Gaaf: ex-Ford ingenieur koopt zijn ‘eigen’ creatie uit 2004

Auteur: , 15 Reacties
Shelby

Het gaat om deze moddervette Shelby Cobra Concept.

Voor menig autofan is het toch wel een droom om ooit zelf mee te werken aan de creatie van een nieuwe auto, vooral als het een exoot is. Sommigen bijten zich er zelfs stuk op, zoals John Zachary DeLorean en Elo…oké, oké, rustig maar @stfu en @fijnkonijn, geintje. Voorlopig.

Enfin, helaas is het voor lang niet alle mensen die aan een dergelijk project werken weggelegd om ook daadwerkelijk in het eindresultaat te gaan rijden. Bij Ferrari is dat momenteel zelfs verboden, omdat met uitzondering van Kimi en Seb de klanten voorgaan teneinde de wachtlijsten niet nog verder op te laten lopen.

Als je meewerkt aan een concept dat het productiestadium nooit bereikt, is de kans nóg kleiner dat je ooit als eigenaar achter het stuur van je eigen creatie plaats kan nemen. Toch is het Chris Theodore wel gelukt, tenminste, min of meer. Hij moet namelijk wel een circuit opzoeken om daadwerkelijk met zijn nieuwe aanwinst te rijden.

Roadster

Chris kocht bij een veiling namelijk het Shelby Cobra Concept waar hij zelf nog aan werkte toen hij bij Ford werkte. Volgens Chris is het een van de laatste auto’s waar hij aan werkte. Dat je lekker kan verdienen als ingenieur bij Ford blijkt wel uit het feit dat de auto gekocht is voor 825.000 Dollar. Of misschien heeft Chris na zijn pensioen nog een appje ontwikkeld of zo.

De roadster deelt zijn techniek grotendeels met de Ford GT, maar heeft geen stratentoelating. Desalniettemin laat Chris aan Automotive News optekenen dat het scoren van de Ford voor hem een droom is:

It’s a dream come true. It’s one of the last cars I worked on at Ford. It’s in beautiful condition and it has been very well taken care of.

Waarvan akte.15 reacties

Jammer dat ze dit ding nooit naar productie hebben gebracht, leuke roadsters zijn altijd welkom.
Ook leuk voor de beste man trouwens.
Gave auto blijft het! Ik heb hem leren kennen door Test Drive Unlimited op de PS2, kapot gespeeld! (Spel en auto ;)
@remylahaye: zeker gave auto. En ik heb niet alleen het spel en auto kapot gespeeld op PS2. Maar ook daadwerkelijk me PS die had er blijkbaar genoeg van.
Sinds ik hem in xXx 2 zag rijden altijd al een verschrikkelijk gaaf ding gevonden.
@jeroen797: waar dat ding ook echt 500km/u kon ofzo.
wauw , dat moet ultieme geluksbeleving zijn voor de beste man. Ik hoop dat hij er nog lang van geniet.
Dit is toch het coolste wat er is. Een one-off concept auto waar je zelf aan hebt helpen ontwikkelen. En nog zo’n dikke bak ook nog!
Gaaf ding zeg! Ik zou ook wel 8 ton willen kunnen uitgeven aan een auto als ik met pensioen ben…
@trustmeiamanengineer:
Monomaan bezig zijn met je carrière, lange dagen maken, jezelf weten te verkopen aan degenen, die aan de touwtjes trekken plus een beetje geluk en je komt een heel eind. O ja, een beetje talent op je vakgebied, wil ook wel helpen.
Dit blijf ik een ontzettend cool ding vinden!
Enfin ding.
Heerlijke intro! En wat een fijne wagen
Als deze auto grotendeels gebaseerd is op een straatlegale auto, hoeveel moeite is het dan om deze ook straatlegaal te maken?
Sowieso mist het ding spiegels en wat verplichte lampjes. Maar dat is nog te overzien. Ik ken de binnenkant niet, maar als daar veiligheidsgordels en airbags missen wordt het alweer wat lastiger…
Prachtige herinterpretatie van de mooiste auto ooit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).