De Daimler van Pim Fortuyn staat te koop

Gepost op 01-07-2013 om 19:21 door - 28 Reacties »

Pim's wielen
Jazeker, de statige luxeslee waarmee Professor Pim vanaf de achterbank het in slaap gesukkelde politieke landschap van Nederland binnengleed mag weer eens van eigenaar wisselen.

Deze verlengde Daimler V8 LWB was ruim tien jaar geleden onlosmakelijk verbonden met de opkomst van Lijst Pim Fortuyn. Bijna ieder mediaoptreden van de leider van De Nieuwe Politiek werd vergezeld door deze Britse bak, doorgaans met chauffeur Hans Smolders achter het stuur. Zie ook onderstaand moment. Het armpje uit het raam, het vingertje, en de beroemde achterbankuitspraak “Vergis je niet, ik word de Minister-president van dit land.” Om vervolgens weg te zoeven met de elleboog op de raamrand.

Op 6 mei 2002 kwam er op het Mediapark in Hilversum een einde aan zijn politieke droom. Een totaalmalloot schoot zes keer vanaf links, Pim stierf, en de ‘originele’ auto kwam via een omweg in verschillende handen terecht. Op foto’s van een neergeschoten Fortuyn is op de achtergrond trouwens een groene XJ8 3.2 Executive (foto) te zien. Die auto was niet van Fortuyn, maar van Speaker Academy-baas Albert de Booy. Pim’s Daimler was namelijk voorzien van kenteken TG-PJ-64. En of die laatst ingevoerde bestemming in de achteraf ingebouwde navigatie op de verkoopfoto’s echt is, laten we aan de betreffende autoverkoper over.

Na de moord op Fortuyn kwam de auto – voor zover wij na kunnen gaan – bij de Haagse vastgoedmagnaat Chris Thunessen terecht. Ook weten we dat de auto in 2005 een prominenten plek op de AutoRAI kreeg. Recentelijk pakte het AD uit met een artikel over twee Hillegommers die zogenaamd ‘de auto van Fortuyn’ hadden opgesnord, maar dat (blauwe) model is haast nergens terug te vinden in de historie van Fortuyn. Wellicht dat hij die auto echt héél lang geleden ooit had.

Enfin, terug naar deze Daimler V8 LWB uit 1998. Hetzelfde model als dat van Queen Elly. Hij heeft inmiddels 106.000 kilometer op de teller staan, zien er nog snaarstrak uit, maar een vraagprijs is onbekend. De advertentie – via GeenStijl – is HIER te vinden.

28 reacties  toon alle reacties
Wat een ongekend verlies is Pim toch voor het politieke landschap.

Vandaag de dag zijn veel van de problemen die hij aan de kaak stelde nog steeds niet verholpen, en is er in veel gevallen ook geen zicht hoe en wanneer dit wel gaat gebeuren.

Volgens sommigen zou hij zijn daverende verkiezings-overwinning nooit waar kunnen maken. Dat is een mogelijkheid, maar ook het tegendeel is nooit onmogelijk verklaard.

Vast staat in ieder geval dat hij een waardige kans verdient had, in plaats van de situatie zoals die zich voorgedaan heeft!

Pim, het ga je goed. At your service!
Profile photo of lekkaah
kaasboerin
01-07-2013 om 21:18
8
R.i.p. Held!
Nog steeds indrukwekkend om die man te horen praten……een van de meest ,zo niet DE meest intelectuele spreker die we misschien ooit gehad hebben….

geheel politiek nederland scheet 7 kleuren voor wat er komen zou als hij daadwerkelijk aan de ‘macht’ kwam……
Nog steeds ongelofelijk dat ze dr zo mee weggekomen zijn……

Doodgeschoten door n dierenliefhebber my ass………
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!