17-jarige Reuselnaar doet 102 km/u in 25 km/u auto

Auteur: , 39 Reacties

Gas op die lollie, jungeh!

TT

Het pittoreske Brabant blijft verrassen. Hadden we gisteren nog een 19-jarige die met kale bandjes onderweg was in Tilburg, vandaag hebben we een 17-jarige die helemaal losgaat in zijn MMBS. Mocht je je nou afvragen wat dit hele verhaal met de snelheid van je internetconnectie te maken heeft: MMBS staat voor Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid.

Normaal denk je daarbij wellicht aan een Canta, maar het is ook nog steeds mogelijk een reguliere auto zo aan te passen dat hij voldoet aan de regels om te kwalificeren als MMBS. Het grote voordeel is dat je er als 16-jarige al mee de blits kan maken op de middelbare school. Met een Mercedes GL is dat bijvoorbeeld een peulenschil. Het nadeel is dat ze tegenwoordig niet harder mogen dan 25 kilometer per uur.

In dit geval was het gevaarte in kwestie echter geen dikke Mercedes, maar een Volkswagen Caddy. Toch iets minder tof. Desalniettemin wist de bestuurder de Volkswagen op te zwepen naar een duizelingwekkende 102 kilometer per uur. Dat is toch een respectabele vier keer meer dan toegestaan. De autoriteiten waren daar echter niet zo van onder de indruk. Zij hebben het rijbewijs van de 17-jarige én de Caddy in beslag genomen. Het OM gaat zich beraden over wat ze verder nog aanmoeten met de tiener.

Image-Credit: de wortel van Politie Team Verkeer Oost-Brabant via Facebook

Bedankt iedereen voor de tips!39 reacties

Je mag tegenwoordig ook helemaal niks meer
Ach t is pas illegaal als je gepakt wordt hé. Grove overtreding dat wel, maar laten we niet hypocriet doen we rijden allemaal wel eens veel te hard toch. Vooral op 60 weggetjes en boerenlandwegen heb ik er zelf een handje van.
@dieselkameel: ja maar dit is een knurft zonder auto rijbewijs in een wagen die is omgebouwd naar een 25 km/h apparaat. Als jij met 100 iemand aan rijdt ben je nog verzekerd. Deze droeftoeter dus niet.
@thomthamofo:

” Zij hebben het rijbewijs van de 17-jarige én de Caddy in beslag genomen.”

Het wrange is dat hij in een normale Caddy dus wel 102km/h mocht. (indien dat ook op desbetreffende weg mag, dat weet ik dus niet)
@jack_abarth: nee dan had hij hoogst waarschijnlijk niet mogen rijden. Daar had hij immers waarschijnlijk geen rijbewijs voor.
@jack_abarth: Tractor rijbewijs wellicht
@thomthamofo: misschien reed hij wel over een zandpad.
@dieselkameel: Als jouw definitief van illegaal is dat het pas opgaat als je gepakt wordt dan vraag ik mij af of het wel goed zit in die bovenkamer.
@dieselkameel: om in jouw definitie te blijven; als iemand iets jat, is het pas strafbaar als de persoon in kwestie gepakt wordt?? Rare gedachtenkronkels….
En dat terwijl 17-jarige altijd zulke verstandige en doordachte keuzes maken. Kan deze maas niet gewoon zsm uit de wet gehaald worden?
@rietdekker: het is zo simpel. Per 2017 minimum leeftijd voor een mmbs opschroeven naar 25 jaar. Of een MIVA kaart hebben. Klaar met die onzin.
@pomoek: Het is niet zo simpel. Deze voertuigen vallen namelijk onder de zelfde regels als landbouwvoertuigen. Het is ook voornamelijk bedoelt voor voertuigen zoals Unimog’s en quads die zowel als kentekenplichtig voertuig (zoals vrachtwagen of brommer) en als landbouwvoertuig worden gebruikt, zodat bedrijven waar die dingen ook daadwerkelijk als landbouwvoertuig worden gebruikt niet met hogen kosten (zoals wegenbelasting en het hebben van een groot rijbewijs) zitten en zodat die voertuigen niet aan de typegoedkeuring voor een vrachtwagen/auto/brommer/etc. hoeven te voldoen (want bijvoorbeeld een hefinrichting mag gewoon niet op een vrachtwagen).

