Deze maatregelen staan de Europese automobilist te wachten

Auteur: , 93 Reacties

Europa zal in 2050 het eerste klimaatneutrale continent zijn.

Green Deal: meer CO2 maatregelen Europa

Morgen, 11 december, wordt tijdens de EU-TOP de Green Deal gepresenteerd door voorzitter van de Europese Comissie Ursula van der Leyen samen met onze eigen Frans Timmermans. Hij is sinds dit jaar Eurocommisaris van milieu en heeft de grootse plannen om van Europa een klimaatneutraal continent te maken. En daar horen ook maatregelen voor autorijdend Europa bij.

In het ambitieuze plan staat dat de emissie-eisen voor lichte vrachtwagens en personenauto’s worden aangescherpt. Nederlandse dieselrijders met een oudere dieselmotor hadden deze maand al een brief in de bus liggen waarin de 15% extra ‘roettax’ werd aangekondigd. De Green Deal omvat ook plannen om EU-geld te besteden aan miljoenen laadpalen voor elektrische auto’s. Verder zal rekeningrijden op meerdere plaatsen toegepast worden. Neelie Kroes (Oud VVD-minister) nam 30 jaar geleden voor het eerst het woord rekeningrijden in de mond. Als Europa massaal elektrisch gaat rijden vallen de inkomsten uit brandstofaccijnzen natuurlijk weg, zou de prijs per kilometer de schatkist op peil weten te houden?

Niet alle landen zijn even fanatiek bezig met het klimaat als Nederland. Polen, Hongarije en Tsjechië weigeren zich vast te leggen aan de klimaatneutraliteit in 2050. Om ruzie in Europa te voorkomen wil Timmermans zorgen voor een overgangsfonds van 100 miljard euro. Hij hoopt hiermee te bereiken dat Oostelijke lidstaten meegaan in zijn voorstellen uit de Green Deal.

De ambities van de Green Deal zullen de komende 2 jaar worden uitgewerkt in concrete wetsvoorstellen. De lidstaten en het Europese Parlement moeten deze vervolgens goedkeuren. Het duurt dus nog even voor jouw nieuwe Mach-E aan de Europese laadpaal mag hangen.93 reacties

Overgangsfonds. We gaan dus ook voor het Poolse klimaatbeleid betalen.
@harrie: en economie en sociaal vangnet etc. Maar dat is al jaren zo, welkom in de EU. Enkeltje naar GB boeken?
@breakingpoint:
Vergeet vooral die fantastische bankenunie niet, de grootste klapperrrrr van allemaal.
Als DB ploft is het allemaal snel over met dit soort geneuzel in de marge over een paar EU miljoentjes voor groene projecten.
@harrie: het nare van klimaat is dat CO2 niet bij de grens stopt.
@harrie: toen onder andere de Polen ons kwamen bevrijden betaalden zij een veel hogere prijs …
@tanzanitef30n: bevrijden van de krapte op de arbeidsmarkt?
@harrie: net als hoe de Polen voor ons betalen wanneer zij hun bevolking hierheen sturen om voor een hongersloon uitgebuit te worden door Nederlandse uitzendbureaus zodat onze economie tot stand blijft.
@harrie: en check dan ook even duidelijk welke Europese doekoe’s daar zijn geland. En toen?

En dan te denken dat de huidige Poolse regering zo letterlijk gekeerd is richtig de Europese unie. De meeste nationale propaganda is vooral anti-Europees georiënteerd. Geen wonder dat ze nu de poot stijf houden tot Fransie met de knip over de brug kwam.

Volgens mij laat de NOS dagelijks nog steeds iets téveel positiefs zien van Pjotr en kompanen… ik durf te wedden dat de Tesla’s en ID’s je over een aantal jaren je daar niet om de oren slaan. Eerder terug naar de diesel.
@harrie: Zij betalen ons als enige nog voor die oude diesels die wij kwijt moeten … Deze gaan bij inruil/verkoop regelrecht naar Polen!

