Chorizo! Maakt Alonso een F1 comeback na 2019?

Auteur: , 31 Reacties

Wij fronsen de wenkbrauwen.

FA

Er mag dan vier weken lang niet geracet worden in de F1, maar van F1-afkickverschijnselen is geen sprake. Deze hete zomer verwend de diehard F1-fan namelijk volop met de traditionele rijders carrousel, die ondanks zijn ‘traditionele’ status lang niet altijd zo spannend is als dit jaar. Het begon allemaal met de overstap van Ricciardo naar Renault, vervolgens kregen we de overname van Force India door Lawrence Stroll en deze week werd daar het vertrek van Alonso uit de F1 aan toegevoegd. Nog steeds is het niet geheel duidelijk wat dit alles voor implicaties heeft. Dat er nog enkele wijzigingen zullen volgen voor de Grand Prix van België volgende week is allesbehalve uitgesloten.

Het vertrek van Alonso verbaasde mij persoonlijk omdat ik de Spanjaard toch had ingeschat als een man die alle aandacht en waardering die hij nog steeds krijgt in de F1 uiteindelijk niet op zou kunnen geven. Je kent het type wel: klagen, klagen en nog eens klagen, maar als puntje bij paaltje komt gewoon lekker bijtekenen. Dat FA in die zin de sport los kan laten heeft me wat dat betreft positief verrast. Ondanks dat Max van mening is dat een overstap maken naar Amerika alleen iets is voor mensen die niet kunnen winnen.

Maar misschien was die verrassing (en de ode aan Alonso’s F1 carrière) voorbarig. Alonso heeft de deur naar een comeback namelijk op een kier gezet aan de vooravond van de zes uurs race op Silverstone dit weekend. Op de vraag of hij een comeback in de F1 uitsluit, zegt de Spanjaard:

Ik denk dat de deur naar de F1 nog altijd openstaat, want ik ben in mijn carrière nog nooit zo goed geweest als nu. Waarom zou ik de deur dichtgooien? Alles kan gebeuren in de toekomst.

Zo blijft de sneaky Spanjaard, ook in zijn absentie, dus toch een factor in de F1. Let maar op als we volgend seizoen rond deze periode in het jaar zitten, dan gaat de naam van Alonso wederom genoemd worden. Zeker als hij op dat moment goed presteert ergens buiten de F1. Overigens zou ALO niet de eerste voormalig kampioen zijn die na een (al dan niet vrijwillige) pauze een comeback maakt en nog een titel pakt. Mannen als Niki Lauda en Alain Prost gingen hem al voor.31 reacties

Waarom zou Alonso terugkeren in de F1 als hij ergens anders goed presteert? Hij heeft in de F1 bereikt wat er te bereiken valt. In andere raceklasses nog niet. Lijkt me dan logischer dat hij daar blijft racen (zeker als hij daar dus goed presteert).
@berlinetta: omdat F1: meer geld, meer aanzien…
@henk_he: Liever winnen in Amerika dan met tegenzin in de middenmoot rijden in de F1, maar dat zou mijn keuze zijn. Hij gaat toch niet meer bij een topteam terecht komen.
@berlinetta: als hij met mclaren gaat racen in amerika, maar mclaren de komende jaren steeds beter gaat presteren. Dan gaat ALO wel terugkomen.
Ik geloof niet dat Fernando Alonso nog weer terugkomt. @jaapiyo haalt dan Lauda en Prost aan als succesvolle voorbeelden, meestal eindigt dit met een deceptie (o.a. Schumacher, Raikkonen).

Nee, Alonso moet gewoon lekker z’n energie stoppen in nieuwe raceklassen. Een carrière als bijvoorbeeld Jan Lammers, die zo’n beetje alles met vier wielen in competitieverband heeft gereden, past hem veel beter.
@RRRobert: Denk dat ALO het een enorme eer vindt dat je hem vergelijkt met onze Jan
@cloverleaf: Juan wie??
@RRRobert: zo sterk was hij niet, paar goede jaren
@RRRobert: Raikkonen is niet echt een deceptie.
Heeft Ricciardo eigenlijk al zijn motivatie gegeven waarom hij voor Renault gekozen heeft? Geld zal (waarschijnlijk) niet de belangrijkste reden zijn aangezien hij al goed verdiend heeft. Vraag me af wat Renault hem heeft kunnen bieden dat hij naar een middenmoot team wil overstappen.
@fejjie: 1e rijder zijn denk ik.
@berlinetta: Zou ik raar vinden. Op dit moment zijn hij en Max ongeveer evenwaardig. Dus als dat zijn beweegreden is zou hij schrik hebben van Max en daarom liever het grootste mannetje zijn in een klein team?
@fejjie: Het contract dat hij kon krijgen was minder dan dat van Verstappen. Verstappen is jonger, sneller en biedt mer potentie.

