BREKEND: Belastingdienst veilt Spyker-boedel

Gepost op 02-07-2014 om 15:32 door - 61 Reacties »

Spyker C8
Deze maand wordt een groot deel van Spykers activa per opbod verkocht. Dit gebeurt in opdracht van de Belastingdienst.

Zojuist werden wij getipt dat Troostwijk Auctions later deze maand een online veiling van een aantal exclusieve Spykers en onderdelen houdt. Hierbij gaat onder anderen een Formule 1-bolide, de blauw-gele C8 racer, het P2P SUV concept, maar ook 85 Audi V8-motorblokken en transmissies onder de hamer.

Opdrachtgever is als gezegd de Belastingdienst, kantoor Utrecht. Wij namen contact op met het Spyker-hoofdkantoor in Zeewolde: zij bevestigen dat er een schuld uitstaat bij de fiscus. Hoe groot deze is kregen we niet te horen, maar het is van dergelijke proporties dat een beslaglegging op de activa van het bedrijf niet kon uitblijven. Als gevolg hiervan worden er straks talloze Spykers, prototypes en racers via een executieveiling van de hand gedaan.

Spyker

Reacties Spyker/Troostwijk

Spyker ontkent failliet te zijn. Aan Autoblog laten ze weten dat ze hard aan een oplossing werken en er alle vertrouwen in hebben dat het goed komt….

In een aparte reactie geeft CEO Victor Muller aan dat de kwestie is opgelost, en de veiling niet plaats zal vinden. Toen wij dit verifieerden bij Troostwijk werd dit ontkend: de Belastingdienst heeft tot op heden geen opdracht gegeven de veiling te annuleren, vooralsnog zal deze dus gewoon doorgang vinden.

Troostwijk is overigens geen vreemde voor Spyker: destijds veilde het Amsterdamse huis ook de twee Spyker C8’s van Vladimir Antonov.

Foto credits: Troostwijk Auctions and Valuations

Update 07-07 09:45 – Zojuist bereikte ons het bericht dat de veiling inmiddels is teruggetrokken. Spyker lives to see another day.

61 reacties  toon alle reacties
@bleedingsun:
Een DAF dit keer?
Of toch een Scania?
Jezus wat een puinhoop.
Wow 85 V8 Audi motoren. Ze hadden flinke plannen bij Spyker schijnbaar.
@thomthamofo: Voor de garantie..
@jerry: Roman?
Dit verhaal heeft lijkt meer op de bouquet reeks..
@jerry: Twee. Ik schreef in 2006 het boek ‘Spyker. Een dollemansrit’ en in 2009 ‘Saab over de kop. De nederlaag van Victor Muller’. Sluit niet uit dat er ooit nog een derde (slot)deel komt.
Ieder bedrijf zal zeggen dat “het wel mee valt” en “het al zo goed als opgelost is” tot dat het schip volledig onder water is.

Ik ben benieuwd of ze zich hier uit kunnen redden, heel positief ziet het er niet naar uit.
Pluspunt… Eindelijk Spykers die ook echt verkocht worden, zeer interessante veiling.
Als je je handen kunt leggen op zo’n P2P dan heb je toch wel een heel unieke auto! Vraag is; kun je ermee rijden?
@str8six:
Tuurlijk wel, hellinkie af en zelf broem broem geluidjes maken..
@ACCOBRA: Er gaan geruchten dat ze ook een werkend prototype van een geldboom hebben staan!
Profile photo of amgoleole
amgoleole via iPhone app
02-07-2014 om 16:05
26
Ik zag op die site ook foto’s van de c12 Zagato voorbij komen. Dat is toch wel een buitenkansje! Had ik nu maar centjes :(
@toniominestrone: je mag vinden wat je wilt van die man maar slecht voor werknemers is hij niet. Hij houdt Spyker al heel lang in de lucht, ook nadat er niets noemenswaardigs meer gebeurt. Ook de Saab mensen heeft hij toch maar een tijdje langer uit de werkeloosheid gehouden. Voor werknemers is hij goed, schuldeisers zijn wat minder blijk met hem.
Binnenkort worden er dus een heleboel Golfjes 4 van een nieuwe Audi V8 motor voorzien die goedkoop op de veiling op de kop wordt getikt?
Ik geef 500 Euro voor dat Peking ding.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!