De nieuwe BMW M3 laat nog even op zich wachten. Geduld is een schone zaak zeggen ze ook wel. Misschien is dat maar goed ook, want met de huidige koers die ze bij BMW M GmbH varen is de kans zeer groot dat het merk kiest voor een M3 met vierwielaandrijving. Dat gaat liefhebbers (E36-rijders met angel eyes van Aliexpress) tegen het zere been schoppen. In dit geval gaat het om het M xDrive systeem dat we kennen van de M5. Het voordeel is dat aandrijving over de voorwielen volledig uitgeschakeld kan worden. Het nadeel is dat vierwielaandrijving extra gewicht met zich meebrengt. Daarnaast liet @wouter in zijn rijtest van de M5 zien dat het M xDrive-systeem geen absolute gloria is. De auto zou er juist onvoorspelbaarder door worden. Niet iets dat wenselijk is tijdens het zetten van een dikke drift.
Volgens Car Magazine worden klanten die écht een achterwielaangedreven M3 willen niet teleurgesteld. Het blad stelt dat BMW M GmbH naast een reguliere M3, ook met een M3 voor ‘puristen’ komt. Deze zou over achterwielaandrijving en een handgeschakelde zesversnellingsbak beschikken. Klinkt plausibel. Na een 2 Serie Gran Divorce, een beul van een X7, een vreselijke X4, een Z4 met een Kia-grille en een 7 Serie van Heras heeft BMW wat goed te maken.
Het recept zal in de basis hetzelfde blijven. Wederom een 3.0-liter M TwinPower Turbo zes-in-lijn. Het vermogen in de nieuwe M3 zou van 425 pk naar 480 pk gaan. Met het Competition Package zou de auto 510 pk krijgen. Daarmee levelt het merk zich met Mercedes-AMG die de C63 en C63S heeft. De ‘M3 Pure’, zoals we het ding voor nu maar even noemen, zou wel minder vermogen krijgen. 460 pk om precies te zijn. Hier zou een reden voor zijn. De handbak van BMW zou krachten boven de 650 Nm niet meer leuk vinden, waardoor deze variant ietwat geknepen gaat worden in vergelijking met de vierwielaangedreven M3.
Zijn die extra deuren nou niets voor je, dan is dat geen probleem. De M4 zou er ook als Pure komen. De verwachting is dat de M3 G80 in 2020 op de markt komt, met een onthulling later dit jaar in Frankfurt.
Beeld: CarPix
60 reacties
Awel Zunne. Zeker en vast!
Maar sinds ik ontdekt heb dat Delhaize van Ahold is, mag daar ook gekocht worden (hoewel de Vlaamse patatten – @Nederlanders, patatten dat zijn aardappelen, geen frietjes – toch wat minder zijn dan de Nederlandse) … En hagelslag vinden is ook lastig bij Delhaize ;-)
Eerder: m’n idool is gekloond (en genetisch gemanipuleerd) en nu helemaal niet meer (schrappen wat niet past) uniek / lonely at the top / zeldzaam / speciaal / onuitgemolken / heroïsch / cult / had ik al speciaal gezegd? /…
Ik zie quasi dagelijks M’s rijden dus het speciale is er wat af.
Je hebt die topmotor, het briljante onderstel, dik uiterlijk en luxe uitrusting. Vergeet die ‘Motorsport’ nonsens, dit is de auto voor de jongere entrepeneur/manager in de VS die het goed heeft gedaan. Ergo: het gros van de mensen wil gewoon een luxe uitgeruste M3. Gewoon op elk vlak ‘de top’.
Zo’n GTS of CSL klinkt op papier leuk, maar is een ramp om elke dag mee te rijden. Te lage splitters, oncomfortabel, luidruchtig et cetera.
Als de nieuwe M3 meer dan 450 pk krijgt (en 650 Nm koppel ofzo) dan is AWD bijna onontbeerlijk. Zo’n pure klinkt leuk en is voor de puristen aantrekkelijk, maar meestal houden die het bij een Honda Prelude of Alfa GTV uit 1998: “dat waren nog échte auto’s”.
http://link.marktplaats.nl/m1362790067?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios
Niet goedkoop maar ook niet onbetaalbaar.
Het enige extra was de onboardcomputer in het dashboard. Dat was de basisuitvoering ipv het analoge klokje.
Waarom , wáárom dan niet een sterkere handbak erin? Ik snap er niks van maar dat zal wel aan mij liggen.
De huidige M3 doet me niet zoveel, dat zal bij de nieuwe vast niet meer worden.
Als het puur moet zijn, doe mij dan maar een Alpine.
Een A110 Pure welteverstaan!
Maar zeker wel voor zo’n Alpine, die toevallig de benaming ‘Pure’ heeft.
maar goed, was wel een beetje vergezocht van mij :)
Dit is gewoon een auto uitkleden en voor meer geld verkopen ..
En terecht ..
“puristen” behoor je op te lichten ..
Briljant! hahahaha….
Dat kan aan veel meer dingen liggen dan enkel pk’s:
1. Vermogen (inderdaad)
2. Vermogensafgiste (hoe komt het erin? Bij welk toerental? Hoe lang houdt ie het vast?)
3. Koppel
4. Koppelafgifte (hoe komt het erin? Bij welk toerental? Hoe lang houdt ie het vast?)
5. Aerodynamica (440i heeft minder weerstand, minder openingen, kleinere wielen etc)
6. Versnellingsbak verhoudingen (440i heeft achttraps ZF automaat, zeker op snelweg ideaal)
7. Welke snelheden? Tot 200 km/u is natuurlijk kinderspel. Boven de 250 rijdt een M3 met gemak weg.
Ik denk voornamelijk dat de 440i zo snel is dankzij het hoge koppel, de vele versnellingen en gunstige Aero. Boven de 200 km/u, naarmate de snelheid toeneemt, wordt vermogen telkens belangrijker en zal de M3/4 duidelijk weglopen.
Nog een groot verschil is het weggedrag. Ook met een M-Sport chassis is de 440i meer GT dan hardcore sportwagen. De M3, met name de CS, is veel meer afgestemd op sportief rijden. Ook een compleet ander onderstel. Veel lager en breder. Dus qua wegligging (en remmen!) is de M3/4 ook een andere auto. Dat wegen we minder. We hebben het alleen over pk’s en dat is jammer, want het is slechts een klein onderdeel van de totale beleving ;-).
2.0 Tfsi motor.
max. vermogen 155 kW (211 pk)
4300 tpm
max. koppel 350 Nm
1500 tpm
“4. Koppelafgifte (hoe komt het erin? *Bij welk toerental?* Hoe lang houdt ie het vast?)” Vanaf *dit* moment spreek je over vermogen, omdat je het toerental erbij betrekt. Dit maakt koppel dus een irrelevante eenheid voor dit doel. Iets wat Wouter in 2007 al eens heeft uitgelegd, maar wat wat mij betreft best eens herhaald mag worden hier op autoblog, aangezien je de mensen die het snappen waarschijnlijk op één hand kan tellen (wat leuke up to date bewegende plaatjes erbij maken het al snel een stuk prettiger om te lezen).
Juist in dit segment gaat het om wie de langste heeft. De pk-wedloop gaat maar door. Waarom moet een opvolger altijd weer sneller zijn? Mensen willen altijd beter/sneller/dikker. Alleen liefhebbers boeit dat niet, die gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.