Ook is de Red Bull nog steeds niet snel genoeg. Daarom de overstap gemaakt naar een fabrieksteam. Van alle gokjes die Ricciardo kon wagen was dit de beste.
@fejjie: Ik denk niet dat hij Verstappen vreest, maar ik denk eerder dat hij verwacht dat het team om Max wordt heen gebouwd. Bij Renault zal hij de nr.1 zijn.
@fejjie: Officieel heeft hij volgens mij nog niks gezegd. Maar Renault is en blijft een fabrieksteam. Heeft ook meerdere successen behaald. Het zou zomaar kunnen dat Renault de snelheid vind in, pak ‘m beet, 2020/2021. Red Bull zal altijd een klantenteam blijven. Ik snap zijn keuze wel. Zeker na al die jaren voor Red Bull gereden te hebben.
@viezefreddyw: Dat klinkt aannemelijk. Het is wel een gewaagde gok. Maar bij Red Bull blijven, met de nieuwe Honda motoren, is misschien net zo een grote gok.
@fejjie: Ricciardo heeft Italiaans bloed en kan het moeilijk accepteren dat een jonkie meer verdient. Daarnaast is de kans op slagen bij een fabrieksteam groter.
@w115: Wat heeft Italiaans bloed daarmee te maken?
@berlinetta: trots, iets wat in noord Europa vreemd is
Jenson Button was ook nog niet gestopt; maar die zien we ook niet meer terug.

Wat wel zo is: Alonso is na dit seizoen maar 1 seizoen verwijderd om het totale gereden GPs record van RubensB af te pakken. Als hij toch de Tripple Crown wil; dan is dit natuurlijk ook een leuke.
Kimi loopt een jaar achter (20 races); zou die m willen?
Hammi en Vettel die lopen nog eens 5 jaar achter.
@gregorius: we hebben dus al de McLaren line-up voor 2020!
Man, man, man. Het enige dat Alonso doet is van de daken schreeuwen hoe goed hij wel niet is en hoe slecht de rest (Honda, McLaren, F1) is. Laat die drama queen lekker naar de US gaan.
@silverarrow: Couldn’t agree more!!! Om Minttu Raikkonen te citeren: “If you cry like a girl when you lose, why don’t you go take dancing lessons” (was toen wel op Hamilton bedoeld maar kan ook wel voor Alonso…)

https://f1only.fr/mme-raikkonen-repond-a-hamilton-si-tu-pleures-comme-une-fille-quand-tu-perds-consacre-toi-a-la-danse/
Mijn reet oxideert van alle chorizo, de toekomst zal het leren.
@fiero: Stiekem wil ik helemaal niet weten wat jij in je vrije tijd met chorizo’s doet…
@joostie: stiekem ga ik je toch een keer vertellen hoe een chorizo aan je reet kan oxideren. Ik zoek alleen een specialist met een goede formule.
@fiero: moe je een keer merguez eten dan slaan de vlammen uit je reet
@fiero: wij noemen dat “pikkepoep” krijgen van al het gezever en gehuil van die “has been” Alonso! Ja een mega talent qua driving skills daar ben ik het mee eens… MAAR heeft het volledig laten afweten op i) juiste timing qua team keuze, ii) strategisch opbouwen van een team rond hem ipv alles en iedereen af te zeiken rond hem en iii) op een politiek correcte en respectvolle manier communiceren over business partners die veel tijd en geld in hem hebben gestoken (bvb Honda).
ik vind het nog bijzonder dat hij twee titels bijeen heeft kunnen harken.
Ik ga hem niet missen. So long!
Het is toch ‘Wij fronsen de wenkbrauw’ (enkelvoud)?!
@hilpp: enkel na een beroerte kan het voorvallen dat je maar met één wenkbrauw kan fronsen
@winkeb: of als je een monobrauw hebt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).