Wat is deze wereld gek geworden.
Zucht…….Franske heeft ook weer een baantje bemachtigt en moet weer even iets populistisch roepen om zich te laten zien. Klimaatneutraal…laat me niet lachen. Doe eerst eens iets aan het milieu.
@baklava:
Milieu? Ach man Frenske vertoeft in een voortreffelijk milieu.
@baklava: Doe eerst eens iets aan het milieu? Doe eerst eens iets aan de echte problemen.
Lekker die klimaatneutraliteit als de focus op het ontginnen van enorme hoeveelheden batterij bestanddelen ligt. Ben eens benieuwd of ze ook de consumptiemaatschappij een halt toeroepen, of dat dat hun verbeelding teboven gaat.
@breakingpoint: precies. Olie komt tenslotte uit bloemetjes.
@pomoek: Maar gore Tesla komt ook niet uit boom vallen! En electra waar die op rijdt is zeker voor 2050 nog niet voor de helft groen!
D66 zegt toch fakenieuws checken!
Gek dat slaafs/links Nederland braaf volgt en gelooft wat die leugenaars en zakkenvullers zeggen??? Wat weet u van autos, boeren, bouw en klimaatwetenschap ?
Autos zijn maar paar procent van het probleem, maar wordt het zwaarst getroffen! Grote uitstoters weten/willen niet of 2050 haalbaar is en ecotax wordt toch op producten betaald !
Autobranche gaat al switchen van electra naar waterstof!
Is fransje lekker op de hoogte!
Trouwens wat doet een iemand van verliezende partij op die plek???
Mensen eerst checken EN goed stemmen!
@rob_guit: We zullen het zien!
Wat heeft D66 hier mee te maken!?
Wie is slaaf/links en wie zijn die leugenaars en zakkenvullers waar u het over heeft?!?
Wat doet dat er toe?!?
Niet waar! Vervoer is grofweg verantwoordelijk voor 25% van de uitstoot! En ook andere CO2 uitstooters moeten maatregelen treffen!
Op dit moment rijdt nog maar een fractie van de auto’s op waterstof! Prima als er meer komen! Maar ik zie het niet gebeuren!
Als je met fransje Frans Timmermans bedoelt: Weet ik veel!?!
Hij is door een ondoorzichtig kiessysteem op die plek terecht gekomen!
Ja mee eens! Doe dat dan ook!
Rustaaaghh..! Rekening rijden gaat er nooit komen. Te veel praktische en operationele uitdagingen nog even los van onze ‘privacy’…
@outlook: de camera’s hangen er al
Polen, Hongarije en Tsjechië:

De landen die geen aanzuigende werking hebben door iedereen onbeperkt toe te laten en te laten profiteren van het sociale stelsel.

Dat betekent dat de bevolkingsgroei in de hand kan worden gehouden, er automatisch ruimte voor natuur overblijft, en geen hysterische maatregelen nodig zijn voor het ware probleem:

OVERBEVOLKING.
@caspart: Tja, altijd de keuze tussen overbevolking of kijken naar hoe je leeft.

Maar zelfreflectie is moeilijk, daarom maar het voorstel om de wereldbevolking te decimeren.

Bij welke helft zit jij dan?
@fanboy:

Er is geen enkele sprake van keuze.

Al zou werkelijk iedereen ecologisch leven: feit blijft dat met de huidige bevolkingsgroei ieder stukje natuur plaats zal moeten maken voor stenen.

Of had je dat nog niet door als je om je heen kijkt…?
@caspart: Hier in Nederland hebben we dat ook allang al gehad en gedaan. Nu wordt er getracht de laatste stukjes natuur te beschermen, maar ga eens eeuwen terug kijken, toen was er natuurlijk veel meer natuur en bos.

Echter gaan dit soort plannen over de bijdrage op mondiale schaal. Het gaat niet zo zeer over stukken natuur beschermen, dat zijn andere discussies (stikstof etc).

Dit gaat over CO2 uitstoot. En dat gaat ook over welvaart en hoe “efficiënt” je leeft.
@fanboy:

Al zou iedereen zo “efficient” leven, dit wordt teniet gedaan door de bevolkingstoename.
@bas2014: Dat klopt gedeeltelijk. Welvaart heeft er ook alles mee te maken. De voetafdruk van gemiddelde Amerikaan is 2x zo hoog als Europeaan geloof ik, laat staan ten opzichte van de gemiddelde Afrikaan.

