14 Niro’s beroofd van velgen bij Nederlandse Kia-dealer

Auteur: , 34 Reacties

Waar wij altijd dachten dat het vooral dikke Duitsers zijn die onrechtmatig door het bovengilde worden uitgekleed, blijken nu ook de Koreanen aan de beurt.

Kia-dealer Tinholt te Velserbroek kwam daar helaas op de harde manier achter. Afgelopen weekend werden bij het bedrijf maar liefst 14 Kia Niro’s van hun velgen ontdaan. Extra zuur wordt het als je je bedenkt dat de auto’s pas de dag ervoor waren afgeleverd bij de autohandelaar.

Rob Tinholt vermoedt dat het gaat om een professionele bende. Lijkt ons ook aannemelijk, want je schroeft in je eentje niet zomaar even 56 velgen (14 x 4) onder een auto vandaan. Overigens was het bedrijf eerder al het slachtoffer van airbagdiefstal. Ondanks de bewakingsbeelden en de gedane aangifte kon er door de politie destijds weinig mee worden gedaan. Tinholt vreest dan ook dat de recente velgendiefstal niet zal worden opgelost. (via: Facebook)34 reacties

Kia is toch Koreaans?
@straatzakelijk: Overigens trek ik mijn opmerking in als blijkt dat er bij Tinholt alleen maar Japanners werken…
@straatzakelijk: Geen idee waar deze opmerking op slaat maar, Kia is inderdaad Koreaans en Rob Tinholt verkoopt KIA en Hyundai. Het is een prima dealer die ik goed ken als concurrent van de dealer waar ik ooit heb gewerkt. Echt heel zuur voor hem.
@straatzakelijk Hmm, blijkbaar is de tekst aangepast na jou opmerking want zie dat meer mensen die opmerking maken.
@kilum: Is aangepast maar ik ga lekker niet zeggen wat
KIA is niet Japans, maar Zuid-Koreaans…
Blijken nu ook de Japanners aan de beurt? Volgens mij komt Kia nog steeds uit Korea!
Erg triest voor de dealer. Al helemaal als het je nu twee keer is overkomen en dat de eerste keer nog opgelost moet worden..

Overigens vind ik de bovenstaande Niro een plaatje om te zien. Het is echt een mooie auto geworden, zeker in deze kleur gewoon een strakke bak. Mag ook wel eens gezegd worden over KIA.
@viezefreddyw: Vaak worden ze ook nog door de verzekering genaaid met dit soort grappen. Het kost altijd geld voor het bedrijf.
Die velgen kosten 1799€ per set dus niet echt de moeite waard om te stelen
@merri: tikt lekker aan toch 14×1799=25186 euro voor een avondje?
@mrrallycross: delen door 3
@merri: 14 keer 800 is 11 ruggen . Voor een nachtje werk. Als jij meer verdient zeg mij even hoe.
@merri: Nee indd, waarde á €25k in een avondje “werken”. Uiteindelijk zullen ze er vast wel de helft aan overhouden. Er zijn werkdagen dat ik minder verdien.
@ThomasBol: je vergeet de nieuwe banden
Op autoblog Kia japans noemen…dé faal van 2016 ?
@sanderm3: @straatzakelijk @nickvb @veloce Mea culpa! Ik sta as we speak met pek en veren op het dorpsplein.
@MauritsH: Je hebt het voor mij al goedgemaakt door “mea culpa” te zeggen. Schitterend *pinkt traantje weg*
@sanderm3:
Nee, dacht het niet.
Dé faal was het artikel waar een BMW 6-cilinder als V6 benoemd werd.
Alle commentaren daarop werden prompt verwijderd.

Lijkt mij dat je meer hebt aan deze kia velgen dan die van een dikke Duitser? Wat betreft maten en toepasbaarheid onder andere auto’s?
In zo’n dooie durp als Velserbroek ook nog wel…
Staan binnenkort vast op deze site te koop…

Markkinavaikutuksia.fi
@moveyourmind: Hij zou ze noooít verkopen!
Beste Rob, als je dit leest: natuurlijk doet de politie niks voor je, daar ben ik ook al lang achter. Deel de beelden online en zeker als je goede kwaliteit beeldmateriaal hebt, zal je hier veel meer mee bereiken.
Renault dealer in Tiel heeft ook ooit zo’n geintje gehad met airbags.

Een paar gasten waren erachter gekomen dat hun depot slecht beveiligd was, waarna ze in de stad bij tientallen Renaults een stok door de radiator hadden geslagen. Toen ze eenmaal bij de dealer stonden om gerepareed te worden, hebben ze alle airbags eruit gejat.
Beste Meneer Tinholt, ga op zoek naar een paar Rotweillers, Duitse Herders of Tibetaanse Mastiffs en laat die je terrein bewaken. Beter dan camera’s en die nietsnutten die zogenaamd bedrijven in de avond zouden moeten bewaken wanneer u thuis van uw welverdiende geprakte aardappels, boontjes en entrecote zit te genieten.
Mooie reden om gelijk 1 of 2 inch grotere BBS wielen te monteren.
Ziet er helaas bekend uit zo met die steentjes.
Vind het overigens een verrassend leuk model. OT: Ik haat steeldieven
De Renault sloperij die hier vroeger zat had 3 valse herdershonden, daar werd dus echt niks gestolen… Behalve mijn voetbal maar die had hij dan.
Voor 50 euro extra krijg je de velgen erbij…
Jullie gaan wel heel ver om de Niro te promoten hahahaha
@freeze: Terwijl je zou denken dat DeNiro geen promotie meer nodig heeft ;)
Lijkt me behoorlijk in scene gezet voor een beetje free publicity… wie zou er in hemelsnaam nu Kia velgen willen hebben?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).