Wie plukt deze Volvo ‘sleeper’ van Marktplaats? [440 pk]

Auteur: , 121 Reacties

Sleeper tussen aanhalingstekens, je ziet het goed.

De Volvo V70R was al geen doetje met z’n 300 pk voor alle vier de wielen, maar meer is altijd beter. De powerZweed van deze advertentie doet daar nog een flinke schep bovenop met een tot 440 pk en 570 Nm opgekieteld blok. Kablamboe! Hoe dat allemaal is gefixt?

De adverteerder legt het zelf haarfijn uit, dus wie zijn wij om daaraan te gaan zitten sleutelen. Lees en geniet:

Een 300pk sterke V70R AWD die nog niet snel genoeg was…. Bij 125.000 km. hebben we de motor uitgebouwd, deze laten versterken met nieuwe cilinderbussen, boring verkleind naar 81,5mm, van open-deck naar semi closed-deck en de compressie verder verlaagd door andere zuigers en drijfstangen. Voor goede midrange power hebben we gekozen om niet verder te gaan dan een Garrett GT3071R in combinatie met een grotere frontmounted intercooler, injectors 630cc, complete custommade uitlaat, Turbodrukmeter, dumb-valve, Aquamist waterinjectie en mapping op maat. Verder is het remsysteem ge-upgraded met onze CTF RS remschijven (rondom) in combinatie met EBC remblokken en staalomvlochten remleidingen. Sachs sportkoppeling, singlemass vliegwiel. De auto heeft een afneembare trekhaak. de voor en achterpoiler zijn vorig jaar overgespoten ivm steenslagbeschadiging.

Met andere woorden: dit is gewoon een heel vet ding waarbij de makers duidelijk grondig te werk zijn gegaan. Misschien nog wel belangrijker is het feit dat het coole doch zakelijke uiterlijk van de V70R geen geweld is aan gedaan.

Enige minpunten die in de advertentie worden genoemd zijn de verouderde software van de navigatie en het schuifdak dat niet meer open gaat. Kniesoor die erop let, deze auto wil je gewoon hebben. Voor 18.900 kan dat, klik daar. Voordat Zlatan het doet.

Dank aan Daan voor het tippen!