Net als dat nu de winst van zuinigere en elektrische auto’s te niet wordt gedaan door al die SUVs.

Het is eigenlijk zorgelijker dat de welvaart omhoog gaat in Azië en een beetje in Afrika.
Maarja wie zijn wij om te zeggen dat ze dat niet mogen krijgen.
@bas2014: De vraag blijft: Als bevolkingstoename een probleem is: Hoe ga je dat dan oplossen?
@pomoek: Simpel, het krijgen van kinderen veel duurder maken. Duurder maken is toch altijd de oplossing voor alles?
@berlinetta: een kind kost een ouder tot zijn of haar 18e ongeveer 80.000 euro. Hoeveel duurder wil je het maken? En gaan we dan die kosten inkomensafhankelijk maken of gewoon per kind belasting heffen? Of gaan we een boete heffen als je meer dan een kind krijgt?
@pomoek: Om te beginnen zou je bv kinderbijslag en kinderopvang kunnen beperken. Het is een raar iets dat je aan de ene kant milieuheffingen instelt terwijl je aan de andere kant juist overbevolking subsidieert. Laten we nu eens een keer die overbevolking , de echte oorzaak, bespreekbaar te maken ipv meteen in een stuip te trekken als het ter sprake wordt gebracht. Zo snap bv niet dat je als lijsttrekker van groen links wel je mond vol hebt over het milieu, maar tegelijkertijd maar liefst drie kinderen op de wereld zet. Iets minder had ook gekund.
@seicilindri: zeker mag je het bespreekbaar stellen, sterker nog, dat gebeurt hier op Autoblog letterlijk elke week zo niet elke dag. Mijn probleem met ‘het ter discussie stellen’ is dat er wordt gedaan alsof dit het grootste probleem is op de wereld. En dat is het niet. Het is prima mogelijk om 7 of 8 miljard mensen op de aarde te laten leven. Voor mij is een groter probleem hoe welvaart is verdeeld en dat we in het westen veel te veel CO2 produceren. Natuurlijk neemt dat CO2 gebruik af als de bevolking af neemt, in Nederland, maar dat zal per saldo weinig zoden aan de dijk zetten.
@pomoek: de bevolkingstoename is de schuld van de babyboomers. Zodra hun kinderen overlijden is de wereldbevolking stabiel op 9 á 10 miljard. De hoeveelheid kinderen is namelijk al ruim 10 jaar stabiel op 2 miljard.

Verder geeft Fanboy het perfect aan dat wij de opkomende landen moeten laten zien dat het duurzaam kan en dan op hun vingers tikken zoals we als Westersen graag doen.
@caspart: Feit blijft…

Nee, dat is absoluut geen feit. Zelfs klinkklare onzin. De wereld is groter dan de randstad of Nederland…

Maar zoals faboy al aangaf, een probleem buiten jezelf leggen is natuurlijk veruit het gemakkelijkst.

Maar heb je jezelf al gecastreerd? Want dan ben je pas echt een man die in z’n woord gelooft. Of leg je die bal ook bij een ander?
@reactief

