostwijk

Spyker ontkent failliet te zijn. Aan Autoblog laten ze weten dat ze hard aan een oplossing werken en er alle vertrouwen in hebben dat het goed komt….

In een aparte reactie geeft CEO Victor Muller aan dat de kwestie is opgelost, en de veiling niet plaats zal vinden. Toen wij dit verifieerden bij Troostwijk werd dit ontkend: de Belastingdienst heeft tot op heden geen opdracht gegeven de veiling te annuleren, vooralsnog zal deze dus gewoon doorgang vinden.

Troostwijk is overigens geen vreemde voor Spyker: destijds veilde het Amsterdamse huis ook de twee Spyker C8’s van Vladimir Antonov.

Foto credits: Troostwijk Auctions and Valuations

Update 07-07 09:45 – Zojuist bereikte ons het bericht dat de veiling inmiddels is teruggetrokken. Spyker lives to see another day.

61 reacties   toon alles
Welke truck uit de trukendoos zal heer Muller nu weer trekken?
@bleedingsun:
Een DAF dit keer?
Of toch een Scania?
@desjonnies: Scania is beter :mrgreen:
@bleedingsun:

http://www.angelfire.com/realm3/war.in.iraq/9apr03/7310468.jpg

“There is no bankruptcy at Spyker! We have money and will introduce new model soon!”
Jezus wat een puinhoop.
als ze nu al spullen beginnen te veilen zijn ze volgensmij gewoon failliet, wel jammer hoor want die aankomende venetor zag er echt goed uit! mooie concurrentie. benieuwd wie er nu weer bijspringt/overneemt
@henkhupelschoten: venetor ws gewoon een kopie met aanpassingen.
@xiran: ja? die link staat ook in het artikel..
@autoblogger: eerst nog niet.
@xiran: excuus, ik hoorde idd net van @sir_smokalot dat de link vlak na publicaties is toegevoegd!
@autoblogger: no problem, het is maar een internetlink.
Hebben ze eindelijk is wat auto’s staan kunnen ze er nog niet aan verdienen …..
Wow 85 V8 Audi motoren. Ze hadden flinke plannen bij Spyker schijnbaar.
@thomthamofo: Voor de garantie..
@thomthamofo: Je kunt als klein bedrijfje ook niet bij audi aankloppen om te zeggen dat je 10 motoren wil o.i.d. Waarschijnlijk is de minimale afname afhankelijk van een bepaalde batchgrootte bij de productie van audi. Deze hoeveelheid heb je maar te slikken als ‘kleine’ afnemer…
Hoeveel delen heeft deze roman al?
@jerry: Roman?
Dit verhaal heeft lijkt meer op de bouquet reeks..
@jerry: Twee. Ik schreef in 2006 het boek ‘Spyker. Een dollemansrit’ en in 2009 ‘Saab over de kop. De nederlaag van Victor Muller’. Sluit niet uit dat er ooit nog een derde (slot)deel komt.
Ieder bedrijf zal zeggen dat “het wel mee valt” en “het al zo goed als opgelost is” tot dat het schip volledig onder water is.

Ik ben benieuwd of ze zich hier uit kunnen redden, heel positief ziet het er niet naar uit.
Pluspunt… Eindelijk Spykers die ook echt verkocht worden, zeer interessante veiling.
Als je je handen kunt leggen op zo’n P2P dan heb je toch wel een heel unieke auto! Vraag is; kun je ermee rijden?
@str8six:
Tuurlijk wel, hellinkie af en zelf broem broem geluidjes maken..
@str8six: unieke auto… sure. Dat geld voor de meeste auto’s die zo lelijk zijn dat niemand ze wel hebben. Een Daf 55 Coupé was 40 jaar geleden best een aardige auto, maar dat ontwerp kan nu echt niet meer hoor. Ook niet als je het een beetje opblaast en er een paar extra deuren in hangt.
Valt me mee dat ze een mule voor die P2P gebouwd hebben(die Defender) ik dacht altijd dat ze bij Spyker, jammer genoeg, alleen maar lucht maakte.
@ACCOBRA: Er gaan geruchten dat ze ook een werkend prototype van een geldboom hebben staan!
@Vanquish: Zouden ze die ook veilen? ;-P
@ACCOBRA: Nou, er gaan dus geruchten dat Victor die allang al weggesluisd heeft!
Avatar van amgoleole
amgoleole via iPhone app
02-07-2014 om 16:05
26
Ik zag op die site ook foto’s van de c12 Zagato voorbij komen. Dat is toch wel een buitenkansje! Had ik nu maar centjes :(
Avatar van newguy92
newguy92 via iPad app
02-07-2014 om 16:10
7
Zo te zien hebben ze ook een stagiaire die de auto’s nu en dan even afstoft…
Mm eens kijken wat zo’n audi blok gaat doen met bak erbij!
Muller, luchtfietser, wie stopt deze fantast die een spoor van ellende achter zich laat.
Man’s ego is te groot, het interesseert hem klaarblijkelijk niet in wat voor ellende hij zijn werknemers stort!
@toniominestrone: je mag vinden wat je wilt van die man maar slecht voor werknemers is hij niet. Hij houdt Spyker al heel lang in de lucht, ook nadat er niets noemenswaardigs meer gebeurt. Ook de Saab mensen heeft hij toch maar een tijdje langer uit de werkeloosheid gehouden. Voor werknemers is hij goed, schuldeisers zijn wat minder blijk met hem.
@mashell: Je kletst uit je nek, de werknemers hebben meer dan eens op hun salaris moeten wachten, dhr. Muller is een oplichter met een veel te groot ego, er telt maar een ding voor deze man, ” Ik” .
Hij stond te geilen op de bühne in Zweden, niet om Saab te redden maar om naam te maken, als zaken niet lopen zoals meneer dat wenst dan ligt de schuld altijd bij de tegenpartij!
Toch zou dit wel eens een goudmijn kunnen zijn. Als je ziet wat ze nu betalen voor 75 jaar oude auto’s waar er maar 3 van zijn.
Binnenkort worden er dus een heleboel Golfjes 4 van een nieuwe Audi V8 motor voorzien die goedkoop op de veiling op de kop wordt getikt?
Ik geef 500 Euro voor dat Peking ding.
Ik 1000 euro voor een blok bak
Ze durven wel daar bij Troostwijk. Gewoon foto’s van de 24u van Le Mans plaatsen en er dan hun eigen copyright aan hangen. Wie geeft Frits van Eldik even een belletje?
No worries boys, ik begrijp net uit de media dat het hele verhaal volgens Victor nu wel is opgelost is,maar dat zou nog wel wat dagen kunnen duren voordat het boze internet het door heeft.

En nu speculeer ik; Victor komt binnen twee maanden met een overnamebod op Lancia, ook zo een merk wat hij even gaat redden.
Ik heb het altijd een beetje te doen gehad met Maarten de Bruin, hoe Victor Muller met zijn geesteskind ervandoor is gegaan enzo. Maar ik ben nu juist blij voor hem dat dit alles hem gespaard wordt.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!