Spyker B6 Venator Concept: de nieuwe droom van Victor

Auteur: , 121 Reacties

Verrassing! Het nieuwste wilde plan van Victor Muller is voortijd onthuld, maak kennis met de Spyker B6 Venator. En mocht je het niet weten; Venator betekend jager in het Latijn.

Achterin de B6 Venator ligt een V6 met 375 pk die gekoppeld is aan een 6-traps automaat. Het chassis is van aluminium en de body is gemaakt van carbonfiber. Het gewicht zou daarom uitkomen op zo’n 1.400 kilo.

Qua afmetingen is deze Spyker ongeveer gelijk aan een Porsche Cayman, maar de prijs ligt fors hoger (€125.000 tot €150.000). De Wall Street Journal verwijst heel verstandig naar de Lotus Evora S en het zou zomaar kunnen dat de Spyker op die auto gebaseerd is.

Lotus is er immers niet vies van om hun platform aan andere fabrikanten te verkopen (zoals Opel en Tesla) en daarnaast werken Spyker en Lotus al jarenlang samen. Overigens wil Muller niet dat we deze auto omschrijven als een Porsche killer:

“anybody who says they’re going to build a Porsche killer is crazy,”

Uiteindelijk verwacht hoopt Muller honderden exemplaren per jaar te bouwen/verkopen. We zullen het zien, maar gezien het verleden van Spyker hebben we er niet heel veel vertrouwen in.