Feit is wel dat jij het nog niet snapt🤣
@berrybentley: Volgens mij snapt hij het prima…
@reactief: Castreren of de bal bij een ander leggen, is er een verschil? ;)
@gewoondirk: Haha.. Ja, je bal wordt er niet meer afgehaald tegenwoordig hoor. Gebeurd gewoon chemisch!
@caspart: Dit dus.
@caspart: juist, de kinderbijslag afschaffen is alvast een goed begin
@caspart: haha. Dat zijn landen waar geen vluchteling heen wil. Waar een grote hoeveelheid arbeidsmigranten juist vandaan komt. Streng beleid alleen maar voor de nationalistische bühne. En zelfs in het buitenland trappen er mensen in.
@caspart: de bevolkingsgroei is al 10 jaar stabiel (aantal kinderen in de wereld). Het probleem is de langere levensduur en dat heeft simpelweg tijd nodig voordat het normaliseert.
Europa zal al lang onder de voet gelopen zijn door Rusland, China of de Verenigde Staten. Van een eigen wetgeving wordt dan al lang niet meer gesproken…
Iemand Arjen Lubach gekeken? Geeft maar weer aan hoe hypocriet die Timmermans is, en hoe slecht zijn onderzoek is. Alles op basis van kansloze aannames…. Ga alsjeblieft echte problemen oplossen…..
@dutchdriftking: Omdat hij vliegt naar Madrid?
@mashell: @frederik: Omdat hij voorliegt dat Madrid-Amsterdam een afstand is waarbij de trein en het vliegtuig ongeveer gelijk is qua uitstoot. Als hij eerlijk aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar uitstoot, maar dat hij een drukke agenda heeft en daarom voor het vliegtuig kiest, dan valt niemand er over, en het is nog altijd beter dan met de auto.

Maar als hij daadwerkelijk wat aan het milieu wilt doen dan is het stukje vliegen vs trein qua kosten en uitstoot, en waarom het zo lang duurt van Lubach best interessant. Uiteraard belicht hij alleen de kant van het verhaal welke voor hem het beste van pas komt, dat moeten we uiteraard meenemen.
@dutchdriftking: je neemt komiek Lubach serieuzer dan een doorgewinterde politicus? Er is ergens iets ernstig misgegaan.
@mashell: ik snap je gedachtegang, natuurlijk heeft Lubach lang niet in alles gelijk. Maar in dit geval komt hij wel met goed onderbouwde feiten waardoor je ook daadwerkelijk ziet dat Timmermans een hypocriete kabouter is.
Hoe zit het dan met de oldtimers? Is daar nog een toekomst voor?
Deze linksche hobby gaat 13.000.000.000.000 kosten, en als dit doorgaat zal dit continent inderdaad klimaat neutraal zijn omdat we allemaal failliet zijn.
Centrum Brussel, op het EU pluche,
Bedenken politici wanen en ideeën 🎶
Waar Frans en Timmermans nog steeds op een voetstuk staan. 

En de onderdanen maar werkten, loonslaven en sukkels, 
Terwijl in parade-pas van beleid wordt gewisseld. 
70 Jaar Eurpese Unie, er is in die tijd veel bereikt… 

Maar wat is nou die heilstaat, 
Als er borden met 100 staan? 
Als je bang en voorzichtig met het milieu moet omgaan? 🎵
Ach, wat is nou die heilstaat, zeg mij wat is ie waard, 
Wanneer als je nog niet van het gas af bent voor crimineel wordt verklaard…

En alleen de Euro’s vliegen van Oost- naar West-Europa
Frans wordt niet teruggefloten,
zijn plannen ook niet afgeschoten. 
Over de balk, over het IJzeren Gordijn, 
Omdat politici in het westen, soms populair in het oosten willen zijn. 🎶
‘Niet alle landen zijn even fanatiek bezig met het klimaat als Nederland.’

Dat valt wel mee hoor. Wij behoren tot de achterlopers in Europa. Hier wordt alleen gereageerd op het laatste moment en worden dan domme onpopulaire zaken ingevoerd. Hierdoor worden de burgers terecht nogal chagrijnig over al die klimaat ‘onzin’ terwijl de echte vervuilers vrolijk doorgaan.

Lange termijn visie ontbreekt hier volledig, terwijl er prima goed gedegen maatregelen haalbaar zijn die beter zijn voor het klimaat en het milieu zonder burgertje pesten en een economie te slopen.
“De Green Deal omvat ook plannen om EU-geld te besteden aan miljoenen laadpalen voor elektrische auto’s.”

Daar frons ik toch even mijn wenkbrauwen van omlaag, is dat nu echt de meest efficiënte besteding van gemeenschapsgeld? Gaan we nu massaal over op de elektrische waggel omdat er veel meer laadpalen zijn? Of is dit het resultaat van handjeklap met de laadpalenbranche (lees bouwend Nederland). Ik heb nou niet echt de indruk dat een gebrek aan laadpalen, in Nederland, nu een geweldig groot probleem is.

