BREKEND: Belastingdienst veilt Spyker-boedel

Auteur: , 61 Reacties

Deze maand wordt een groot deel van Spykers activa per opbod verkocht. Dit gebeurt in opdracht van de Belastingdienst.

Zojuist werden wij getipt dat Troostwijk Auctions later deze maand een online veiling van een aantal exclusieve Spykers en onderdelen houdt. Hierbij gaat onder anderen een Formule 1-bolide, de blauw-gele C8 racer, het P2P SUV concept, maar ook 85 Audi V8-motorblokken en transmissies onder de hamer.

Opdrachtgever is als gezegd de Belastingdienst, kantoor Utrecht. Wij namen contact op met het Spyker-hoofdkantoor in Zeewolde: zij bevestigen dat er een schuld uitstaat bij de fiscus. Hoe groot deze is kregen we niet te horen, maar het is van dergelijke proporties dat een beslaglegging op de activa van het bedrijf niet kon uitblijven. Als gevolg hiervan worden er straks talloze Spykers, prototypes en racers via een executieveiling van de hand gedaan.

Spyker

Reacties Spyker/Troostwijk

Spyker ontkent failliet te zijn. Aan Autoblog laten ze weten dat ze hard aan een oplossing werken en er alle vertrouwen in hebben dat het goed komt….

In een aparte reactie geeft CEO Victor Muller aan dat de kwestie is opgelost, en de veiling niet plaats zal vinden. Toen wij dit verifieerden bij Troostwijk werd dit ontkend: de Belastingdienst heeft tot op heden geen opdracht gegeven de veiling te annuleren, vooralsnog zal deze dus gewoon doorgang vinden.

Troostwijk is overigens geen vreemde voor Spyker: destijds veilde het Amsterdamse huis ook de twee Spyker C8’s van Vladimir Antonov.

Foto credits: Troostwijk Auctions and Valuations

Update 07-07 09:45 – Zojuist bereikte ons het bericht dat de veiling inmiddels is teruggetrokken. Spyker lives to see another day.