Extra beperkingen aan de bestuurder stellen kan dus gewoon niet.
Ik denk persoonlijk dat het niet lang meer duurt voordat de landbouwvoertuigen allemaal een kenteken krijgen en dus ook regelmatig gekeurd moeten worden en dan zou je er een hele hoop tussenuit kunnen halen.
@robert110: ik sta gecorrigeerd. Je hebt gelijk.
Het is in ieder geval, technisch gezien, minder gevaarlijk als die citta’s en radio’s die rustig tot 80 90 opgevoerd werden
@mat1980: radio’s is rapido’s
@mat1980: 90 watt radio lillike natnek
@mat1980: dat ligt eraan aan welke kant van de klapper je zit…
Goeie score, maar gewoon dom om jezelf zo in de nesten te werken. Aan de andere kant was het vroeger met brommers precies zo.
Mijn scooter liep vroeger ook 3x wat wettelijk mocht, al kwam die af-fabriek al niet aan de wettelijke maximumsnelheid, die lag daar ook al 20km/u boven. 2-takt, end of an era!
Even de ditech Aprilia SR aan de Super Nintendo en gas!
@bmwfreak038: excuus gameboy color😂
@bmwfreak038: yes. Die had ik vroeger. Ging toch hard met 50cc blokje. Ach, als je jong bent doe je allemaal wel eens dingen waarvan je later denkt: ‘Niet zo verstandig’. Vaak gaat het goed en soms niet. Er wordt hier alleen door sommigen nogal hypocriet gereageerd.
@susp1cious: tja dat hou je toch en laten we eerlijk wezen, de meeste verhalen op verjaardagen of bij een pot bier zijn toch dergelijke als deze. En daarbij achteraf kijk je een koe in de kont…
@susp1cious: geen Mercedes logo in de achterlichten? Haha wat een tijden
Zowiezo een belachelijke regel dat iemand zonder rijbewijs een auto mag besturen. Ook al zou het ding niet harder kunnen dan 25 km/h. Een blijft een auto!
Als je wilt autorijden heb je een rijbewijs nodig. Maar als die niet harder gaat dan 25 km/h dan heb je t ineens niet nodig en kun je rijden.
Snel dichten dat gat in de wet.
@maotje: Je hebt een trekker (T) rijbewijs nodig om zo’n voertuig te mogen besturen. En dat is sinds kort niet meer dat simple certificaat wat je met twee vingers in de neus kon halen maar een echt rijbewijs zoals het B rijbewijs.
@robert110:

Het vreemde is wel dat je die bij je B bij krijgt, althans dat is altijd geweest. Alsof autorijden en het rijden met zo’n bakbeest met 40-ton aardappelen hetzelfde is.
@jack_abarth: Iedereen die op 1 juli 2015 (toen werd het T rijbewijs ingevoerd) over een B rijbewijs beschikte en 18 jaar of ouder was kunnen binnen 10 jaar het T rijbewijs laten bijschrijven (wordt over het algemeen gewoon standaard gedaan). Het T certificaat kon binnen 1 of 2 jaar worden omgezet in een T rijbewijs.
Op zich wel prettig voor iedereen die toen anders opeens niet meer kon werken en nog een rijexamen zouden moeten doen (waaronder ik).
Maar voor iedereen die nog nooit op een landbouwvoertuig heeft gereden is het natuurlijk niet zo handig, maar aan de andere kant konden die voorheen ook zomaar op een trekker rijden, voor die groep veranderd er dus niet zo veel.
Wel hebben we nu minder 16 en 17 jarige kneusjes die zonder training (want het certificaat was voor de ARBO verplicht, zonder mocht je op je 16e gewoon de weg op) met 40 ton de weg op gaan.

Je kan je afvragen of het beter was om iedereen examen te laten doen voor het T rijbewijs, maar je kan moeilijk in een keer de hele agrarische sector voor een aantal weken plat leggen.
Vanaf 2015 is de maaz in de wet dicht gemetselt,gelukkig wel die dingen reden ook op de fietspad,zie het al voorje kom je op je fiets rijdt er een caddy op je af op de fietspad.
Die Audi TT…

https://static.autoblog.nl/images/wp2017/Audi-TT-45kmh.jpg

Ik zweer het je, dat is de Audi van Lincoln…
Én die gast in die Caddy, zou dat Norge zijn?

Kennelijk houdt een ban van Autoblog in dat je naar Brabant verbannen wordt… Dat is nog eens keihard aanpakken…
@moveyourmind: Erger nog, naar Reusel. Enig idee hoe vreselijk dat is? :-)
@oxymoron: Ik kan het je vertellen: het is hier nog niet zo slecht wonen hoor.
@moveyourmind: Norge had inmiddels een Ford toch? Dat zou verklaren waarom hij hier niet meer te vinden is. Hij is gewoon aan het werk en hoeft geen tijd meer te doden in wachtruimte bij de VW dealer.
@moveyourmind:
Is Lincoln verbannen?
Was toch een forum-monument.
@sabrerator: Ik weet het niet, maar wel al heel lang niks meer van hem gezien hier… Mis hem wel een beetje.
@moveyourmind:
lincoln geeft geen hit meer als je hem bij leden in tikt, ik vrees dat hij hier niet meer rondwaart.
Inderdaad heel jammer, mocht zijn gevatte reacties graag lezen.
Nooit onbeschoft of grof op de man, altijd met een komische ondertoon, helaas ook te aan niet begrepen.
Bij ons ook eentje Opel combo rijd 80, met 25 bordje.
Ik dacht altijd dat het 45 km was.
Gaaf dat die Caddy ook een rijbewijs had – dat is pas een autonome auto! Wel lullig dat het nu in beslag is genomen… ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).