Het lijkt me slimmer om fors in te zetten op een subsidie op elektrische auto’s.
@pomoek: misschien is het andersom, als er geen laadpalen gaan we zeker niet om. In geval elektrische auto’s en de laadpalen is het kip en ei verhaal duidelijk, eerst de laadpalen dan de auto’s.
Als we al die sneue lui die daadwerkelijk geloven in het sprookje dat wij het klimaat zouden kunnen beïnvloeden nou eens zouden deporteren naar China. Dan zijn we in één klap van de overbevolking af, van de files, van het huizentekort en van GL, D66 en de PvdA. Wat een paradijs zou me dat zijn zeg.
@kminne: u is net wakker geworden uit een coma van 30 jaar?
@pomoek: Ik denk dat je mij verwart met de Nederlandse overheid.
@kminne: oh, pardon, dat komt door het haar van achteren.
‘T lijkt hier wel een FvD congres… is er dan niemand een beetje begaan met de toekomst voor onze kinderen? Of blijven we gewoon lekker verder ontkennen en/of de schuld geven aan immigranten? Man man man…
@forza: tja, rechtse praat is nou eenmaal stoer op het internet. Want dan kun je lekker hard zijn, je kunt een ander de schuld geven van jouw problemen en als dat niet lukt, nou dan ontken je het probleem toch gewoon. Lekker makkelijk. Alles zodat jij als rechtse rakker niets hoeft te doen. Immers om je als rechtse rakker aan te passen of ook maar ergens over na te denken, dat hoef je niet, daar ben je te superieur voor.
Het fijne is dat de mogelijkheid tot aanpassen vooruitgang betekent en niet bereid zijn tot aanpassen tot uitsterven leidt, dus uiteindelijk zal het rechtse gedachten “goed” (dat zich laten samenvatten met ikke, ikke en de rest kan stikken) wel uitsterven.
@mashell: Ayayay, wat een enge reactie!
@launchcontrol: tja, de waarheid is hard.
@mashell: zeker als ie niet uitkomt.
@mashell: Jij verkoopt typisch linkse praat. Beweer dat de ander rechts (dus slecht is) en je hoeft zelf niets te onderbouwen of te motiveren.
@forza: Sommige kunnen nou eenmaal niet vooruit kijken. In 2050 zijn wij in Europa nog steeds met 1 miljard inwoners terwijl Azie groeit tot 5 miljard en Afrika tot 3 á 4 miljard. Probeer dan de welvaart maar vast te houden als je handjes te kort komt.
@forza: We zijn juist begaan met de toekomst voor onze kinderen. Juist om niet in de klimaat val te trappen en ons scheel te moeten gaan betalen voor nutteloze investeringen in een verzonnen klimaat probleem om de economie draaiende te houden.
@forza: De eerste denkfout die je begaat is het koppelen van klimaatsceptisme aan rechts.
Die 15% roettax op een oudere diesel is ook echt schandalig. Kom gewoon met een sloopregeling als je wilt dat mensen uit dit soort auto’s stappen.

Ik denk dat een groot deel van de mensheid die in dit soort auto’s rijdt ook best iets anders (liever voor de boompjes) wil rijden, maar het gewoon niet kan omdat het allemaal al zo duur is. Maar nu worden ze juist extra belast?!

Dit is gewoon weer een manier om die staatskas te spekken, echt schandalig.
Grootste bedreiging voor het milieu is overbevolking. Elke besparing bij industrie en vervoer wordt teniet gedaan door enorme bevolkingstoename. En dat heeft niet direct te maken met een geboortegolf in West-Europa zelf, maar wel met massa-immigratie.
@kroon: hou toch op. Massa-immigratie is ook al zo’n schreeuwbegrip. De nl bevolking groeit jaarlijks 0.5% door immigratie. Wat nou massa? Nee, wij moeten eens goed gaan nadenken over wat we zelf kunnen bijdragen ipv alles over de schutting te mikken.
@forza: lol @ 0,5 % ja op papier ooit gehoord van illegalen en geen grenzen ? Mensen die uitgezet worden en gewoon terug komen ? Slaap gerust verder.
@robusa: Heb je ze geteld? Of zeggen de partijleiders dat? En hoezo geen grenzen? De bootjes worden nog net niet uit het water geschoten. Er staan verdomme HEKKEN aan de buitengrenzen van Europa. Maar ja, toch is mensen helpen echt niet populair he. Terroristen (niveau is verlaagd trouwens), baantjespikkers (handjes uit de mouwen) of uitkeringstrekkers (lees je eens voor de grap in de NL’se asielprocedure in) zijn het, allemaal. En ze verpesten het klimaat natuurlijk. Laat je nou eens niet gek maken door je onderbuik en denk eens om. Verandering is niet eng..
@forza: De vraag zou beter zijn heb JIJ ze geteld jij komt met dat getal ik niet.
Ik heb geen HEKKEN gezien in Griekenland,Italie en Spanje jij ?
Bootjes uit het water geschoten ? Opgepikt door allerlei boten en in de EU gedropt bedoel je zeker.
Terroristen nivo verlaagd lol vertel dat tegen de mensen die afgelopen week zijn neergestoken her en der.
Asielprocedure ken ik toevallig, een permanente verblijfsvergunning na 5 jaar, waarom ? moeten die mensen niet terug hun land opbouwen ? Nee hun hele gezin naar NL.
Dus kijk jij nou eens wat anders dan de NOS dan kunnen we misschien verder praten maar ik ben er bang voor aangezien jou uitspraken,die wel heel gemakkelijk te weerleggen waren .
@kroon: wat stel je dan voor? Nog eens een goede oorlog en holocaust om de boel wat uit te dunnen?
Het draait die klimaatfascisten enkel maar om 1 ding: geld geld geld.

De bende gekker losers die betogen voor “een beter klimaat” worden betaald door de nieuwe wereld orde om iedereen te hersenspoelen en te doen geloven dat er een klimaatprobleem is. Wat uiteraard niet zo is. Van in het basisonderwijs worden kinderen doodsbang gemaakt dat de wereld zal vergaan binnen 10 jaar. Welke trauma’s gaat dit opleveren bij die kinderen? Het einddoel is enkel zoveel mogelijk geld uit onze zakken te schudden. De linkse media, dus 99% van de media, bombardeert ons dagelijks met de klimaatverandering. Terwijl er helemaal geen probleem is. Greta Thunberg is de Joseph Goebbels van de klimaatfascisten en wordt gesponsord door politieke pedofielen. En al die klimaatgekken blijven er maar in trappen, ze zien het niet, ze zijn al zover gehersenspoeld dat elke rede geen vat meer heeft, knettergek!! Er is geen klimaatprobleem.
@johnwaters: misschien zou je even een maandje geen youtube en facebook (daar waar propaganda thuis is) moeten kijken. Gewoon eventjes naar buiten gaan, boswandeling, strandwandeling, rondje door de kringloopwinkel, rondje door de Bijenkorf, eventjes geen WNL, geen Telegraaf. Eventjes geen Vara, geen Volkskrant. Doe een dagje wellness. Knap je van op. Daarna doe je een cursus argumenteren, gewoon op de volksuniversiteit (ja een links bolwerk maar dat geeft niks, mensen die iets voor een ander willen doen zijn nu eenmaal wat linkser) en daar leer je dat als je punt in het extreme trekt je jezelf volkomen belachelijk maakt en er niemand naar je luistert. Je loopt wel een kleine kans Greta bij dezelfde cursus tegen te komen want haar “how dare you” was zo’n zelfde argumenteringsblunder. Geen zorgen, het komt wel weer goed.
@mashell: wat een toeval, ik heb net een maand vakantie in Thailand achter de rug.
@johnwaters: En toon eens aan hoe je er bij komt dat er geen klimaatprobleem is? Het liefst onderbouwd met een stel goede onderzoeken gedaan door gerenommeerde klimatologen bijvoorbeeld.
@gewoondirk: Er is geen klimaatprobleem vermits je wel met een oude diesel mag rijden als je maar betaalt. Er is geen klimaatprobleem vermits je wel mag vliegen als je extra toeslag betaalt. Er is geen klimaatprobleem omdat de zeespiegel niet stijgt. Er is geen klimaatprobleem omdat elke weerstoestand wordt toegeschreven aan het klimaatprobleem. Er is geen klimaatprobleem omdat de huidige generatie auto’s schoner zijn dan ooit tevoren. Er is geen klimaatprobleem omdat we sinds decennia afgestapt zijn kolen om ons te verwarmen en stoomtreinen te laten rijden, als onze manier van leven impact zou hebbne op het klimaat, dan waren we 50 jaar geleden al morsdood moeten zijn. Er is geen klimaatprobleem gewoonweg omdat zelfverklaarde “klimaatexperts” dit elke dag door onze strot duwen. Er is enkel het probleem van overheden die zoveel mogelijk geld uit onze zakken proberen te slaan.
@johnwaters: het is letterlijk allemaal klets wat je hier uitkraamt. Ooit gehoord van ontmoedigingsbeleid? Er is een reden dat de overheid eerst dingen duurder maakt ipv ze meteen te verbieden. Mensen worden ontmoedigd gebruik te maken van het een en in plaats daarvan te kijken naar alternatieven. Er zijn letterlijk duizenden rapporten, geschreven door mensen die weten waar ze over praten, die klimaatverandering aantonen. Maar jij volgt liever je onderbuik dan wel zieltjeswinnende populisten, niet gespeend van enige kennis van de materie maar gewoon opdienend wat ‘het volk’ wil vreten? En dan vindt men dat met ‘links’ niet valt te praten…
@forza: Hou jong ben je eigenlijk, want je kan echt nog wel wat levenservaring gebruiken lees ik.
Welk (ontmoedigings)beleid heb je het over? Die 25 euro vliegtax gaat de mensen echt niet uit het vliegtuig krijgen hoor, dream on. Het alternatief is 15 uur met de trein naar Madrid of 2 uur vliegen voor 1/3 vd prijs :)
Hout van uit Canada naar NL brengen om het dan hier op te stoken, top beleid idd :)
Miljoenen laadpalen maken/plaatsen/aansluiten terwijl LPG zo te koop is overal en waterstof rijden meer zoden aan de dijk zet,top beleid idd :)
Je bent idd gebrainwashed al en niet gespeend van enige kennis van de materie maar loopt gewoon achter NOS GL D66 aan.
@robusa: Met links valt ook niet te praten. Het zijn idealisten en die zitten vol met idealen zonder feiten kennis. Ze zijn te dom om echte machtspolitiek te begrijpen en laten zich juist door de machthebbers voor het milieu karretje spannen. Een milieukarretje wat er alleen maar is om geld in een vastlopende economie te pompen. Geld van hardwerkende burgers. Iedere onafhankelijke wetenschapper kan je vertellen dat de huidige klimaat schommelingen een natuurlijke oorzaak hebben. Maar als je de gemiddelde burger middels mainstream media elke dag voor kauwt dat we een klimaat probleem hebben en roept dat alle wetenschappers het daarover eens zijn gaan ze het op een gegeven moment gewoon geloven.
Wenn man eine große Lüge erzählt und sie oft genug wiederholt, dann werden die Leute sie am Ende glauben. ( Joseph Goebbels)
Roken is niet dodelijk. In plaats van dat ze het verbieden maken ze het steeds duurder. In plaats van dat ik dood ga na een pakje rook ik al jarenlang zonder dat ik longkanker heb. Dames en heren; de logica van @johnwaters !!!
@gewoondirk: mijn vader is overleden aan longkanker nadat hij vanaf zijn 14de rookte. En iedereen die ik heb weten overlijden aan kanker, die rookte ook. Toch maar best eens nadenken voor je zulke onzin uitkraamt.
@johnwaters: Dat is altijd treurig als mensen overlijden aan die ziekte, geloof me ik ken er ook genoeg. Helaas komt het punt wat ik probeer te maken niet bij je over. Immers is mijn reactie er niet eentje die je letterlijk moet nemen maar meer om als spiegel toe te passen op je eerdere uitspraken hier. Hopelijk snap je, na je laatste reactie richting mij, nu hoe hypocriet je overkomt.
@gewoondirk: Ik geef jou een duimpje. De tijd zal raad brengen. Mijn mening is bekend, er is geen klimaatverandering. Voorbeeldje hoe we gemanipuleerd worden: vorige week werd door de weerman leuk verteld dat “door de klimaatverandering” er geen najaarsstormen meer zijn. Eergisteren is in Friesland (als ik me niet vergis) een windmolen tijdens een storm omgewaaid. Dus die weerman zijn bewering wordt binnen de kortste keren letterlijk weggeblazen.

Bedenkt ook het volgende, 40 jaar geleden zou er een invasie komen van de communisten. 30 jaar geleden zouden we allemaal doodgaan aan de atoombommen. 20 jaar geleden zou alles kapot gaan aan de zure regen. 10 jaar geleden gingen we nog maar enkel in maanpakken kunnen rondlopen wegens het gat in de ozonlaag. en anno 2019 is de mensheid met uitsterven bedreigd door de klimaatverandering.

En wat is er gebeurd? Niets, helemaal niets, behalve een hoop bangmakerij. Want bange mensen zijn nu eenmaal makkelijker te manipuleren. En het is ook een reden om zoveel mogelijk geld uit onze zakken te halen.

Ondertussen hebben de klimaatfascisten 2 nieuwe woorden gelanceerd, klimaatdepressie en ecorexia.
@gewoondirk: Ga naar YouTube . Toets David Dilley: Definitive Dates for the Onset of Major Global Cooling (FULL) in. Veel plezier. Duurt iets langer dan een uurtje. Hier is een onafhankelijke wetenschapper (dus niet betaald door VN, IPPC of ander overheidsorganisatie) die aan de hand van statistiek en berekeningen aantoont wat er aan de hand is. Ten tweede het Europees Parlement kreeg nog niet zo lang geleden van 700 prominente wetenschappers te horen dat er geen klimaatcrisis is. Denk hierbij aan Nobelprijswinnaar Ivar Giaever en de invloedrijke natuurkundige Freeman Dyson. Ze weigerden het, gehersenspoeld als ze zijn om het te geloven .
@johnwaters: koekoek. Bang dat ze je vervuilende speeltjes afpakken? Dus omdat er ‘geen klimaatprobleem’ is kunnen we lekker blijven doen wat we doen. Stilstand is achteruitgang? Ooit van gehoord? Kijk eens een keer goed rond en zie hoe het beter kan. Draag bij ipv te lopen janken dat er geen probleem is en het een grote conspiracy theory is.
@forza: dat heb jij goed begrepen, er is geen klimaatprobleem dus we kunnen blijven doen wat we doen.

En ik draag best wel bij hoor, ik neem het openbaar vervoer voor lange afstanden m.a.w. het vliegtuig. Ik heb dit jaar 28 keer gevlogen goed voor 60.000km en maar 12.000km met de auto gereden, een moderne propere diesel met lekker weinig CO2 uitstoot. dus je bent de laatste om te zeggen dat ik loop te janken en niets bijdraag.
@forza: fijnstof is bewezen slecht voor je longen en gezondheid. Daar moeten we iets aan doen.

Van een beetje meer CO2 of N2 in de lucht is nog nooit iemand ziek geworden.

En mijn kinderen moeten tzt maar zien hoe het er dan voor staat. Met de technieken die dan ontwikkeld zullen zijn, lost dat probleem zichzelf wel op. Ik maak liever nu plezier met de mensen die er nu zijn. In plaats van te focussen op de volgende generaties
@melkkoe: ok boomer.
Lol @ het meeste hierboven : LPG is beter vr het milieu het word vaak afgefakkeld lees weggegooid en het distributie netwerk ligt er al !! Wie is er nou gek ??
Iedereen die een benzinehart heeft binnenkort op de motor. Voor woon-werk ga ik wel EV rijden, voor de lol wil ik nog benzine verbranden en een motor is een geweldige manier om dat te beleven.
Ik zie geen problemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).